Мясна запіканка із хрусткою
скоринкою(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №153)
![]() | 4 листопада 2022р. |
![]() | 156 |

У готовий свиняче-яловичий фарш додати 1 сире яйце, сіль і перець за смаком. Перемішати.
Сиру картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками. На дно змащеної олією форми укласти нарізану картоплю, посолити.
Щоб картопля швидше приготувалась, а запіканка була соковитою, поливаємо зверху соусом. Для соусу: змішати майонез або сметану з 3 ст. л. кипяченої води, сіллю і спеціями.
Цибулю нарізати півкільцями і викласти зверху на картоплю в соусі.
Наступним шаром рівномірно викласти фарш.
Натерти твердий сир на крупній тертці. Рівномірно розподілити по фаршу.
Поставити в розігріту до 200°С духовку на 35 хвилин. Твердий сир при запіканні перетвориться на хрустку золотисту скориночку.
• Яйце куряче - 1 шт.
• Картопля середнього розміру - 3 шт.
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.
• Твердий сир - 200 г
• Майонез легкий або сметана - 100 г
• Сіль, спеції - за смаком
• Олія - для змащування форми
(всього голосів: 4)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
4 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Куряче м’ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо 3 літрами очищеної води і ставимо на вогонь. Коли бульйон почне кипіти, кладемо в нього шматочок кореневої селери, корінці петрушки або гілочки, шматочок цибулини і 2 зубчики очищеного часнику. Коли м’ясо буде готове, його дістаємо, а бульйон проціджуємо через марлю або сито. Повертаємо бульйон на вогонь. В результаті у нас повинно вийти 3 літри м’ясного бульйону. Далі очищаємо...

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...

Перед консервацією баклажани гарненько помити, далі нашаткувати соломкою тоненькою. Посипати їх сіллю, дати постояти близько години. Далі вимити овочі, що залишилися. Моркву подрібнити за допомогою спеціальної корейської терки. У перцю видалити плодоніжки з насінням, а решта нашаткувати смужками...

Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...

Обсмажити до золотистого кольору полоски курячої грудки та 10 хвилин обварювати порізані на 4 частини гриби. Нашаткувати тонко капусту, огірки порізати півкільцями...

Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...

Моркву і картоплю відварити до готовності, охолодити, очистити. Копчену курку, картоплю, моркву нарізати невеликими кубиками...

Варені яйця нарізати кубиками. Філе нарізати на тонкі медальйони і замаринувати...

Перше, що нам потрібно – сир. Зовсім не важливо якої якості: і кислий і не жирний і жирний, підійде будь-який. Зелень дрібно нарізаємо і додаємо до сиру...