Пісні голубці з гречкою і
грибами
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №100)

30 жовтня 2022р.
92


Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості.

Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати.

У сковороді на середньому вогні розігріти олію і обсмажити цибулю з грибами до золотистого кольору.

Додати гречку, приправити сіллю й перцем, добре перемішати. Загорнути начинку в капустяне листя.

Викласти голубці в каструлю з товстим дном або глибоку сковороду. Грибний бульйон процідити, білі гриби промити і дрібно порізати, змішати з натертою морквою, викласти рівним шаром на голубці, залити грибним бульйоном і тушкувати під кришкою на повільному вогні 30 хвилин.


• капуста білокачанна – 1 шт
• гречка – 1 склянка
• гриби печериці свіжі- 300 г
• цибуля ріпчаста – 1 шт
• морква – 2 шт
• гриби білі сушені – 1 жменя
• олія рослинна,
• сіль і чорний мелений перець

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 6)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
60


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з сухариками

Нарізаємо огірки. Ріжемо сир і яйця кубиками...

Курячі сердечка по-корейські

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...

Салат з копченою куркою і сиром

Листя салату вимити і висушити. Копчену грудинку нарізати тонкими скибками. Помідори черрі нарізати навпіл. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями. За бажанням цибулю можна замаринувати (2 ст.л. оцту + 1 ст.л. цукру). Приготувати заправку...

Яблучний пиріг з корицею

Найперше готуємо яблука: добре миємо, очищаємо від насіння та шкірки. Нарізаємо на четвертинки, а потім ще на дрібніші кусочки. Добре посипаємо очищені яблука меленою корицею. Відставляємо у бік та готуємо тісто. Спочатку борошно просіюємо із розпушувачем. Яйця добре збиваємо із склянкою цукру та вініліном (до пухкої маси та зміни кольору). Не припиняючи збивати, вливаємо тонкою цівкою олію, слідом частинами кефір. В кінці додаємо частинами борошно...

Котлетки з телятини (Від 10 міс.)

Морквину натерти на дрібній тертці, нарізати цибулю кубиками. Мясо очистити від плівок, вимити і перекрутити 2 рази з додаванням розмоченої булки та моркви з цибулею. Можна перебити блендером. Небагато посолити і добре вимісити готовий фарш руками. Сформувати невеликі котлетки, викласти у форму для запікання, застелену пергаментним папером та запікати при температурі 180 град. 10 хвилин. Перевернути котлетки, додати пару ложок води або бульйону та запікати до готовності (10-15...

Салат з кабачків з хроном і перцем

Кабачки вимити і нарізати на невеликі шматочки. Перець помити, видалити насіння і порізати кубиками...

Овочева запіканка

Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці. В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту...

Зелений борщ

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Картопляно-морквяні галушки

Духовку розігріти до 200 °С. Картоплю вимити, обсушити паперовим рушником, наколоти виделкою і запікати до готовності близько 1 години. Моркву почистити, нарізати кружальцями завтовшки 5 мм...

Сирний пиріг з зеленню

Змішайте легкий майонез, сметану та вершкове масло. У велику ємність просійте борошно з розпушувачем, добре перемішайте та додайте до борошна сметанно-масляну суміш. Замісіть тісто, сформуйте з тіста кулю, обгорніть харчовою плівкою та відправте до холодильника на 20 хвилин. Сир твердий натріть на середній терці, а зелень дрібно наріжте. Змішайте сир, зелень, яйця та сметану в одній посудині...