Чанахи(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №115)

2 листопада 2022р.
657


Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності (вона повинна бути мягка).

Картоплю помити, почистити та порізати великими кусочками. Обсмажити на олії майже до готовності.

Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками.

Моркву також помити, почистити. Натерти на грубій терці або нарізати кружальцями. Це вже за Вашим смаком.

Взамін томатній пасті можна використати помідори. Їх необхідно почистити від шкірки та порізати кубиками.

М’ясо нарізати досить великими шматками. Обсмажити на олії на великому вогні до рум’яної скоринки. Додати смалець.

До обсмаженого м’яса додати цибулю та моркву, ретельно усе перемішати та смажити на середньому вогні 10-15 хвилин, помішуючи.

Додати томатну пасту, знову добре перемішати та смажити на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи. Якщо додаємо помідори, то смажити потрібно довше: приблизно 15хвилин.

У більшу каструлю наливаємо приблизно 2,5-3 літри води. Ставимо на великий вогонь. Додаємо до води обсмажену картоплю, відварену квасолю. Коли вода закипить зменшуємо газ та додаємо м’ясо з овочами. А також солимо, перчимо, додаємо лавровий листок, червоний мелений перець, дрібно нарізаний часник та зелень петрушки. Даємо покипіти 10 хвилин.

Пробуємо на смак та при необхідності досолюємо.

На сухій сковороді без додавання жиру обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Додаємо до борошна 1-2 черпаки чанашного бульйону і добре розмішуємо до однорідної консистенції. Виливаємо цю суміш у чанахи. Нехай покипить ще 5 хвилин.

Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо настоятися!

Чанахи готові! Смачного!


• м’ясо свинини 700г
• картопля 600г
• квасоля червона 1 скл
• томатна паста 1ст.л.
• цибуля 1шт велика
• морква середня 1шт
• смалець 2ст.л.
• часник 6-8зубчиків
• борошно 4ст.л.
• лавровий лист 1шт.
• сіль
• чорний перець мелений
• зелень петрушки
• олія
• червона паприка мелена

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Овочева запіканка

Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці. В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту...

Швидкий капустяний пиріг

В першу чергу необхідно підготувати капусту: її шаткуємо якомога дрібніше. Капусту трохи присолюємо і добре мнемо руками, щоб вона стала більш мяка і соковита. Якщо є бажання в пиріг можна додати будь-яку додаткову начинку: ковбасу, курку, гриби, сир або солодкий перець. Їх нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до капусти. Також можна додати пару зубчиків тертого часнику...

Квасолевий салат з оливками

Буряк нарізати невеликими кубиками, зелені оливки – колечками, консервовану квасолю промити, зелень дрібно порубати, заправити оливковою олією. Всі інгредієнти добре перемішати...

Салат з пекінської капусти

Шинку нарізати соломкою. Пекінську капусту нашаткувати...

Запіканка з кабачками

Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм. Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки...

Запечена скумбрія в духовці

Скумбрію розділити на філе: для цього відрізати голову і хвіст, видалити нутрощі і чорну плівку, відрізати плавники. Ретельно промити під проточною водою і відокремити філе від кісток...

Салат з куркою, капустою та грибами

Обсмажити до золотистого кольору полоски курячої грудки та 10 хвилин обварювати порізані на 4 частини гриби. Нашаткувати тонко капусту, огірки порізати півкільцями...

Пиріг на компоті

В першу чергу необхідно розчинити цукор в компоті. Для цього дані компоненти необхідно змішати в глибокій мисці з рослинним маслом і сіллю. Перемішати вміст ємності можна за допомогою віночка. Погасити соду яблучним оцтом і додати в суміш...

Салат з кабачків

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...

Пиріг з капустою

Капусту шаткуємо дуже тонко, присолюємо (перчимо при бажанні) і розминаємо руками, щоб трохи обм’якла і осіла. Викладаємо овочеву нарізку у форму для запікання, розрівнюємо поверхню. Змішуємо інгредієнти для тіста: борошно, сметану, майонез, яйця, сіль і розпушувач. За консистенцією тісто має бути як на оладки. Заливаємо тісто у форму з капустою, зверху змащуємо поверхню яєчним жовтком, випікаємо в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 45 ...