Курячі крильця з рисом у духовці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №103)

30 жовтня 2022р.
1366


Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх олією, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин. Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину. Всипати промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню. Змастіть форму для випікання олією, всипте туди підготовлений рис і залийте його водою. Зверху викладіть крильця, лавровий лист і зубчики часнику. Накрийте форму фольгою і випікайте при 200 С – 1 годину. Потім зніміть фольгу і поверніть форму до духовки ще на 30 хвилин.

Лавровий лист грає свою роль, надаючи продуктам насиченості смаку та аромату, а часник додає нотку пікантності. Крім того, м’ясо виходить ніжнішим і кориснішим без смаження в олії. Смачного!


• Курячі крильця 700 гр.
• Сіль 1.5 ч. л.
• Олія соняшникова на смак
• Перець чорний мелений на смак
• Приправа для курки на смак
• Рис білий 350 гр.
• Вода 700 мл.
• Цибуля ріпчаста 1 шт.
• Морква 1 шт.
• Часник 5 зуб.
• Лавровий лист 2 шт.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 8)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
80


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Мигдалеве печиво

Не почищений мигдаль подрібнити в борошно за допомогою блендера. Додати цукор, білки й перемішати. Нагрівати на водяній бані, помішуючи, до температури тіла – маса почне гуснути. Додати борошно і ще раз перемішати. З отриманого тіста за допомогою кондитерського мішка відсадити печиво, залишаючи місце між виробами, на застелене пергаментним папером деко. Випікати в розігрітій до 190С духовці протягом 15-17 хвилин...

Смажений сир

Сир твердий наріжте товстою соломкою. Збийте яйця виделкою в окремій посудині. Борошно та сухарі висипте також у 2 окремі тарілки так, щоб було зручно обвалювати у них шматочки сиру...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...

Салат з запеченим гарбузом

Гарбуз очистити від шкіри і насіння. Нарізати скибками, викласти на бритванок, застелений пергаментним папером, посипати мускатним горіхом і випікати 30 хв. при температурі 180 С. Готовий гарбуз нарізати середніми кубиками...

Хачапурі з сиром

Всипте половину борошна у миску. Всередині борошна зробіть долонею кратер та налийте туди кефір. Додайте соду та починайте місити тісто. Спочатку робіть це ложкою, потім - руками. Додайте другу частину борошна та рослинну олію - тісто стане еластичнішим і не прилипатиме до рук. Якщо тісто все одно липне до рук, змастіть їх олією та продовжуйте замішування. Зробіть із тіста кулю, загорніть у харчову плівку та лишіть «відпочивати» на...

Карамелізовані курячі крила

Крила вимити, потім порізати кожен на три частини; Сковороду розігріти, налити олію і викласти мясо; ...

ХРУМКІ НАГЕТСИ

Філе вимийте, обсушіть та наріжте однаковими шматочками. Яйця збийте разом із сіллю. Яєчною сумішшю залийте шматочки курки та залиште на 10 хвилин. Борошно, рубану петрушку, паприку, щіпку солі зєднайте і перемішайте. Шматочки курки обваляйте в борошняній суміші, потім у сухарях. Викладіть на розпечену з олією сковороду і обсмажте до золотистого кольору. ...

Капуста з медом

Капусту помити і нарізати великими шматками. Моркву почистити, помити і нарізати кружками товщиною 0,3-0,5 см...

Салат з руколою, куркою і прошутто

Куряче філе приправляємо сіллю, перцем, сушеним часником, приправою для курки, поливаємо оливковою олією. Після чого випікаємо в духовці 25 хв при температурі 180 градусів. Запечене філе нарізаємо тонкими слайсами...

Салат з оселедцем

Цибулю нарізати кубиком, залити холодною водою, щоб не була гостра. Картоплю, помідори і оселедець нарізати кубиком. Викласти в миску ...