Салат з грибами(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №151)
![]() | 4 листопада 2022р. |
![]() | 1250 |

Відварити свинину (20 хвилин), остудити.
Гриби нарізати навпіл. Цибулю нарізати тоненькими напівкільцями, посипати цукром, полити оцтом (1 ч. л.). Залишити на 10 хвилин, потім віджати сік. Це надасть цибулі ніжності та позбавить гіркоти.
Плавлений сир натерти на крупній тертці. Зверніть увагу, як легко він натирається та не липне до тертки. Відварну картоплю також натерти на крупній тертці. Огірки нарізати тоненькою соломкою. Яйця натерти на крупній тертці. Мясо подрібнити ножем.
Викласти салат з грибів у салатник шарами у такій послідовності: гриби, цибуля, тонкий шар майонезу, морква, огірки, тонкий шар майонезу, плавлений сир, картопля, тонкий шар майонезу, яйця.
Поставити салат до холодильнику на 12 годин. Перед поданням салат слід викласти на тарілку, перевернувши форму так, щоб гриби опинилися згори, а також прикрасити зеленню.
• Печериці консервовані - 1 банка
• Плавлений сир - 2 шт.
• Яйця курячі відварні - 3 шт.
• Картопля відварна - 2-3 шт.
• Морква відварна - 2 шт.
• Огірки мариновані - 2 шт.
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.
• Майонез легкий - 200-300 г
• Сіль, перець - за смаком
• Зелень - для прикрашання
(всього голосів: 4)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
4 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нарізати філе на кубики. Викласти в глибоку миску. Додати кукурудзу. Нарізати ананас на кубики, висипати в миску. Відварити яйця. Коли охолонуть нарізати кубиками, на терці натерти сир, додати в миску. Посолити. Додати майонез, перемішати. Салат готовий...

Мідій розморозити, промити, обсушити й викласти в сковороду. Обсмажити протягом 3 хвилин. Помідори помити, обсушити й нарізати. Цибулю почистити, помити й нашаткувати. Зелений салат помити й обсушити. Часник почистити і подрібнити. Цибулю, помідори, часник та зелень змішати. Додати сіль, перець й залишити на 15 хвилин. Додати в овочі мідій, перемішати й перекласти в салатник...

Обсмажити філе нарізану кубиками до готовності без олії. Нарізати великими кубиками сир і помідор...

У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішати. Помідори нарізати дрібними шматочками, додати сметану і перемішати...

Гриби варять у воді поки не впадуть на дно каструлі. Відціджують, промивають і злегка обсмажують на олії. Так само легко обсмажують дрібно накраяну цибулю та потерту моркву. Овочі, гриби, сіль, цукор й перець змішують з капустою. На дно банок розкладають по лавровому листу й по два-три горошки духмяного перцю, стільки ж гвоздики. Наповнюють банки капустою й стерелізують. Півлітрові 20 хвилин, літрові – 35. Закривають залізними кришками й ключем...

Капусту розрізаємо на 4 частини й тонко шаткуємо її гострим ножем. Потім капусту перекладемо в зручну глибоку миску. Болгарський перець помиємо під проточною водою, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькою соломкою...

Свіжу капусту нашаткувати і прим’яти. Огірок натерти на терці для корейської моркви, редиску натерти на дрібній терці...

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...

Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо. На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання...

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...