Зелений борщ(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №116)
2 листопада 2022р. | |
73 |
Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками.
Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками.
Моркву також помити, почистити. Натерти на грубій терці або нарізати кружальцями.
Яйця зварити на круто.
Рис замочити у холодній воді на 10-15хв.
Щавель та зелень помити, обсушити. Щавель нарізати грубими смужками, зелень дрібно посікти.
Поставити на вогонь каструлю з водою, коли закипить – додати картоплю. Зняти піну та додати моркву та цибулю. Поварити 10хв.
Відцідити рис та додати до овочів. Варити ще 10хв.
Тим часом почистити яйця, відділити жовтки від білків. Білки порізати на шматки, жовтки перетерти із сметаною до однорідної маси.
Додати у каструлю сметану із жовтками, розмішати. Потім додати білки. Довести до кипіння та поварити 2хв.
Щавель злегка обсмажити на вершковому маслі або олії 1-2хв. Додати до каструлі.
Також додати подрібнену зелень. Посолити, додати духмяний та чорний перець горошком, лавровий листок.
Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню щоб зелений борщ настоявся.
• картопля 500г
• щавель 250г
• рис 3ст.л.
• морква 1шт.
• цибуля середня 1шт.
• варені курячі яйця 5шт.
• домашня сметана 200г
• лавровий лист 1шт.
• сіль
• духмяний та чорний перець горошком по 2шт.
• зелень петрушки, зелена цибуля
• олія та вершкове масло.
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
5 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Шоколад, вершкове масло і цукор розтопити на водяній бані. Потім масу охолодити до кімнатної температури. Додати жовтки й перемішати до однорідної маси. Акуратно вмішати збиті в міцну піну білки. Отриману масу викласти в заздалегідь охолоджені, змащені маслом і присипані цукром форми, наповнюючи їх наполовину. Випікати в розігрітій до 200С духовці протягом 7-8 хвилин. Під час випікання духовку відкривати не можна, інакше суфле опаде...
Порізати цукіні кільцями. Частину порізати півкільцями...
Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин. Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю...
В першу чергу необхідно розчинити цукор в компоті. Для цього дані компоненти необхідно змішати в глибокій мисці з рослинним маслом і сіллю. Перемішати вміст ємності можна за допомогою віночка. Погасити соду яблучним оцтом і додати в суміш...
Цибулю нарізати кубиками, залити холодною водою, щоб не була гірка. Картоплю, помідори і оселедець нарізати кубиками...
Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин. Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи...
Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...
Кабачки і помідори нарізати кружальцями. Викласти в форму, чергуючи один з одним...
Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...
Засипте ягоди в каструлю, додайте цукор і подрібніть ягоди. Залиште на 4-5 годин, нехай цукор повністю розчиниться. Не забувайте періодично помішувати масу. Розфасуйте перетерту з цукром малину по пакетам або контейнерам і зберігайте в морозилці. Якщо хочете використовувати банки, то корегуйте рецепт – цукру потрібен не 1 кг, а 1,5...