Фокачча з оливками та зеленню
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №135)


Кількість голосів: 5


Дріжджі перемішати із сіллю та цукром, а потім залити водою. У отриману суміш додати рослинну олію та борошно і вимішувати тісто до отримання еластичної маси. Покласти тісто в миску, накрити харчовою плівкою і залишити щонайменше на 1 годину. Оливки нарізати кружальцями, часник пропустити через прес, а зелень нарубати. Додати оливки, часник та зелень у тісто і ретельно перемішати. Розкатати тісто в тонкий пласт, викласти на лист і залишити на 15 хвилин під плівкою. Перед випіканням змастити фокаччу олією і присипати сіллю. Випікати протягом 30 хвилин у розігрітій до 190 градусів духовці.


• 300 г борошна; 5 г сухих дріжджів; 200 мл води; 1 ч. л. солі; 1 ч. л. цукру; 15 мл рослинної олії; 10 шт. оливок; пучок зелені; 3 зубчики часнику.






ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кавовий пиріг із шоколадом

Кількість цукру можна коригувати залежно від того, наскільки солодка випічка до вподоби. Змішати сухі інгредієнти: борошно, какао, сіль, розпушувач. Цукор перетерти з маргарином і яйцями. Змішати все з кавою, вилити суміш у форму. Покласти в духовку для запікання. Готовий корж щедро полити топінгом. ...

КОТЛЕТКИ З КАБАЧКОМ ТА МОРКВОЮ (з 8 місяців)

Овочі потріть на дрібній тертці. Змішайте фарш з овочами і добре вимісіть. Якщо ви готуєте на всю сімю, то можна додати трохи солі, буквально на кінчику чайної ложки. Сформуйте котлети і викладіть їх у форму, застелену папером для запікання в духовці, що розігріта до 180 °C. Готувати котлетки 15-20 хвилин, доки не зарумяняться. ...

Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води). ...

Рибна запіканка

Форму для запікання змажте рослинною олією. Рибне філе наріжте невеликими шматочками, змастіть їх сіллю, перцем і викладіть у форму. Цибулю наріжте кільцями та викладіть на рибне філе рівномірним шаром. Моркву натріть на середній терці й також викладіть у форму. ...