Гарбузовий суп з куркою(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №107)

30 жовтня 2022р.
85


Гарбуз вимийте та обсушіть. Розріжте навпіл, видаліть начинки, а потім почистіть від шкірки гострим ножем. З цибулини зніміть лушпиння. Коренеплоди обдайте під краном водою, помийте щіткою і видаліть шкірку овочечисткою. Цибулю настругайте довільно. Морквину натріть терткою. У товстостінну каструлю влийте олію без запаху. Складіть овочі і спассеруйте до м’якого стану. Очищений гарбуз наріжте великими квадратиками. Надішліть до овочів і підрум’яньте, періодично перевертаючи. Картоплю розріжте на кубики. Надішліть до овочів. Залийте окропом. Після закипання мінімізуйте нагрівання і варіть під кришкою хвилин 20. Посоліть і приправте меленим імбиром. Поки вариться суп, обмийте куряче м’ясо, мені подобається використовувати м’якоть курячого стегна. Поріжте, як вам подобається. Підсмажте на сухій сковороді. Коли м’ясо покриється рум’яною скоринкою з усіх боків, приправте спеціями для курки. Білий хліб або батон наріжте квадратиками, складіть в пакет, полийте маслом, підсоліть і приправте сушеним часником, перемішайте, викладіть на деко і підсушіть у духовці. Каструлю з овочами зніміть з плити і акуратно, щоб не обпалити руки пором, пробийте вміст занурювальним блендером до гладкої маси. Влийте вершки, додайте подрібнений часник. Розмішайте. Суп поставте на плиту і прогрійте кілька хвилин. Ошатний гарбузовий суп розлийте по тарілках . Прикрасьте шматочками рум’яної курки та часниковими сухариками, присипте італійськими травами. Смачного!


• Гарбуз 500 гр.
• Окріп 700 мл.
• Картопля 2 шт.
• Часник 2 зубчики
• Цибуля ріпчаста 1 шт.
• Морква 2 шт.
• Вершки 15-20% 100 мл.
• Сіль ½ ч. л.
• Сушений часник 1 ч. л.
• Курка 300 гр.
• Спеції для курки за смаком
• Імбір мелений 1 ч. л.
• Олія оливкова 2 ст. л.
• Італійські трави для подачі
• Сухарики для подачі

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з соленими огірками і овочами без майонезу

Нарізати огірки і перець болгарський кубиками, помідори дольками. Подрібнити горіхи...

Куряча печінка в сметанному соусі

Цибулю і моркву нарізати тоненькою соломкою. Викласти в сковорідку з розгрітою олією і пасерувати протягом 4-5 хвилин. Тим часом підготувати курячу печінку: почистити, промити і висушити паперовим рушником...

Салат з хурмою

В родзинки налити коньяк и дати настоятися 15-20 хв, перед використанням коньяк злити. Листя салату подрібнити...

Салат з авокадо, помідорами і огірком

Авокадо порізати шматочками. Скласти в салатник і полити лимонним соком, щоб воно не потемніло...

Салат з кабачків

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...

Деруни з сиром і шинкою

Почистити картоплю і цибулю. Натерти на великій терці: картоплю, цибулю, шинку і сир...

Дріжджові пиріжки з цибулею і яйцем в духовці

Дріжджі залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Одне яйце збити з сіллю і цукром. Злегка підігріти молоко і влити в яєчну суміш. Додати дріжджі. Влити олію. Просіяти в рідку суміш борошно через сито і замісити тісто. Тісто накрити рушником і залишити на 2 години підніматися...

«Тещин язик» з огірків

Помити й обсушити всі овочі. У огірків відрізати кінчики й порізати їх на досить тонкі кружальця (не більше 3 мм). У помідорів і перців видалити плодоніжки, порізати великими шматочками. Часник почистити. Помідори, перець і часник подрібнити блендером або за допомогою мясорубки...

Салат з овочів і печінки

Печінку нарізати тоненькими смужками і обсмажити на сильному вогні на сковорідці 8 хв. На великій терці натерти моркву і обсмажити, нарізати цибулю і теж обсмажити...

Салат з брокколі

Капусту брокколі промити, розібрати на суцвіття. Додати в киплячу підсолену воду, як закипить варити 4 хвилини...