Перець, фарширований
кукурудзяною крупою з овочами
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №101)

30 жовтня 2022р.
1146


Приготувати фарш.

Кукурудзяну крупу крупного помелу перебрати, замочити на 5-6 годин і зварити.

Цибулю, моркву, корінь петрушки очистити, помити, нашаткувати соломкою. На рослинному маслі обсмажити одну цибулину, додати моркву, корінь петрушки і смажити ще 6-7 хвилин, потім покласти 2-3 протертих помідорів і все протушити. Підготовлені овочі зєднати з відвареною кукурудзяною крупою, додати зелень кропу і петрушки, сіль, перець, товчений часник і все перемішати.

Начинка для фарширування перцю готова! Приготувати соус.

Для цього обсмажити цибулину, додати решта помідорів, попередньо протертих, і протушкувати протягом 2 хвилин. У болгарського перцю видалити насіння з плодоніжкою, промити, опустити в киплячу воду на 2-3 хвилини, відкинути на друшляк і обсушити.

Підготовлені овочі наповнити фаршем, укласти в сотейник. Залити перці протертими помідорами з обсмаженою цибулею, посолити і тушкувати під кришкою близько 40-60 хвилин.

При подачі перці полити соусом, в якому вони тушкувалися.


• болгарський перець – 8-10 шт
• крупа кукурудзяна – 3 ст. ложки
• помідори – 6-8 шт
• цибуля ріпчаста – 2 шт
• морква – 1 шт
• корінь петрушки – 1/2 кореня
• часник – 2-3 зубчики
• зелень петрушки и кропу – 2 ст. ложки
• масло вершкове – 1 ст. ложка
• олія соняшникова – 2 ст. ложки
• сіль і чорний мелений перець

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 8)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
80


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з куркою, огірком і зеленим горошком

Куряче філе відварити до готовності і охолодити (воду посолити) Курку і огірок нарізати кубиками...

Салат з пекінською капустою, куркою і ананасом

Куряче філе розрізати вздовж на 3 частини, натерти сіллю і приправою «Каррі» Обсмажити філе на олії з кожного боку по 5 хв...

Салат з курячого філе і огірками

Беремо 200 г відвареного курячого філе, розрізаємо вздовж і нарізаємо маленькими шматочками. Пересипаємо в миску, нарізаємо соломкою 2 свіжі огірки та пересипаємо так само в миску...

Чанахи

Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності (вона повинна бути мягка). Картоплю помити, почистити та порізати великими кусочками. Обсмажити на олії майже до готовності...

Картопляний пиріг з мясом і овочами

Філе порізати скибками, обсмажити, додати цибулю і часник, обсмажити, влити соєвий соус і бульйон, додати заморожені овочі, сіль і перець. Зверху викласти картопляне пюре рівним шаром, поставити у духовку на 40 хв...

Салат із консервованої сардини і солених огірків

Відварити картоплю в шкірці, після почистити і нарізати. Яйця відварені нарізати на кубики...

Салат з копченою куркою і ананасами

Нарізати філе на кубики. Викласти в глибоку миску. Додати кукурудзу. Нарізати ананас на кубики, висипати в миску. Відварити яйця. Коли охолонуть нарізати кубиками, на терці натерти сир, додати в миску. Посолити. Додати майонез, перемішати. Салат готовий...

Хачапурі з сиром

Всипте половину борошна у миску. Всередині борошна зробіть долонею кратер та налийте туди кефір. Додайте соду та починайте місити тісто. Спочатку робіть це ложкою, потім - руками. Додайте другу частину борошна та рослинну олію - тісто стане еластичнішим і не прилипатиме до рук. Якщо тісто все одно липне до рук, змастіть їх олією та продовжуйте замішування. Зробіть із тіста кулю, загорніть у харчову плівку та лишіть «відпочивати» на...

ГАРБУЗОВИЙ СУП (від 1 року)

Поріжте часник та цибулю, моркву натріть на великій тертці, гарбуз почистіть і поріжте кубиками. Протушкуйте овочі без олії близько 5 хвилин, поки цибуля не буде мякою. Додайте гарбуз, залийте курячим бульйоном або окропом і варіть, поки гарбуз не буде готовим. Перемістіть протушковані овочі в чашу блендера та зробіть однорідне пюре. Перекладіть пюре в каструлю, додайте молоко, доведіть до кипіння. Густоту супчика можна регулювати, додаючи трохи окропу або бульйону...

Котлети з картопляного пюре

Усе перемішати, за потреби додати ще борошно, запанірувати в сухарях, посмажити на олії...