Зелений борщ(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №116)
2 листопада 2022р. | |
79 |
Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками.
Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками.
Моркву також помити, почистити. Натерти на грубій терці або нарізати кружальцями.
Яйця зварити на круто.
Рис замочити у холодній воді на 10-15хв.
Щавель та зелень помити, обсушити. Щавель нарізати грубими смужками, зелень дрібно посікти.
Поставити на вогонь каструлю з водою, коли закипить – додати картоплю. Зняти піну та додати моркву та цибулю. Поварити 10хв.
Відцідити рис та додати до овочів. Варити ще 10хв.
Тим часом почистити яйця, відділити жовтки від білків. Білки порізати на шматки, жовтки перетерти із сметаною до однорідної маси.
Додати у каструлю сметану із жовтками, розмішати. Потім додати білки. Довести до кипіння та поварити 2хв.
Щавель злегка обсмажити на вершковому маслі або олії 1-2хв. Додати до каструлі.
Також додати подрібнену зелень. Посолити, додати духмяний та чорний перець горошком, лавровий листок.
Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню щоб зелений борщ настоявся.
• картопля 500г
• щавель 250г
• рис 3ст.л.
• морква 1шт.
• цибуля середня 1шт.
• варені курячі яйця 5шт.
• домашня сметана 200г
• лавровий лист 1шт.
• сіль
• духмяний та чорний перець горошком по 2шт.
• зелень петрушки, зелена цибуля
• олія та вершкове масло.
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
5 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Відварити 4 яйця, почистити, натерти на великій тертці. Кабачок помити, натерти на дрібній тертці. Перемішати варені яйця із сирим виделкою, додати кабачок та сир. Викласти ложкою на пергамент і випікати до золотистої скоринки за 160 °C...
Куряче філе нарізати на середні шматки. Бекон і огірки нарізати на смужки, печериці нарізати великими шматками, сир натерти на крупній терці...
Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...
Куряче філе вимити і нарізати шматочками. Перекласти в глибоку миску, додати 3 ст.л. соєвого соусу і 1 ч.л. паприки...
Нарізаного кубиками гарбуза помістіть в чашу мультиварки, посипте цукром, перемішайте та відставте на 10 хвилин. Молоко і воду закипятіть окремо. Рис промийте і залийте на 10 хвилин окропом, злийте воду. Вершкове масло наріжте кубиками і покладіть в чашу мультиварки. Залийте в чашу молоко і окріп, закрийте кришку мультиварки. Тепер поставте мультиварку у відповідний режим, та чекайте, поки каша буде готова. Через 40-60 хвилин (залежить від мультиварки) кашу можна...
Натерти на великій терці моркву, варені яйця, копчений сир. Посолити, поперчити...
Змішати сухі інгредієнти, потім додати до них воду та замістити еластичне тісто. Помістити тісто в миску, накрити плівкою і залишити на 5 годин, а краще на ніч. Тісто викласти на дошку, трохи розкатати і загорнути із чотирьох сторін, щоб вийшов конверт. Повторити процедуру 3-4 рази. Розрізати тісто на 2 частини, сильно присипати борошном з усіх боків, накрити плівкою і залишити на 1 годину. Випікати у розігрітій до 200...
Всі продукти ріжемо не дрібними шматочками – в салаті ви повинні відчувати смак кожного продукту і в цьому його краса. Часник пропускаємо через прес або дрібно січемо...
Для початку викладаємо печінку в ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до готовності; Відварений субпродукт остуджуємо і протираємо на тертці з великими зубцями; ...
Всі овочі подрібнити та перемішати. Змішати борошно, розпушувач і сіль. Додати сметану, яйця, майонез. Все ретельно перемішати...