Томатний суп з фрикадельками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №122)
![]() | 2 листопада 2022р. |
![]() | 92 |

Насамперед підготуємо овочі. Цибулю і моркву очищуємо, цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву тремо на крупній тертці. У сковороді з товстим дном розігріваємо вершкове масло, обсмажуємо спершу цибулю, далі додаємо моркву і трохи перчика чилі. До овочів видавлюємо часник, додаємо суміш італійських трав, тушкуємо 5-7 хвилин. Далі до суміш вливаємо томати у власному соку. Якщо у вас є домашній томатний сік, можете сміливо замінити томати на сік. Тушкуємо овочі хвилин 20, кришкою Не закривайте. На цьому етапі овочі можна присолити і поперчити за смаком.
Тим часом із скибочки хліба зрізуємо скоринки, заливаємо декількома ложками бульйону. Яйце збиваємо виделкою, додаємо хлібний м’якуш, фарш, сіль і перець. Фарш перемішуємо і формуємо з нього невеликі фрикадельки. Щоб фрикадельки не прилипали до рук, змочуйте руки в холодній воді.
Коли овочі будуть готові, знімаємо сковороду з вогню, а на її місце ставимо каструлю з раніше підготовленим бульйоном. Коли бульйон закипить, опускаємо в нього фрикадельки і відварюємо до готовності. Бульйон проціджуємо через сито або марлю, до нього додаємо томатно-овочеву масу, доводимо суп до кипіння. Далі відправляємо в суп фрикадельки, знову чекаємо кипіння – суп готовий. Також, ви можете довести смакові якості супу до ідеального самостійно. Якщо вам не вистачає кислоти, додайте трохи лимонного соку, якщо ж суп вийшов занадто кислим – додайте цукор. Подаємо суп гарячим з великою кількістю свіжої зелені. Смачного!
• Морква – 2 шт;
• Часник – 4 зуб;
• Італійські трави – 1 ч.л;
• Вершкове масло – 2 ст.л;
• Томати у власному соку – 500 г;
• Перець чилі – за смаком;
• Хліб білий – 1 скибочка;
• Бульйон курячий – 1 літр;
• Яйце – 1 шт;
• Фарш курячий – 400 г;
• Йогурт без добавок – за смаком;
• Сіль і перець – за смаком;
• Зелень – за смаком.
(всього голосів: 4)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
4 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У кефір кімнатної температури додати сіль, цукор та соду. Все ретельно перемішати та залишити на 5 хвилин. Поступово додаючи в борошно кефір, вимішати еластичне тісто. Сформувати з тіста кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і залишити на 10 хвилин. Тісто викласти в змащену олією форму і зробити на ньому 3-4 розрізи. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин...

Відварити свинину (20 хвилин), остудити. Гриби нарізати навпіл. Цибулю нарізати тоненькими напівкільцями, посипати цукром, полити оцтом (1 ч. л.). Залишити на 10 хвилин, потім віджати сік. Це надасть цибулі ніжності та позбавить гіркоти...

Яйця натерти на великій терці і викласти перший шар. Полити майонезом. Варену ковбасу нарізати на невеликі кубики, викласти наступним шаром і полити майонезом...

Очищену картоплю, кабачок та плавлений сир натерти на середній терці. В овочево-сирну масу розбити два яйця, ретельно перемішати до однорідності...

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...

Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон. Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння...

Розігріти духовку до 200 градусів. Лист слойоного тіста нарізати на трикутники. В середину кожного трикутника викласти шоколад і завернути в форму круасанів...

Нарізати грушу, апельсин і банан кубиками. Волоський горіх нарізати і подрібнити...

Картоплю відварити. Цибулю нарізати, додати цукор, оцет, воду і поставити на 10 хв...

Помідори нарізати дольками. Петрушку, часник і гострий перець подрібнити за допомогою блендеру або м’ясорубки...