Кабачки з рисом і грибами(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №14)

22 травня 2022р.
21


Кабачки розрізати уздовж навпіл і видалити серцевину. Дрібно порізати цибулю. Болгарський перець – невеликими кубиками. Також дрібно порізати гриби. Сир натерти на крупній тертці.

Помідори бланшувати 2 хвилини, зняти шкірку і потерти на дрібній тертці.

Рис відварити до готовності.

У сковороді на розігрітій олії спасерувати цибулю 5 хвилин. Додати болгарський перець і обсмажувати 5 хвилин. Додати гриби і тушити під кришкою 10 хвилин. До готових овочів додати рис, спеції, посолити і перемішати.

Кабачки викласти на змащене олією деко, наповнити овочами і поставити у розігріту до 180° С (350° F) духовку на 10 хвилин.

Сметану змішати з протертими помідорами, паприкою і борошном, посолити, поперчити. Отриманим соусом залити зверху кабачки, посипати тертим сиром і пекти ще 15 хвилин.


• кабачки – 2 шт.,
• гриби – 200 г,
• цибулина,
• болгарський перець – 1 шт.,
• помідори – 3-4 шт.,
• рис – 2 ст. л.,
• голландський сир – 50 г,
• сметана – 3 ст. л.,
• борошно – 1 ч. л.,
• олія – 4 ст. л.,
• щіпка меленої паприки,
• мелений духмяний перець за смаком,
• чорний мелений перець за смаком,
• сіль за смаком.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 8)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
80


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з квасолею, кукурудзою, копченою ковбасою і помідорами

Ковбасу і помідори нарізати кубиками. Дрібно порізати цибулю. Додати петрушку...

БАНАНОВІ КЕКСИ (від 1 року)

Яйце змішати з йогуртом. Банан почистити, розімяти вилкою. Грушу почистити, видалити серцевину та нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто фрукти, потім соду, перемішати. Акуратно додати борошно, розмішати і розподілити тісто по формах, наповнюючи трохи вище, ніж 2/3. Якщо готувати силіконові форми, їх не потрібно змащувати маслом. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 30-35 хвилин. ПРИМІТКА: ...

Картопля, гриби, м’ясо запечені в духовці

Вибирайте свинячий ошийок, так страва виходить набагато смачніша. ...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...

Яблучні кекси (від 1 року)

Яблука очистити від шкірки, запекти та подрібнити блендером до стану пюре та додати манку. Яйце збити із цукром. Викласти готову масу у форми для кексів, випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Можна приготувати у мультиварці або на пару...

Рисовий суп з болгарським перцем

Спочатку слід порізати картоплю та болгарський перець кубиками та натерти моркву. Рис слід промити під холодною водою. В каструлі довести воду до кипіння, додати рис, картоплю, моркву та цибулю. За 10 хвилин до готовності додати болгарський перець та спеції. Готовий суп посипати зеленню...

М’ясо запечене з овочами

М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...

Салат з брокколі

Капусту брокколі промити, розібрати на суцвіття. Додати в киплячу підсолену воду, як закипить варити 4 хвилини...

Салат з авокадо

Авокадо очистити и нарізати кубиком середнього розміру. Полити лимонним соком. Перемішати і відставити в сторону на 5-10 хв. Перець очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою...

БЕЗДРІЖДЖОВИЙ ХЛІБ

У кефір кімнатної температури додати сіль, цукор та соду. Все ретельно перемішати та залишити на 5 хвилин. Поступово додаючи в борошно кефір, вимішати еластичне тісто. Сформувати з тіста кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і залишити на 10 хвилин. Тісто викласти в змащену олією форму і зробити на ньому 3-4 розрізи. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин...