Зелений борщ(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №116)

2 листопада 2022р.
32


Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками.

Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками.

Моркву також помити, почистити. Натерти на грубій терці або нарізати кружальцями.

Яйця зварити на круто.

Рис замочити у холодній воді на 10-15хв.

Щавель та зелень помити, обсушити. Щавель нарізати грубими смужками, зелень дрібно посікти.

Поставити на вогонь каструлю з водою, коли закипить – додати картоплю. Зняти піну та додати моркву та цибулю. Поварити 10хв.

Відцідити рис та додати до овочів. Варити ще 10хв.

Тим часом почистити яйця, відділити жовтки від білків. Білки порізати на шматки, жовтки перетерти із сметаною до однорідної маси.

Додати у каструлю сметану із жовтками, розмішати. Потім додати білки. Довести до кипіння та поварити 2хв.

Щавель злегка обсмажити на вершковому маслі або олії 1-2хв. Додати до каструлі.

Також додати подрібнену зелень. Посолити, додати духмяний та чорний перець горошком, лавровий листок.

Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню щоб зелений борщ настоявся.


• вода (або бульйон) 3л.
• картопля 500г
• щавель 250г
• рис 3ст.л.
• морква 1шт.
• цибуля середня 1шт.
• варені курячі яйця 5шт.
• домашня сметана 200г
• лавровий лист 1шт.
• сіль
• духмяний та чорний перець горошком по 2шт.
• зелень петрушки, зелена цибуля
• олія та вершкове масло.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Деруни з сиром і шинкою

Почистити картоплю і цибулю. Натерти на великій терці: картоплю, цибулю, шинку і сир...

Запіканка з кабачків

Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до прозорості. Кабачки очищаємо від шкірки, якщо вони молоді, то мякоть прибирати не потрібно. Натираємо їх на крупній тертці. Віджимати кабачки не потрібно. Дрібно ріжемо кріп, сир натираємо на крупній тертці. Додаємо до кабачків кріп, цибулю, половину чайної ложки солі, трохи чорного перцю, сир і перемішуємо. В іншу миску розбиваємо яйця, наливаємо рослинного масла і збиваємо. Додаємо борошно і розпушувач ...

Салат з черемшою і буряком

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Молода картопля в духовці

Молоду картоплю відварити зі шкіркою до пів готовності в підсоленій воді. Готову картоплю розрізати на половинки...

ХРУМКІ НАГЕТСИ

Філе вимийте, обсушіть та наріжте однаковими шматочками. Яйця збийте разом із сіллю. Яєчною сумішшю залийте шматочки курки та залиште на 10 хвилин. Борошно, рубану петрушку, паприку, щіпку солі зєднайте і перемішайте. Шматочки курки обваляйте в борошняній суміші, потім у сухарях. Викладіть на розпечену з олією сковороду і обсмажте до золотистого кольору. ...

Салат з копченою куркою і ананасами

Нарізати філе на кубики. Викласти в глибоку миску. Додати кукурудзу. Нарізати ананас на кубики, висипати в миску. Відварити яйця. Коли охолонуть нарізати кубиками, на терці натерти сир, додати в миску. Посолити. Додати майонез, перемішати. Салат готовий...

Класичне м’ясо по-французьки в духовці

М’ясо промити, нарізати на шматки і відбити. Обтерти спеціями, викласти у форму, покрити кільцями цибулі, кільцями помідора, тертим сиром і промазати майонезом. Готувати 50 хвилин на 180 градусах до рум’яності...

Торт з апельсином без випічки

З одного апельсина вичавіть сік, а другий очистіть від шкірки і поріжте тонкими кружечками. Поломайте печиво і додайте в нього розтоплене вершкове масло. Візьміть розємну форму і змастіть маслом, а потім викладіть в неї шар печива, утрамбуйте, полийте невеликою кількістю апельсинового соку і поставте в холодильник на півгодини. А в цей час зробіть крем для торта...

Рис з родзинками і вершковим маслом

Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим. Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником...

Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...