Салат з баклажанів, помідорів та
сиру(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №15)
22 травня 2022р. | |
112 |
Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин.
Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю.
Збризнути баклажани олією і запекти в духовці (12-15 хвилин при 200°С (390°F).
Дрібно порізати зелень і часник, додати оливкову олію, сіль та перець за смаком, добре розмішати. Цим соусом полити запечені скибочки баклажанів.
На широку тарілку викласти салатне листя.
Після того, як баклажани охолонуть, злити маринад і викласти шматочки на листя салату.
Крупно порізати помідори та бринзу, викласти на баклажани. До залишків маринаду додати лимонний сік, перемішати і рівномірно полити салат.
• помідори – 2 шт.,
• бринза – 100 г,
• листя салату,
• оливкова олія – 4 ст. л.,
• сік лимона – 1 ст. л.,
• часник – 2 зубці,
• базилік, петрушка,
• сіль, перець за смаком
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
5 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Вибирайте свинячий ошийок, так страва виходить набагато смачніша. ...
Зварити у підсоленій воді рис. Всі інші складники порізати на дрібні кубики...
Простий, швидкий і смачний рецепт приготування баклажанів з помідорами на зиму дозволить вам зробити закуску, смак якої бездоганний, а також здивувати і порадувати своїх близьких. Закуска гарна і сама по собі і в різних салатах, овочевих рагу або, як заправка до мяса. Ну і найголовніше – відварна картопелька з цією закускою стане вашим улюбленим блюдом. Баклажани миємо і відрізаємо частину з хвостиком і листочками...
Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...
Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см. Петрушку помити і дрібно нарізати...
Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності (вона повинна бути мягка). Картоплю помити, почистити та порізати великими кусочками. Обсмажити на олії майже до готовності...
Всі овочі промити і просушити. Кабачки нарізаємо кружечками по 1 см. Помідори також нарізати кружечками. Нарізати зелену цибулю. Скласти в форму для запікання нарізані овочі, чергуючи кабачки з помідорами. Посолити і поперчити овочі, додати за бажанням будь-які інші спеції...
Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...
Курку розрізати на порційні шматки. В каструлю викласти курку, цілу почищену моркву і цибулю. Посолити. Влити воду, щоб повністю покрила м’ясо...
Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...