Овочева лазанья(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №150)

4 листопада 2022р.
28


У велику ємність просійте борошно, додайте дрібку солі. У центрі борошна зробіть долонею кратер та влийте туди 80 мл води, попередньо розмішаної у склянці з рослинною олією.

Замісіть тісто, накрийте його рушником та лишіть на 30 хвилин «відпочивати».

Приготуйте соус Бешамель. Для цього розтопіть вершкове масло на невеликому вогні у каструлі, всипте 4 ст. л. борошна та прогрівайте близько 30 секунд до золотистого кольору. Повільно влийте молоко, постійно помішуючи суміш вінчиком. Коли соус почне густішати, додайте сіль, перець і мускатний горіх. Доведіть до кипіння, ретельно помішуючи, та вимкніть вогонь.

Моркву натріть на середній терці. Болгарський перець наріжте дрібними кубиками. Моркву та перець обсмажуйте на сковорідці у рослинній олії 3-4 хвилини та додайте томатну пасту, 150 мл гарячої води, сіль, перець, цукор. Перемішайте і готуйте, доки випарується більшість вологи. Начинка готова.

Сир твердий натріть на середній терці.

Тісто ще раз добре помісіть змащеними в олії руками на присипаній борошном дошці.

Розділіть тісто на 5 частин. Візьміть частину тіста та розкатайте його тонким шаром. Глибоку форму для запікання змажте рослинною олією та розподіліть по дну 2-3 ст. л. соусу Бешамель. Покладіть зверху розкатане тісто, обережно підіймайте тісто розкритими долонями з дошки, викладіть на нього 1/3 частину начинки. Налийте на начинку 2 ст. л соусу Бешамель. Оливки наріжте половинками та викладіть на шар соусу. Згори присипте шаром сиру. Викладіть нагору наступну частину тіста, попередньо розкатавши її. Повторіть послідовність викладання шарів ще двічі.

Верхній шар тіста змажте соусом та щедро присипте тертим сиром, посипте подрібненими італійськими травами.

Накрийте форму фольгою та запікайте у духовці 45 хвилин за температури 180°С.

Зніміть фольгу та лишіть у духовці ще на 10 хвилин, щоб утворилася скоринка.


• Борошно - 250 г + 4 ст. л.
• Вода - 230 мл
• Цукор - 2 ч. л.
• Морква - 1 шт.
• Болгарський перець - 2 шт.
• Помідор - 2 шт.
• Оливки - 1/2 банки
• Томатна паста - 1,5 ст. л.
• Сир твердий – 300 г
• Масло вершкове - 80 г
• Молоко - 0,5 л
• Зелень - 1 пучок
• Сіль, перець - за смаком
• Рослинна олія - 3-4 ложки

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Мариновані помідори черрі з печерицями

Гриби очистити, вимити, помістити в каструлю і, заливши підсоленою теплою водою, довести до кипіння. Злити гарячу воду і додати 2 склянки холодної води. Знову довести до кипіння...

Картопляно-морквяні галушки

Духовку розігріти до 200 °С. Картоплю вимити, обсушити паперовим рушником, наколоти виделкою і запікати до готовності близько 1 години. Моркву почистити, нарізати кружальцями завтовшки 5 мм...

Запечений морський окунь

Болгарський перець нарізати соломкою, помідор нарізати колечками. Викласти їх на деко, зверху рибу...

Рисовий суп з болгарським перцем

Спочатку слід порізати картоплю та болгарський перець кубиками та натерти моркву. Рис слід промити під холодною водою. В каструлі довести воду до кипіння, додати рис, картоплю, моркву та цибулю. За 10 хвилин до готовності додати болгарський перець та спеції. Готовий суп посипати зеленню...

Салат з перцю на зиму без стерилізації

У каструлі змішати маринад: у воді розвести масло, розчинити сіль і цукор. Нарізати перець шматочками...

Олів’є з червоною рибою

Картоплю і яйця відварити. Всі інгредієнти нарізати на невеликі кубики...

Солені зелені помідори з болгарським перцем

Помідори помити і видалити плодоніжку. Часник почистити, помити, розрізати кожен зубчик навпіл...

Салат з крабовими паличками і помідорами

Крабові палички нарізати соломкою. Помідори нарізати соломкою...

Грибний суп

Куряче філе наріжте невеликими кубиками, покладіть у киплячу підсолену воду і варіть 20 хвилин. Лук поріжте дрібними шматочками, гриби - пластинками. Картоплю почистьте і наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте цибулю на вершковому маслі приблизно 5 хвилин. Додайте гриби і смажте, поки не випарується практично вся рідина. Посоліть і поперчіть...

Пиріг з капустою

Капусту шаткуємо дуже тонко, присолюємо (перчимо при бажанні) і розминаємо руками, щоб трохи обм’якла і осіла. Викладаємо овочеву нарізку у форму для запікання, розрівнюємо поверхню. Змішуємо інгредієнти для тіста: борошно, сметану, майонез, яйця, сіль і розпушувач. За консистенцією тісто має бути як на оладки. Заливаємо тісто у форму з капустою, зверху змащуємо поверхню яєчним жовтком, випікаємо в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 45 ...