Зелений борщ(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №116)

2 листопада 2022р.
36


Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками.

Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками.

Моркву також помити, почистити. Натерти на грубій терці або нарізати кружальцями.

Яйця зварити на круто.

Рис замочити у холодній воді на 10-15хв.

Щавель та зелень помити, обсушити. Щавель нарізати грубими смужками, зелень дрібно посікти.

Поставити на вогонь каструлю з водою, коли закипить – додати картоплю. Зняти піну та додати моркву та цибулю. Поварити 10хв.

Відцідити рис та додати до овочів. Варити ще 10хв.

Тим часом почистити яйця, відділити жовтки від білків. Білки порізати на шматки, жовтки перетерти із сметаною до однорідної маси.

Додати у каструлю сметану із жовтками, розмішати. Потім додати білки. Довести до кипіння та поварити 2хв.

Щавель злегка обсмажити на вершковому маслі або олії 1-2хв. Додати до каструлі.

Також додати подрібнену зелень. Посолити, додати духмяний та чорний перець горошком, лавровий листок.

Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню щоб зелений борщ настоявся.


• вода (або бульйон) 3л.
• картопля 500г
• щавель 250г
• рис 3ст.л.
• морква 1шт.
• цибуля середня 1шт.
• варені курячі яйця 5шт.
• домашня сметана 200г
• лавровий лист 1шт.
• сіль
• духмяний та чорний перець горошком по 2шт.
• зелень петрушки, зелена цибуля
• олія та вершкове масло.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат із баклажанів з печерицями на зиму

Усе порізати, скласти у каструлю (крім оцту), довести до кипіння, варити 40 хв, додати оцет, варити ще 5 хв, розкласти у гарячі стерильні банки, закрутити, вкутати до охолодження. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку...

Пиріжки з яйцем і цибулею без дріжджів

у миску розбийте яйця, додайте цукор, сіль, вершкове масло або маргарин. Інгредієнти збийте. До маси додайте сметану і гашене соду. Перемішавши...

Мідії з помідорами

Мідій розморозити, промити, обсушити й викласти в сковороду. Обсмажити протягом 3 хвилин. Помідори помити, обсушити й нарізати. Цибулю почистити, помити й нашаткувати. Зелений салат помити й обсушити. Часник почистити і подрібнити. Цибулю, помідори, часник та зелень змішати. Додати сіль, перець й залишити на 15 хвилин. Додати в овочі мідій, перемішати й перекласти в салатник...

Малинове варення 5 хв

Малину очистити від хвостиків, перебрати, скласти у варильний таз. Додати цукор і трохи води. Поставити на мінімальний вогонь. Помішуючи малину, довести до кипіння. Не давати закипіти! Витримати 5 хвилин. Заповнити підготовлені банки варенням з малини. Закрити банки кришками...

Запіканка з кабачками

Один кабачок промити, очистити і нарізати кружальцями шириною приблизно 5-7 мм. Покласти кабачки в миску. Додати сіль за смаком, мелений чорний перець, пів чайної ложки сухого часника і пів чайної ложки солодкої копченої паприки...

Салат з ковбасою і корейською морквою

Яйця натерти на великій терці і викласти перший шар. Полити майонезом. Варену ковбасу нарізати на невеликі кубики, викласти наступним шаром і полити майонезом...

Салат з тунцем і білою квасолею

Червону цибулю нарізати півкільцями. Замаринувати цибулю в суміші води, цукру і яблучного оцту протягом 20 хв. Половину моркви нарізати тонкими скибочками. Залити гарячою підсоленою водою і відварити близько 1хв. Перекинути моркву на сито і облити холодною водою. ...

Салат з кабачків в медовому соусі

Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см. Петрушку помити і дрібно нарізати...

Салат з тунцем і яйцями

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Пиріг з капустою

Приготувати тісто, перемішавши яйця, кефір, сіль, соду. Нарізати тонко капусту. Трохи протушкувати на сковороді. Викласти капусту у змащену маслом форму. Зверху залити тістом. На тісто покласти нарізане кубиками масло. Відправити до духовки і випікати при 180 градусах 40 хвилин...