Курячий суп з сирними галушками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №121)

2 листопада 2022р.
173


Куряче м’ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо 3 літрами очищеної води і ставимо на вогонь. Коли бульйон почне кипіти, кладемо в нього шматочок кореневої селери, корінці петрушки або гілочки, шматочок цибулини і 2 зубчики очищеного часнику. Коли м’ясо буде готове, його дістаємо, а бульйон проціджуємо через марлю або сито. Повертаємо бульйон на вогонь. В результаті у нас повинно вийти 3 літри м’ясного бульйону.

Далі очищаємо картоплю і ріжемо кубиками. Картоплю відправляємо в бульйон. Моркву тремо на тертці, цибулю дрібно рубаємо. З овочів нам необхідно зробити засмажку. Спершу на рослинному маслі обсмажуємо цибулю, далі до неї додаємо моркву. Обсмажуємо овочі протягом 2-3 хвилин. Готові овочі відправляємо до супу.

У невеликій ємності змішуємо яйце з сіллю, борошном і натертим сиром. Добре перемішуємо всі інгредієнти, тісто повинно вийти густим – густіше, ніж на оладки. Коли картопля буде готова, формуємо мокрими руками кульки з тіста і акуратно опускаємо в киплячий бульйон. Помішуйте обережно бульйон, щоб галушки не прилипли до дна каструлі. Коли галушки спливуть, суп готовий. Всипаємо до нього дрібно посічену зелень, запашний горошок, лавровий лист і накриваємо кришкою. Даємо супу закипіти і вимикаємо вогонь. Куряче м’ясо можна розкласти порційно в кожну тарілку, а можна додати в каструлю до супу, це вже за вашим бажанням. Смачного!


• Картопля – 2 шт;
• Цибуля ріпчаста – 1 шт;
• Морква – 1 шт;
• Сир твердий – 100 г;
• Яйце – 1 шт;
• Часник – 2 зубчики;
• Курка – 500 г;
• Олія соняшникова – 20 мл;
• Вода – 3 л;
• Селера коренева – 20 г;
• Борошно пшеничне – 100 г;
• Спеції – за смаком;
• Зелень – за смаком.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 11)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
110


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з буряком і квасолею

Буряк відварити, охолодити, очистити і нарізати середнім кубиком. Викласти в миску. Додати консервовану квасолю, дрібно нарізаний часник...

Салат з чорносливом і виноградом

Варені яйця нарізати кубиками. Філе нарізати на тонкі медальйони і замаринувати...

Салат з тунцем і яйцями

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Молода картопля в духовці

Молоду картоплю відварити зі шкіркою до пів готовності в підсоленій воді. Готову картоплю розрізати на половинки...

Грибний суп

Куряче філе наріжте невеликими кубиками, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 20 хвилин. Лук поріжте дрібними шматочками, гриби - пластинками. Картоплю почистьте і наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте цибулю на вершковому маслі приблизно 5 хвилин. Додайте гриби і смажте, поки не випарується практично вся рідина. Посоліть і поперчіть...

Салат з сулугуні та крабовими паличками

Збити яйця. Підсмажити два яєчні млинці. Нарізати огірки, сир і крабові палички...

Мисливська картопля в мультиварці

Ковбаски нарізати колечками. Картоплю кубиками (або соломкою/кільцями/півкільцями). Подрібнити цибулю, часник, кріп і перець. Скласти в чашу олію, цибулю, перець, ковбаски і часник. Режим «Смаження» на 17 хвилин (перемішувати що 2-3 хвилини. Для того, щоб був «рум’янець» потрібно готувати з відкритою кришкою)...

Салат з тунцем і макаронами

Відварити макарони згідно рецепту вказаному на упаковці, злити воду. Огірки нарізати кубиками...

Чебуреки на пиві

Збити яйце, посолити, поперчити та додати пиво. Всипати поступово борошно, замісити ретельно тісто для чебуреків і залишити його на 30 хвилин...

Салат з ківі

Філе куряче відварити до готовності в підсоленій воді, нарізати на середні шматки. Варені яйця почистити, відокремити білки від жовтків, натерти на терці...