Мясна запіканка із хрусткою
скоринкою
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №153)

4 листопада 2022р.
156


У готовий свиняче-яловичий фарш додати 1 сире яйце, сіль і перець за смаком. Перемішати.

Сиру картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками. На дно змащеної олією форми укласти нарізану картоплю, посолити.

Щоб картопля швидше приготувалась, а запіканка була соковитою, поливаємо зверху соусом. Для соусу: змішати майонез або сметану з 3 ст. л. кипяченої води, сіллю і спеціями.

Цибулю нарізати півкільцями і викласти зверху на картоплю в соусі.

Наступним шаром рівномірно викласти фарш.

Натерти твердий сир на крупній тертці. Рівномірно розподілити по фаршу.

Поставити в розігріту до 200°С духовку на 35 хвилин. Твердий сир при запіканні перетвориться на хрустку золотисту скориночку.


• Фарш свиняче-яловичий - 300 г
• Яйце куряче - 1 шт.
• Картопля середнього розміру - 3 шт.
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.
• Твердий сир - 200 г
• Майонез легкий або сметана - 100 г
• Сіль, спеції - за смаком
• Олія - ​​для змащування форми

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Курячий суп з сирними галушками

Куряче м’ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо 3 літрами очищеної води і ставимо на вогонь. Коли бульйон почне кипіти, кладемо в нього шматочок кореневої селери, корінці петрушки або гілочки, шматочок цибулини і 2 зубчики очищеного часнику. Коли м’ясо буде готове, його дістаємо, а бульйон проціджуємо через марлю або сито. Повертаємо бульйон на вогонь. В результаті у нас повинно вийти 3 літри м’ясного бульйону. Далі очищаємо...

Курячі сердечка по-корейські

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...

Баклажани по-корейськи на зиму

Перед консервацією баклажани гарненько помити, далі нашаткувати соломкою тоненькою. Посипати їх сіллю, дати постояти близько години. Далі вимити овочі, що залишилися. Моркву подрібнити за допомогою спеціальної корейської терки. У перцю видалити плодоніжки з насінням, а решта нашаткувати смужками...

Запіканка куряча з овочами

Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...

Салат з куркою, капустою та грибами

Обсмажити до золотистого кольору полоски курячої грудки та 10 хвилин обварювати порізані на 4 частини гриби. Нашаткувати тонко капусту, огірки порізати півкільцями...

Салат з консервованим тунцем

Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...

Салат з копченою куркою

Моркву і картоплю відварити до готовності, охолодити, очистити. Копчену курку, картоплю, моркву нарізати невеликими кубиками...

Салат з чорносливом і виноградом

Варені яйця нарізати кубиками. Філе нарізати на тонкі медальйони і замаринувати...

Лаваш на сковороді з сиром і зеленню

Перше, що нам потрібно – сир. Зовсім не важливо якої якості: і кислий і не жирний і жирний, підійде будь-який. Зелень дрібно нарізаємо і додаємо до сиру...