Салат з баклажанів, помідорів та
сиру
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №15)

22 травня 2022р.
181


Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин.

Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю.

Збризнути баклажани олією і запекти в духовці (12-15 хвилин при 200°С (390°F).

Дрібно порізати зелень і часник, додати оливкову олію, сіль та перець за смаком, добре розмішати. Цим соусом полити запечені скибочки баклажанів.

На широку тарілку викласти салатне листя.

Після того, як баклажани охолонуть, злити маринад і викласти шматочки на листя салату.

Крупно порізати помідори та бринзу, викласти на баклажани. До залишків маринаду додати лимонний сік, перемішати і рівномірно полити салат.


• баклажани – 2 шт.,
• помідори – 2 шт.,
• бринза – 100 г,
• листя салату,
• оливкова олія – 4 ст. л.,
• сік лимона – 1 ст. л.,
• часник – 2 зубці,
• базилік, петрушка,
• сіль, перець за смаком

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з консервованим тунцем і пекінською капустою

Пекінську капусту тоненько нарізати. Огірок і солодкий перець нарізати невеличкими кубиками...

Салат з курячого філе

Яйця відварити. Куряче філе поперчити і посолити, обсмажити на сковорідці до золотавого...

Плов з куркою в горщиках

На сковороді обсмажуємо спочатку нарізану цибулю, потім додаємо моркву і через кілька хвилин курку, порізану на кубики. Заправляємо все спеціями. Цю масу ділимо і викладаємо в горщики рівними частинами. Зверху додаємо кілька ложок сирого рису і заливаємо гарячою водою. Можна додати спеції, ті, що йдуть спеціально для плову...

Салат з тунцем і білою квасолею

Червону цибулю нарізати півкільцями. Замаринувати цибулю в суміші води, цукру і яблучного оцту протягом 20 хв. Половину моркви нарізати тонкими скибочками. Залити гарячою підсоленою водою і відварити близько 1хв. Перекинути моркву на сито і облити холодною водою. ...

Швидка маринована капуста

Капусту розрізаємо на 4 частини й тонко шаткуємо її гострим ножем. Потім капусту перекладемо в зручну глибоку миску. Болгарський перець помиємо під проточною водою, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькою соломкою...

Салат зі свининою, овочами, сиром

Нарізати свинячий шматок на кубики. Порубати яйця. Подрібнити солодкий перець. Нарізати помідори. Огірки нашаткувати. Натерти сир. Порубати цибулю...

Відбивні з яловичої печінки

Підготувати дві ємності. Одну для борошна і сухарів, другу для збитих яєць. В кожну додати трохи солі і спецій...

Салат з язиком і баклажанами

Баклажан очистити. Порізати кубиком, покласти в пакет, додати сіль и крохмаль. Пакет закрити и потрусити, щоб крохмаль і сіль рівномірно покрили баклажани...

Салат весняний з пекінською капустою

Капусту нашаткувати. Перець, огірок нарізати соломкою, редиску – півкільцями, яйця – скибками, зелень подрібнити...

Маринований оселедець з цибулею

Очищене філе оселедця нарізати на порційні шматки. Викласти в скляну миску де буде маринуватися оселедець. Змішати 9% оцет і воду у співвідношенні 1:3. Нарізати цибулю півкільцями і трохи зім’яти руками. Додати цибулю до оселедця і залити оцтом з водою. Для аромату додати декілька горошин перцю і лавровий листок. Маринувати оселедець 5-6 годин в холодильнику...