Рис з родзинками і вершковим
маслом
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №140)

3 листопада 2022р.
73


Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим.

Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником.

Розтоплюємо на сковороді або в невеликій каструльці вершкове масло, додаємо до нього цукор, розмішуємо до розчинення.

Додаємо в масло родзинки і добре прогріваємо.

З рису зливаємо воду, додаємо солодке масло з родзинками. Розмішуємо і готово!


• 200 грамів рису;
• 150 грамів ізюму;
• 50 грамів масла;
• 40 грамів цукру;
• сіль за смаком.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 3)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
30


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КЛАСИЧНИЙ ДОМАШНІЙ ХЛІБ

Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити...

Салат із баклажанів з помідорами

Баклажани почистити від шкірки і нарізати кружальцями товщиною 5-6 мм, обсмажити їх на сковорідці до золотого кольору. Викласти баклажани на паперові серветки, щоб позбутися зайвої олії...

Салат з кабачків з хроном і перцем

Кабачки вимити і нарізати на невеликі шматочки. Перець помити, видалити насіння і порізати кубиками...

Салат з ковбасою і корейською морквою

Яйця натерти на великій терці і викласти перший шар. Полити майонезом. Варену ковбасу нарізати на невеликі кубики, викласти наступним шаром і полити майонезом...

Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

Салат з курячого філе і огірками

Беремо 200 г відвареного курячого філе, розрізаємо вздовж і нарізаємо маленькими шматочками. Пересипаємо в миску, нарізаємо соломкою 2 свіжі огірки та пересипаємо так само в миску...

Салат з баклажанів, перцю, помідорів

Помідори пропустити через мясорубку. Баклажани очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, засипати сіллю на 15-20 хвилин, щоб видалити гіркоту. Промити, обсушити, нарізати великими кубиками. Перець нарізати соломкою. Часник і гострий перець – довільно...

Салат з буряка і кукурудзи

Цибулю порізати тоненько півкільцями. Зелень дрібно порізати...

Біляші на кефірі без дріжджів

У теплий кефір всипаємо сіль і цукор, жовток та олію, добре перемішуємо. Борошно просіюємо і додаємо частинами в кефір, додаючи соду, добре вимішуємо...

Запечений морський окунь

Болгарський перець нарізати соломкою, помідор нарізати колечками. Викласти їх на деко, зверху рибу...