Овочева лазанья(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №150)

4 листопада 2022р.
138


У велику ємність просійте борошно, додайте дрібку солі. У центрі борошна зробіть долонею кратер та влийте туди 80 мл води, попередньо розмішаної у склянці з рослинною олією.

Замісіть тісто, накрийте його рушником та лишіть на 30 хвилин «відпочивати».

Приготуйте соус Бешамель. Для цього розтопіть вершкове масло на невеликому вогні у каструлі, всипте 4 ст. л. борошна та прогрівайте близько 30 секунд до золотистого кольору. Повільно влийте молоко, постійно помішуючи суміш вінчиком. Коли соус почне густішати, додайте сіль, перець і мускатний горіх. Доведіть до кипіння, ретельно помішуючи, та вимкніть вогонь.

Моркву натріть на середній терці. Болгарський перець наріжте дрібними кубиками. Моркву та перець обсмажуйте на сковорідці у рослинній олії 3-4 хвилини та додайте томатну пасту, 150 мл гарячої води, сіль, перець, цукор. Перемішайте і готуйте, доки випарується більшість вологи. Начинка готова.

Сир твердий натріть на середній терці.

Тісто ще раз добре помісіть змащеними в олії руками на присипаній борошном дошці.

Розділіть тісто на 5 частин. Візьміть частину тіста та розкатайте його тонким шаром. Глибоку форму для запікання змажте рослинною олією та розподіліть по дну 2-3 ст. л. соусу Бешамель. Покладіть зверху розкатане тісто, обережно підіймайте тісто розкритими долонями з дошки, викладіть на нього 1/3 частину начинки. Налийте на начинку 2 ст. л соусу Бешамель. Оливки наріжте половинками та викладіть на шар соусу. Згори присипте шаром сиру. Викладіть нагору наступну частину тіста, попередньо розкатавши її. Повторіть послідовність викладання шарів ще двічі.

Верхній шар тіста змажте соусом та щедро присипте тертим сиром, посипте подрібненими італійськими травами.

Накрийте форму фольгою та запікайте у духовці 45 хвилин за температури 180°С.

Зніміть фольгу та лишіть у духовці ще на 10 хвилин, щоб утворилася скоринка.


• Борошно - 250 г + 4 ст. л.
• Вода - 230 мл
• Цукор - 2 ч. л.
• Морква - 1 шт.
• Болгарський перець - 2 шт.
• Помідор - 2 шт.
• Оливки - 1/2 банки
• Томатна паста - 1,5 ст. л.
• Сир твердий – 300 г
• Масло вершкове - 80 г
• Молоко - 0,5 л
• Зелень - 1 пучок
• Сіль, перець - за смаком
• Рослинна олія - 3-4 ложки

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 5)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
50


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Капуста з буряком

Капусту (невеликі головки) розрізати на 4 частини. Буряк помити, почистити і нарізати кружками або соломкою...

Фаршировані перці в томатному соці на зиму

Для консервування краще брати солодкий перець з тонкою шкіркою. Стиглі неушкоджені перці добре вимити, зрізати верхівку з плодоніжкою, видалити насіння. У великій каструлі закип’ятити воду. Занурити в неї перці на 3 хвилини. Відкинути на сито і викласти на паперові серветки зрізом донизу. Цибулю і моркву вимити, почистити і нарізати тонкою соломкою. Часник очистити, дрібно нарізати. Петрушкуі кінзу вимити, висушити паперовими рушниками, дрібно нарізати...

Шаурма з куркою і сиром

Відварити куряче філе в підсоленій воді. Порізати на дрібні шматочки та обсмажити на олії 5 хвилин. Цибулю нарізати півкільцями, замочити в 100 мл води з 0,5 ч. л. цукру і 1 ч. л. оцту, помяти, щоб позбутися гіркоти...

Салат з черемшою і буряком

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Запіканка з кабачка

Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо...

Салат з оселедцем

Цибулю нарізати кубиком, залити холодною водою, щоб не була гостра. Картоплю, помідори і оселедець нарізати кубиком. Викласти в миску ...

Класичні рубані котлети курячі

Філе нарізати на невеликі квадратики, додати туди дрібно порізану цибулю, приправити спеціями. Вбити яйце, покласти борошно і перемішати, щоб вийшла клейка маса...

Фаршировані зелені помідори

Моркву почистити і натерти на крупній терці. Часник подрібнити...

Грецький салат

Всі овочі добре вимити. Перець нарізати великими шматочками...

Салат із смаженою картоплею

Свиняче або яловиче серце відварити в добре підсоленій воді 40-50 хвилин. Картоплю нарізати маленькими кубиками і обсмажити на олії, трохи посолити...