Рис з родзинками і вершковим
маслом(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №140)
3 листопада 2022р. | |
68 |
Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим.
Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником.
Розтоплюємо на сковороді або в невеликій каструльці вершкове масло, додаємо до нього цукор, розмішуємо до розчинення.
Додаємо в масло родзинки і добре прогріваємо.
З рису зливаємо воду, додаємо солодке масло з родзинками. Розмішуємо і готово!
• 150 грамів ізюму;
• 50 грамів масла;
• 40 грамів цукру;
• сіль за смаком.
(всього голосів: 3)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
3 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх олією, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин. Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину. Всипати промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню. Змастіть...
Капусту помити і нарізати великими шматками. Моркву почистити, помити і нарізати кружками товщиною 0,3-0,5 см...
Прокрутити філе куряче з цибулею через м’ясорубку. З’єднати з рисом і посолити...
Цибулю розділити навпіл, одну частину дрібно нарізати, а іншу перетерти. Нарізану частину викласти до фаршу, приправити все спеціями...
Капусту брокколі промити, розібрати на суцвіття. Додати в киплячу підсолену воду, як закипить варити 4 хвилини...
Авокадо очистити и нарізати кубиком середнього розміру. Полити лимонним соком. Перемішати і відставити в сторону на 5-10 хв. Перець очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою...
Макарони відварити в підсоленій воді 8-10 хвилин, до готовності. Крабові палички нарізати кружальцями, твердий сир натерти на дрібній терці, часник і петрушку подрібнити...
Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...
Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити...
Карамель рекомендують готувати в посуді з товстим дном. Цукор, помішуючи, розтопити та нагріти на середньому вогні. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати її з вогню й потроху влити тепле молоко, помішуючи. Потім знову поставити на повільний вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння. Додати ванілін, дрібку солі й перемішати. Прибрати з вогню і додати масло, ще раз добре перемішати...