«зелені» кабачкові оладки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №10)

20 травня 2022р.
32


Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх – не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою!

А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметано-часниковим соусом, рецепт якого ми також даємо.

1. Кабачки вимити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати рідину.

2. Зелену цибулю і петрушку дрібно порізати.

3. Додати до кабачків зелень, яйце, сіль з перцем і борошно. Розмішати все до однорідного стану.

4. На розігріту з рослинною олією сковороду викладати ложкою оладки і обсмажувати до золотистого кольору з обох сторін.

5. Обсмажувати оладки необхідно на середньому вогні. Якщо в процесі приготування, в посуді з кабачкової масою буде утворюватися рідина – злийте її.

6. Готові оладки викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.

7. Приготуйте соус: для цього в сметану додайте роздавлений зубчик часнику і перемішайте.

Смачного!


• для оладок:
• 2 молоденьких кабачка
• 1 яйце
• 3 стебла зеленої цибулі
• 3 гілочки петрушки
• 1 ст.л. борошна
• Сіль і мелений перець за смаком

• Для соусу:
• 3 ст.л. сметани
• 1 зубчик часнику

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Малосольні огірки в пакеті

Огірки вимити, висушити, нарізати на четвертинки. Скласти в пакет...

Салат з беконом і сиром

Салат і помідори промити, обсушити. В мисці змішати олію, лимонний сік, вичавлений часник, сіль, перець, трави...

Французький цибулевий суп з грінками

Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину...

Смачні пампушки

У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте. У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану...

Салат з болгарським перцем на зиму

Вимити всі овочі та почистити їх. Моркву нарізати соломкою...

Овочевий салат з розпеченою олією

Огірки ріжемо соломкою і перекладаємо в глибоку миску. Туди ж натираємо моркву, ріжемо соломкою солодкий перець. Слідом шаткуємо в миску зелену цибулю, слайсами нарізаємо часник, шаткуємо всю зелень. Додати спецій: висипаємо в салат гострий перець, сіль, паприку і в останню чергу поливаємо все розпеченим рослинним маслом...

Піца на пательні

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...

Запечена картопля

Сосиски нарізати кубиками і обсмажити на олії до появи золотистої скоринки. Викласти їх на паперові рушнички, щоб прибрати зайвий жир. Далі на цій же сковороді обсмажити подрібнену цибулю, натерту моркву, нарізаний дрібними кубиками перець. Додати подрібнений часник, спеції, посолити, поперчити і перемішати. Картоплю розрізати на дві половинки і вийняти серцевинки, залишаючи стінки не більше 5 міліметрів. У кожну з них покласти трохи сметани, потім овочі і шматочки сосисок...

Весняний салат

Помідори нарізати на кусочки. Так само нарізати яйця і сир...

ХЛІБ-ПЛЕТЕНКА

У мисці змішати дріжджі, цукор та воду і залишити на 15 хвилин. Збити два яйця. До борошна додати яєчну суміш та дріжджі - перемішати. Потім додати олію та сіль, щоб замісити еластичне тісто. Тісто помістити в миску та залишити на 1,5 години. Розділити тісто на дві частини і добре вимісити. Кожний шматок тіста розділити на три довгі шматки і сплести з них дві коси. Залишити під плівкою на...