Мясна запіканка із хрусткою
скоринкою
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №153)

4 листопада 2022р.
23


У готовий свиняче-яловичий фарш додати 1 сире яйце, сіль і перець за смаком. Перемішати.

Сиру картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками. На дно змащеної олією форми укласти нарізану картоплю, посолити.

Щоб картопля швидше приготувалась, а запіканка була соковитою, поливаємо зверху соусом. Для соусу: змішати майонез або сметану з 3 ст. л. кипяченої води, сіллю і спеціями.

Цибулю нарізати півкільцями і викласти зверху на картоплю в соусі.

Наступним шаром рівномірно викласти фарш.

Натерти твердий сир на крупній тертці. Рівномірно розподілити по фаршу.

Поставити в розігріту до 200°С духовку на 35 хвилин. Твердий сир при запіканні перетвориться на хрустку золотисту скориночку.


• Фарш свиняче-яловичий - 300 г
• Яйце куряче - 1 шт.
• Картопля середнього розміру - 3 шт.
• Цибуля ріпчаста - 1 шт.
• Твердий сир - 200 г
• Майонез легкий або сметана - 100 г
• Сіль, спеції - за смаком
• Олія - ​​для змащування форми

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Запечені печериці в духовці

Розтопіть вершкове масло та додайте в нього сіль і часник, пропущений через прес. Все перемішайте. У велику тарілку викладіть печериці і залийте зверху приготовленою сумішшю, після цього перемішайте...

Печериці з часником і петрушкою

Велику сковорідку розігріти на сильному вогні. Налити трошки олії і викласти одразу печериці...

Суп з курки з грибами і горошком

Картоплю очистіть, наріжте кубиками, складіть в глибоку каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь. Філе наріжте кубиками, посипте карі і обсмажте на розігрітій з олією сковороді, надішліть в каструлю з картоплею - до цього часу вона вже закипить. На сковороді, де смажилося філе, спасеруйте нарізану дрібно цибулю, додайте нарізані пластинками гриби і нарізаний смужками солодкий перець. Перемішайте і через 5 хвилин смаження перекладіть в каструлю. Додайте в...

Конвертики з листкового тіста

Необхідно висипати борошно, так що б вийшла гірка. У центрі зробити поглиблення...

Свіжа малина без варіння

Засипте ягоди в каструлю, додайте цукор і подрібніть ягоди. Залиште на 4-5 годин, нехай цукор повністю розчиниться. Не забувайте періодично помішувати масу. Розфасуйте перетерту з цукром малину по пакетам або контейнерам і зберігайте в морозилці. Якщо хочете використовувати банки, то корегуйте рецепт – цукру потрібен не 1 кг, а 1,5...

Гаряча закуска з кабачків і помідорів

Всі овочі промити і просушити. Кабачки нарізаємо кружечками по 1 см. Помідори також нарізати кружечками. Нарізати зелену цибулю. Скласти в форму для запікання нарізані овочі, чергуючи кабачки з помідорами. Посолити і поперчити овочі, додати за бажанням будь-які інші спеції...

Салат із авокадо з помідорами і кукурудзою

Помідори розрізати на частини. Авокадо очистити від шкіри і порізати кубиком...

пряники на молоці

З’єднайте 250 грамів борошна, цукор і дрібку солі і добре перемішайте. Додайте до маси кипляче молоко. Перемішайте тісто так, щоб не залишилося грудочок, і остудіть його до кімнатної температури. Додайте до маси, яка остигла 2 цілих яйця і 2 жовтки, ванільний цукор і рослинна олія і збийте продукти за допомогою міксера. Зєднайте борошно, що залишилося (1 кг) з розпушувачем, і всипте його в рідке тісто...

Курячі гомілки в вершково-пікантному соусі

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...

Салат з тунцем і овочами

Редьку салатну очистити, розрізати на 4 частини, нарізати дуже тонко. Оливки нарізати тоненькими кільцями...