Томатний суп з фрикадельками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №122)
![]() | 2 листопада 2022р. |
![]() | 501 |

Насамперед підготуємо овочі. Цибулю і моркву очищуємо, цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву тремо на крупній тертці. У сковороді з товстим дном розігріваємо вершкове масло, обсмажуємо спершу цибулю, далі додаємо моркву і трохи перчика чилі. До овочів видавлюємо часник, додаємо суміш італійських трав, тушкуємо 5-7 хвилин. Далі до суміш вливаємо томати у власному соку. Якщо у вас є домашній томатний сік, можете сміливо замінити томати на сік. Тушкуємо овочі хвилин 20, кришкою Не закривайте. На цьому етапі овочі можна присолити і поперчити за смаком.
Тим часом із скибочки хліба зрізуємо скоринки, заливаємо декількома ложками бульйону. Яйце збиваємо виделкою, додаємо хлібний м’якуш, фарш, сіль і перець. Фарш перемішуємо і формуємо з нього невеликі фрикадельки. Щоб фрикадельки не прилипали до рук, змочуйте руки в холодній воді.
Коли овочі будуть готові, знімаємо сковороду з вогню, а на її місце ставимо каструлю з раніше підготовленим бульйоном. Коли бульйон закипить, опускаємо в нього фрикадельки і відварюємо до готовності. Бульйон проціджуємо через сито або марлю, до нього додаємо томатно-овочеву масу, доводимо суп до кипіння. Далі відправляємо в суп фрикадельки, знову чекаємо кипіння – суп готовий. Також, ви можете довести смакові якості супу до ідеального самостійно. Якщо вам не вистачає кислоти, додайте трохи лимонного соку, якщо ж суп вийшов занадто кислим – додайте цукор. Подаємо суп гарячим з великою кількістю свіжої зелені. Смачного!
• Морква – 2 шт;
• Часник – 4 зуб;
• Італійські трави – 1 ч.л;
• Вершкове масло – 2 ст.л;
• Томати у власному соку – 500 г;
• Перець чилі – за смаком;
• Хліб білий – 1 скибочка;
• Бульйон курячий – 1 літр;
• Яйце – 1 шт;
• Фарш курячий – 400 г;
• Йогурт без добавок – за смаком;
• Сіль і перець – за смаком;
• Зелень – за смаком.
(всього голосів: 4)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
4 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Телятину відварити в підсоленій воді, охолодити в бульйоні. Відварити яйця...

Варені яйця нарізати кубиками. Філе нарізати на тонкі медальйони і замаринувати...

Прокрутити філе куряче з цибулею через м’ясорубку. З’єднати з рисом і посолити...

Приготуйте тісто. Змішайте половину кефіру, яйця, сіль, соду і борошно. Перемішайте. Додайте решту кефіру, постійно перемішуючи. Тісто має бути консистенції густої сметани. Нарізати цибулю кільцями, картоплю кружечками, м’ясо – тонкими смужками. М’ясо можна взяти абсолютно будь-яке – куряче, свиняче, у вигляді сосисок і ковбасок...

Прогріваємо воду до 38 градусів; Засипаємо в воду дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, все розмішуємо. Відставляємо в сторону на 20 хвилин; ...

Філе куряче нарізати кубиком. В миску для маринування викласти нарізане філе і додати оливкову олію, часник (пропустити через прес), суміш сушених трав і сіль...

Розчиняємо дріжджі в молоці. Додаємо цукор. Перемішуємо до повного розчинення. Додаємо 150 гр борошна. Перемішуємо. Через 15 хв додаємо ще 100 гр. і перемішуємо. Залишаємо доходити ще на 15 хв. Додаємо ще 100 гр борошна, перемішуємо. Залишаємо доходити на 30 хв...

Картоплю почистити і нарізати соломкою, обсмажити на олії до хрусткої скоринки. Зварити яйця і нарізати соломкою...

Очищаємо і промиваємо всі овочі. Почнемо з підготовки баклажанів. Їх потрібно нарізати брусочками товщиною близько 1 см. солимо, перемішуємо і даємо постояти до виділення соку. Хвилин через 20-30 складаємо баклажани в друшляк, добре промиваємо і віджимаємо руками. Тонко шаткуємо капусту, дуже важливо нарізати саме тонко, щоб салат мав більш ніжну консистенцію. Моркву шаткуємо на овочерізці або тертці. Цибулю нарізаємо досить товстими кільцями (ширина 0,4 см)...

Куряче філе відварити і нарізати смужками. Так само нарізати перці і помідори. Подрібнити кінзу і видавити часник, додати до овочів і курки...