Курячий суп з сирними галушками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №121)
![]() | 2 листопада 2022р. |
![]() | 173 |

Куряче м’ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо 3 літрами очищеної води і ставимо на вогонь. Коли бульйон почне кипіти, кладемо в нього шматочок кореневої селери, корінці петрушки або гілочки, шматочок цибулини і 2 зубчики очищеного часнику. Коли м’ясо буде готове, його дістаємо, а бульйон проціджуємо через марлю або сито. Повертаємо бульйон на вогонь. В результаті у нас повинно вийти 3 літри м’ясного бульйону.
Далі очищаємо картоплю і ріжемо кубиками. Картоплю відправляємо в бульйон. Моркву тремо на тертці, цибулю дрібно рубаємо. З овочів нам необхідно зробити засмажку. Спершу на рослинному маслі обсмажуємо цибулю, далі до неї додаємо моркву. Обсмажуємо овочі протягом 2-3 хвилин. Готові овочі відправляємо до супу.
У невеликій ємності змішуємо яйце з сіллю, борошном і натертим сиром. Добре перемішуємо всі інгредієнти, тісто повинно вийти густим – густіше, ніж на оладки. Коли картопля буде готова, формуємо мокрими руками кульки з тіста і акуратно опускаємо в киплячий бульйон. Помішуйте обережно бульйон, щоб галушки не прилипли до дна каструлі. Коли галушки спливуть, суп готовий. Всипаємо до нього дрібно посічену зелень, запашний горошок, лавровий лист і накриваємо кришкою. Даємо супу закипіти і вимикаємо вогонь. Куряче м’ясо можна розкласти порційно в кожну тарілку, а можна додати в каструлю до супу, це вже за вашим бажанням. Смачного!
• Цибуля ріпчаста – 1 шт;
• Морква – 1 шт;
• Сир твердий – 100 г;
• Яйце – 1 шт;
• Часник – 2 зубчики;
• Курка – 500 г;
• Олія соняшникова – 20 мл;
• Вода – 3 л;
• Селера коренева – 20 г;
• Борошно пшеничне – 100 г;
• Спеції – за смаком;
• Зелень – за смаком.
(всього голосів: 11)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
11 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Буряк відварити, охолодити, очистити і нарізати середнім кубиком. Викласти в миску. Додати консервовану квасолю, дрібно нарізаний часник...

Варені яйця нарізати кубиками. Філе нарізати на тонкі медальйони і замаринувати...

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Молоду картоплю відварити зі шкіркою до пів готовності в підсоленій воді. Готову картоплю розрізати на половинки...

Куряче філе наріжте невеликими кубиками, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 20 хвилин. Лук поріжте дрібними шматочками, гриби - пластинками. Картоплю почистьте і наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте цибулю на вершковому маслі приблизно 5 хвилин. Додайте гриби і смажте, поки не випарується практично вся рідина. Посоліть і поперчіть...

Збити яйця. Підсмажити два яєчні млинці. Нарізати огірки, сир і крабові палички...

Ковбаски нарізати колечками. Картоплю кубиками (або соломкою/кільцями/півкільцями). Подрібнити цибулю, часник, кріп і перець. Скласти в чашу олію, цибулю, перець, ковбаски і часник. Режим «Смаження» на 17 хвилин (перемішувати що 2-3 хвилини. Для того, щоб був «рум’янець» потрібно готувати з відкритою кришкою)...

Відварити макарони згідно рецепту вказаному на упаковці, злити воду. Огірки нарізати кубиками...

Збити яйце, посолити, поперчити та додати пиво. Всипати поступово борошно, замісити ретельно тісто для чебуреків і залишити його на 30 хвилин...

Філе куряче відварити до готовності в підсоленій воді, нарізати на середні шматки. Варені яйця почистити, відокремити білки від жовтків, натерти на терці...