«зелені» кабачкові оладки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №10)
![]() | 20 травня 2022р. |
![]() | 57 |

Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх – не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою!
А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметано-часниковим соусом, рецепт якого ми також даємо.
1. Кабачки вимити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати рідину.
2. Зелену цибулю і петрушку дрібно порізати.
3. Додати до кабачків зелень, яйце, сіль з перцем і борошно. Розмішати все до однорідного стану.
4. На розігріту з рослинною олією сковороду викладати ложкою оладки і обсмажувати до золотистого кольору з обох сторін.
5. Обсмажувати оладки необхідно на середньому вогні. Якщо в процесі приготування, в посуді з кабачкової масою буде утворюватися рідина – злийте її.
6. Готові оладки викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.
7. Приготуйте соус: для цього в сметану додайте роздавлений зубчик часнику і перемішайте.
Смачного!
• 2 молоденьких кабачка
• 1 яйце
• 3 стебла зеленої цибулі
• 3 гілочки петрушки
• 1 ст.л. борошна
• Сіль і мелений перець за смаком
•
• Для соусу:
• 3 ст.л. сметани
• 1 зубчик часнику
(всього голосів: 7)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
7 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Почистити, нарізати на брусочки кабачок. Обсмажити на маленькому вогні 8 хвилин...

Усе порізати, скласти у каструлю (крім оцту), довести до кипіння, варити 40 хв, додати оцет, варити ще 5 хв, розкласти у гарячі стерильні банки, закрутити, вкутати до охолодження. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку...

Яйце змішати з йогуртом. Банан почистити, розімяти вилкою. Грушу почистити, видалити серцевину та нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто фрукти, потім соду, перемішати. Акуратно додати борошно, розмішати і розподілити тісто по формах, наповнюючи трохи вище, ніж 2/3. Якщо готувати силіконові форми, їх не потрібно змащувати маслом. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 30-35 хвилин. ПРИМІТКА: ...

Дріжджі розчинити в молоці. Окремо змішати жовтки, сметану, оцет, цукор, борошно. Влити молоко в борошняну суміш, додати цукати і замісити тісто. Накрити рушником і прибрати в тепле місце на 30 хвилин...

Варені яйця нарізати кубиком. Відварити цвітну капусту, яку перед тим розібрати на суцвіття, охолодити...

Збити яйця. Підсмажити два яєчні млинці. Нарізати огірки, сир і крабові палички...

Такий варіант страви практично не відрізняється від дерунів з картоплі. Почистіть 1 середній кабачок від шкірки та плодоніжки (зернята можете залишити). Натріть його на середній терці, посоліть та залиште настоятися, щоб виділився сік. Для цього можете пересипати кабачок у сито та залишити стікати...

Натерти на великій терці моркву, варені яйця, копчений сир. Посолити, поперчити...

Нашаткувати тоненько капусту. Трішки зім’яти її...

Кабачки нарізати товщиною 5 мм півкільцями. Обсмажити на олії з часником. Не солити...