Міжнародний День дітей-винахідників
(17 січня 2025 р., п’ятниця)

Міжнародний День дітей-винахідників - з огляду на незаперечні факти дитячої винахідливості (щорічно винахідництвом займаються близько 500 000 дітей у світі) в міжнародному середовищі виникла ідея щорічного проведення Дня дітей-винахідників. Датою цієї календарної події була обрана дата народження Бенджаміна Франкліна - 17 січня, який був не тільки одним з фундаторів незалежності США, а й з 12-ти років цікавився винахідництвом.




Найближче свято або подія

День сміху

1 квітня 2024 р., понеділок
Міжнародний день птахів

1 квітня 2024 р., понеділок
Всесвітній день поширення інформації пpо проблему аутизму

2 квітня 2024 р., вівторок
Міжнародний день дитячої книги

2 квітня 2024 р., вівторок

КАЛЕНДАР ПО МІСЯЦЯХ:


Президентом України оголошено:
2014- рік Тараса Шевченка; рік учасників бойових дій на території інших держав
2015- рік Європи в Україні
2016- рік англійської мови в Україні
2017- рік Японії в Україні; рік Української революції 1917-1921 рр.
2018- рік бізнесу в Україні
2019- рік Китаю в Україні
2020- рік Європи в Україні
2021- рік математичної освіти


Професійні свята - створені щоб підкреслити надзвичайно важливу роль кожної професії у сучасному суспільстві – це підведення досягнутих результатів, визначення основних шляхів майбутнього розвитку галузі, відзначення кращих у своїй справі.

Державні свята - встановлені законодавством держави святкові дні, пов’язані з видатними історичними, релігійними і традиційними датами.

Міжнародні дні ООН - офіційно встановлені ООН міжнародні пам'ятні дні.

Скорботний день - день пам'яті про трагічні події історії України та вшанування їх жертв;

Традиційне свято - свято, встановлене в Україні з метою відзначення укорінених в суспільстві традиційних або великих релігійних подій та дат.

День міста - зазвичай день заснування чи набуття статусу міста. Іноді ця дата присвячується якій-небудь історичній події, національному чи регіональному святу.


В цьому календарі зібрані державні та професійні свята які відзначаються в Україні, а також міжнародні свята та пам’ятні дні які відзначаються у світі. Для спрощення пошуку календар поділений на місяці. Календар постійно оновлюється. Будь в курсі всіх подій - плануй свій вільний час з сайтом rozdil.lviv.ua!