«зелені» кабачкові оладки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №10)

20 травня 2022р.
43


Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх – не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою!

А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметано-часниковим соусом, рецепт якого ми також даємо.

1. Кабачки вимити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати рідину.

2. Зелену цибулю і петрушку дрібно порізати.

3. Додати до кабачків зелень, яйце, сіль з перцем і борошно. Розмішати все до однорідного стану.

4. На розігріту з рослинною олією сковороду викладати ложкою оладки і обсмажувати до золотистого кольору з обох сторін.

5. Обсмажувати оладки необхідно на середньому вогні. Якщо в процесі приготування, в посуді з кабачкової масою буде утворюватися рідина – злийте її.

6. Готові оладки викладайте на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.

7. Приготуйте соус: для цього в сметану додайте роздавлений зубчик часнику і перемішайте.

Смачного!


• для оладок:
• 2 молоденьких кабачка
• 1 яйце
• 3 стебла зеленої цибулі
• 3 гілочки петрушки
• 1 ст.л. борошна
• Сіль і мелений перець за смаком

• Для соусу:
• 3 ст.л. сметани
• 1 зубчик часнику

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат «азіатський»

Куряче філе відварити і нарізати смужками. Так само нарізати перці і помідори. Подрібнити кінзу і видавити часник, додати до овочів і курки...

Салат з курячими серцями і авокадо

Курячі яйця відварити, нарізати кубиками. Курячі серця помити, почистити, відварити в підсоленій воді 40-50 хв...

Розчавлена запечена картопля з хрусткою скоринкою

Молоду велику картоплю добре помити щіткою. Зварити в мундирі до готовності...

Салат з баклажанів зі свіжими огірками і курячим філе

Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...

Салат із баклажанів з печерицями на зиму

Усе порізати, скласти у каструлю (крім оцту), довести до кипіння, варити 40 хв, додати оцет, варити ще 5 хв, розкласти у гарячі стерильні банки, закрутити, вкутати до охолодження. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку...

Суп з броколі на курячому бульйоні

З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки. Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки. Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи...

Салат «Гриби під шубою»

Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій. Готуємо заправку для салату, змішавши майонез з соєвим соусом і бальзамічним оцтом. В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі...

Салат з буряка і сиру фета

Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...

Французький цибулевий суп з грінками

Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину...

Піца на пательні

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...