Чіпси картопляні(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №143)

3 листопада 2022р.
1971


Картоплину овочерізкою нарізати на тоненькі скибочки (десь по 1 мм товщиною).Добре протерти паперовим рушничком, щоб зовні не було вологи. Розкласти одним шаром на тарілку, застелену пергаментом, поставити в мікрохвильовку на 2 хв на максимум. Якщо м’які, перевернути і готувати ще 2 хв. Готові чіпси посипати паприкою або карі і сіллю.


• картоплина
• паприка або карі
• сіль

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 25)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
250


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з сухариками

Нарізаємо огірки. Ріжемо сир і яйця кубиками...

Курка по-прованськи з овочами

Духовку попередньо розігріти до 200 °C. Кожне стегенце розрізати на дві частини, натерти сіллю й перцем. У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити курку до золотистого кольору. Зняти зі сковороди і відкласти. Картоплю почистити і нарізати частками, часник почистити і дрібно посікти. Картоплю відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, додати часник, оливки, лавровий лист, приправити сіллю й перцем. Чері розрізати навпіл. Викласти у форму помідори й...

Салат з баклажанами

Баклажан нарізати на четверть кільця товщиною 3 мм. Перець підрум’янити в духовці...

Рагу з мясним фаршем і овочами (в мультиварці)

Цибулю почистити, дрібно посікти, покласти в чашу мультиварки, додати олію, ввімкнути режим «Смаження» і обсмажити цибулю до прозорості. Додати фарш і обсмажувати ще 5–7 хвилин з відкритою кришкою, періодично помішуючи і розбиваючи грудки. Додати помідори з соком, овочі, прованські трави, цукор, добре перемішати. Ввімкнути режим «Тушкування» на 40 хвилин. Приправити сіллю й перцем, додати потовчений часник і дрібно нарізані листочки петрушки...

Пиріжки з квашеною капустою в духовці

Прогріваємо воду до 38 градусів; Засипаємо в воду дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, все розмішуємо. Відставляємо в сторону на 20 хвилин; ...

Макарони з крабовими паличками

Макарони відварити в підсоленій воді 8-10 хвилин, до готовності. Крабові палички нарізати кружальцями, твердий сир натерти на дрібній терці, часник і петрушку подрібнити...

Салат з черемшою і буряком

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Солені патисони з яблуками Солені патисони з яблуками

Патисони помити, видалити плодоніжку, плоди нарізати кружальцями товщиною в 2 см. Яблука помити, почистити від середини і нарізати крупними дольками...

Булочки з яблуком та корицею

Пресовані дріжджі залийте молоком. Всипте 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. пшеничного борошна. Ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин. До дріжджової суміші додайте яйце, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор, сіль і пшеничне борошно, що залишилося. Замішайте однорідне тісто. Накрийте його та приберіть у тепло на 30 хвилин...

Салат з баклажанів, перцю, помідорів

Помідори пропустити через мясорубку. Баклажани очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, засипати сіллю на 15-20 хвилин, щоб видалити гіркоту. Промити, обсушити, нарізати великими кубиками. Перець нарізати соломкою. Часник і гострий перець – довільно...