Гарбузове варення з апельсином
та лимоном
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №112)

31 жовтня 2022р.
114


Очищаємо гарбуз від шкірки, видаляємо насіння. Нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо гарбуз у каструлю. Засипаємо його 500 г цукру.

Ретельно миємо цитрусові. Натираємо цедру одного апельсина та лимона на дрібній тертці. Додаємо її до цукру, що залишився. Добре перемішуємо. Вижимаємо сік із двох апельсинів. Вливаємо його до гарбуза. Всипаємо мелену корицю та цедру, перемішану з цукром. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Варимо протягом години, періодично помішуючи. Перебиваємо гарячий гарбуз за допомогою занурювального блендера до однорідного стану. Розливаємо гаряче варення по стерилізованих банках. Закриваємо їх щільно кришками. Перевертаємо ємності догори дном. Укутуємо їх ковдрою і залишаємо до повного остигання.


• Гарбуз 1 кг.
• Апельсин 2 шт.
• Лимон 1 шт.
• Цукор-пісок 600 гр.
• Кориця ½ ч. л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 6)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
60


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Шоколадне суфле

Шоколад, вершкове масло і цукор розтопити на водяній бані. Потім масу охолодити до кімнатної температури. Додати жовтки й перемішати до однорідної маси. Акуратно вмішати збиті в міцну піну білки. Отриману масу викласти в заздалегідь охолоджені, змащені маслом і присипані цукром форми, наповнюючи їх наполовину. Випікати в розігрітій до 200С духовці протягом 7-8 хвилин. Під час випікання духовку відкривати не можна, інакше суфле опаде...

«Зелені» кабачкові оладки

Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх – не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою! А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметано-часниковим соусом, рецепт якого ми також даємо...

Фруктовий салат з йогуртом

Банани, апельсини, яблука і ківі очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками. Заправити натуральним йогуртом...

ПУХКА ПАСОЧКА

Розчиняємо дріжджі в молоці. Додаємо цукор. Перемішуємо до повного розчинення. Додаємо 150 гр борошна. Перемішуємо. Через 15 хв додаємо ще 100 гр. і перемішуємо. Залишаємо доходити ще на 15 хв. Додаємо ще 100 гр борошна, перемішуємо. Залишаємо доходити на 30 хв...

Салат з буряка і сиру фета

Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...

Салат з оселедцем

Цибулю нарізати кубиком, залити холодною водою, щоб не була гостра. Картоплю, помідори і оселедець нарізати кубиком. Викласти в миску ...

Салат з куркою, огірком і зеленим горошком

Куряче філе відварити до готовності і охолодити (воду посолити) Курку і огірок нарізати кубиками...

Яблучний чатні

Яблука помити, почистити, видалити насіннєві коробки й нарізати дрібними кубиками. У чашу мультиварки покласти вершкове масло, ввімкнути програму «Випічка». Додати аніс, імбир, гвоздику, палички кориці та дрібно нарізаний перець чилі. Помішуючи, обсмажити все це протягом 2 хвилин. Додати куркуму та яблука і обсмажувати 10 хвилин. Влити воду, встановити режим «Плов» і готувати 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додати в соус трохи солі та мед...

Пиріг на компоті

В першу чергу необхідно розчинити цукор в компоті. Для цього дані компоненти необхідно змішати в глибокій мисці з рослинним маслом і сіллю. Перемішати вміст ємності можна за допомогою віночка. Погасити соду яблучним оцтом і додати в суміш...

Салат з куркою, квасолею і сухариками

Порізати листя салату, нарізати помідор невеличкими скибками, сир нарізати кубиками, також нарізати відварену курку. З квасолі зливаємо рідину. Додаємо її в салат разом з сухариками. Додаємо майонез і все перемішуємо...