Гороховий крем-суп з сухариками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №120)
![]() | 2 листопада 2022р. |
![]() | 89 |

Замочити горох у холодній воді на 1-2 години. Потім нарізати картоплю та натерти моркву. Далі слід поставити варити горошок на маленький вогонь. В окремій каструлі довести воду до кипіння, додати картоплю, моркву та цибулю. В цей час треба приготувати сухарики. Для цього батон нарізати на невеличкі кубики та обсмажити на сухій сковорідці протягом кількох хвилин. За 10 хвилин до готовності до супу додати горох та спеції. Потім охолоджений суп подрібнити в блендері, влити вершки і трохи підігріти його, не доводячи до кипіння. При подачі на стіл до супу додати сухарики.
• 3 картоплі
• 1 ріпчаста цибуля
• 1 морква
• 200 мл вершків
• сіль, перець – за смаком
• зелень – за смаком
• батон для сухариків
(всього голосів: 7)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
7 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нарізати цибулю півкільцями, замаринувати на 10-15 хв. в оцті або лимонній кислоті і теплій воді Куряче філе нарізати невеликими кубиками, перець – невеликою соломкою...

Сир перекласти в глибоку тарілку, вбити в нього яйця, додати сіль, цукор, манну крупу, розпушувач, ваніль, крохмаль і розм’якшене при кімнатній температурі масло; За допомогою міксера збити масу, щоб вона стала більш соковитою і ніжною, додати мак за смаком, перемішати; У форму покласти пергамент, вилити туди тісто і готувати 60 хвилин в духовці при 180 градусах...

Розм’якшене вершкове масло, 1 яйце, сіль, цукрову пудру й ванільний цукор збити за допомогою міксера. Потім висипати просіяне борошно й розпушувач. Замісити тісто, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Горіхи подрібнити і злегка обсмажити на сухій сковороді...

Необхідно висипати борошно, так що б вийшла гірка. У центрі зробити поглиблення...

Акуратно зрізати з булочок «шапочки». З основи булочки дістати мякіш. Дрібно нарізати шинку, натерти твердий сир на крупній тертці, вимити й подрібнити зелень...

В пусту тару засипаємо борошно, додаємо сухі дріжджі. Теплу воду, цукор і сіль змішуємо в іншій ємності. Перемішуємо доти поки всі компоненти розчиняться. Невеликими частинами вливаємо суміш до борошна і тоді замішуємо тісто...

Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...

Духовку попередньо розігріти до 200 °C. Кожне стегенце розрізати на дві частини, натерти сіллю й перцем. У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити курку до золотистого кольору. Зняти зі сковороди і відкласти. Картоплю почистити і нарізати частками, часник почистити і дрібно посікти. Картоплю відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, додати часник, оливки, лавровий лист, приправити сіллю й перцем. Чері розрізати навпіл. Викласти у форму помідори й...

Яйця відварити. Рис зварити в підсоленій воді...

Шоколад, вершкове масло і цукор розтопити на водяній бані. Потім масу охолодити до кімнатної температури. Додати жовтки й перемішати до однорідної маси. Акуратно вмішати збиті в міцну піну білки. Отриману масу викласти в заздалегідь охолоджені, змащені маслом і присипані цукром форми, наповнюючи їх наполовину. Випікати в розігрітій до 200С духовці протягом 7-8 хвилин. Під час випікання духовку відкривати не можна, інакше суфле опаде...