Перець, фарширований
кукурудзяною крупою з овочами
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №101)

30 жовтня 2022р.
100


Приготувати фарш.

Кукурудзяну крупу крупного помелу перебрати, замочити на 5-6 годин і зварити.

Цибулю, моркву, корінь петрушки очистити, помити, нашаткувати соломкою. На рослинному маслі обсмажити одну цибулину, додати моркву, корінь петрушки і смажити ще 6-7 хвилин, потім покласти 2-3 протертих помідорів і все протушити. Підготовлені овочі зєднати з відвареною кукурудзяною крупою, додати зелень кропу і петрушки, сіль, перець, товчений часник і все перемішати.

Начинка для фарширування перцю готова! Приготувати соус.

Для цього обсмажити цибулину, додати решта помідорів, попередньо протертих, і протушкувати протягом 2 хвилин. У болгарського перцю видалити насіння з плодоніжкою, промити, опустити в киплячу воду на 2-3 хвилини, відкинути на друшляк і обсушити.

Підготовлені овочі наповнити фаршем, укласти в сотейник. Залити перці протертими помідорами з обсмаженою цибулею, посолити і тушкувати під кришкою близько 40-60 хвилин.

При подачі перці полити соусом, в якому вони тушкувалися.


• болгарський перець – 8-10 шт
• крупа кукурудзяна – 3 ст. ложки
• помідори – 6-8 шт
• цибуля ріпчаста – 2 шт
• морква – 1 шт
• корінь петрушки – 1/2 кореня
• часник – 2-3 зубчики
• зелень петрушки и кропу – 2 ст. ложки
• масло вершкове – 1 ст. ложка
• олія соняшникова – 2 ст. ложки
• сіль і чорний мелений перець

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 1)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
10


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
ФОКАЧЧА З ОЛИВКАМИ ТА ЗЕЛЕННЮ

Дріжджі перемішати із сіллю та цукром, а потім залити водою. У отриману суміш додати рослинну олію та борошно і вимішувати тісто до отримання еластичної маси. Покласти тісто в миску, накрити харчовою плівкою і залишити щонайменше на 1 годину. Оливки нарізати кружальцями, часник пропустити через прес, а зелень нарубати. Додати оливки, часник та зелень у тісто і ретельно перемішати. Розкатати тісто в тонкий пласт, викласти на лист і залишити...

Салат з пекінською капустою, куркою і ананасом

Куряче філе розрізати вздовж на 3 частини, натерти сіллю і приправою «Каррі» Обсмажити філе на олії з кожного боку по 5 хв...

Кабачки в вершковому соусі зі шпинатом і куркою

Філе куряче нарізати кубиком. В миску для маринування викласти нарізане філе і додати оливкову олію, часник (пропустити через прес), суміш сушених трав і сіль...

Салат з язиком і печерицями

Помити язик. Залити холодною водою і поставити варити. Коли вода закипить, позбирати всю піну...

Смажені пиріжки з горохом

Горох промивають, заливають холодною водою в пропорції 1:2. Варять спочатку на сильному (до закипання), а потім на слабкому вогні 50-70 хвилин. За цей час кашу кілька разів перемішують, в кінці солять за смаком. Боби повинні розваритися практично до стану пюре. Якщо маса здасться рідкуватий, нічого страшного, в остиглому стані вона стане набагато щільніше. Каші дають трохи охолонути і перебивають заглибним блендером (або тиснуть толкушкой для...

Пісні голубці з гречкою і грибами

Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...

Овочева лазанья

У велику ємність просійте борошно, додайте дрібку солі. У центрі борошна зробіть долонею кратер та влийте туди 80 мл води, попередньо розмішаної у склянці з рослинною олією. Замісіть тісто, накрийте його рушником та лишіть на 30 хвилин «відпочивати»...

Котлети з картопляного пюре

Усе перемішати, за потреби додати ще борошно, запанірувати в сухарях, посмажити на олії...

Салат с квасолею і шинкою

Шинку нарізати соломкою. Сир натерти на терці...

Пиріг з капустою

Приготувати тісто, перемішавши яйця, кефір, сіль, соду. Нарізати тонко капусту. Трохи протушкувати на сковороді. Викласти капусту у змащену маслом форму. Зверху залити тістом. На тісто покласти нарізане кубиками масло. Відправити до духовки і випікати при 180 градусах 40 хвилин...