Класичний домашній хліб(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №134)
![]() | 3 листопада 2022р. |
![]() | 277 |

Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити ще на 30 хвилин. Випікати хліб 30-40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
(всього голосів: 12)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
12 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Морквину натерти на дрібній тертці, нарізати цибулю кубиками. Мясо очистити від плівок, вимити і перекрутити 2 рази з додаванням розмоченої булки та моркви з цибулею. Можна перебити блендером. Небагато посолити і добре вимісити готовий фарш руками. Сформувати невеликі котлетки, викласти у форму для запікання, застелену пергаментним папером та запікати при температурі 180 град. 10 хвилин. Перевернути котлетки, додати пару ложок води або бульйону та запікати до готовності (10-15...

Варені яйця нарізати кубиками. Філе нарізати на тонкі медальйони і замаринувати...

Ковбасу нарізати тонкою соломкою. Помідори нарізати дрібним кубиком...

До фаршу додати нарізану картоплю, цибулю, часник, зелень. Додати майонез або сметану. Посолити, поперчити за смаком. Викласти всі інгредієнти в горшочок. Влити воду і столову ложку олії...

Збити яйця з цукром міксером, додати майонез. В окремій мисці з’єднати просіяне борошно, розпушувач і щіпку солі...

Рис добре промити і відварити в підсоленій воді. Відварити яйця, натерти на терці...

Приготуйте тісто. Змішайте половину кефіру, яйця, сіль, соду і борошно. Перемішайте. Додайте решту кефіру, постійно перемішуючи. Тісто має бути консистенції густої сметани. Нарізати цибулю кільцями, картоплю кружечками, м’ясо – тонкими смужками. М’ясо можна взяти абсолютно будь-яке – куряче, свиняче, у вигляді сосисок і ковбасок...

Кабачки вимити і нарізати на невеликі шматочки. Перець помити, видалити насіння і порізати кубиками...

Куряче філе наріжте невеликими кубиками, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 20 хвилин. Лук поріжте дрібними шматочками, гриби - пластинками. Картоплю почистьте і наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте цибулю на вершковому маслі приблизно 5 хвилин. Додайте гриби і смажте, поки не випарується практично вся рідина. Посоліть і поперчіть...

Моркву натерти на великій терці. Перець нарізати на широкі смужки...