Шаурма з куркою і сиром(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №156)
![]() | 4 листопада 2022р. |
![]() | 638 |

Відварити куряче філе в підсоленій воді. Порізати на дрібні шматочки та обсмажити на олії 5 хвилин.
Цибулю нарізати півкільцями, замочити в 100 мл води з 0,5 ч. л. цукру і 1 ч. л. оцту, помяти, щоб позбутися гіркоти.
Перець болгарський нарізати невеличкими шматочками.
Твердий сир натерти на крупній тертці.
Майонез змішати зі сметаною, видавити часник, перемішати.
Лаваш розстелити на столі, змастити соусом, розкласти смажену курку, зверху - перець і листя салату, посипати сиром. Обережно згорнути лаваш у рулет.
Розрізати шаурму навпіл і подавати до столу.
• Лаваш тонкий - 6 шт.
• Твердий сир - 200 г
• Цибуля ріпчаста - 2 шт.
• Листя салату - 4 шт.
• Перець болгарський - 1 шт.
• Майонез легкий - 150 г
• Сметана - 100 г
• Часник - 2 зубчики
• Рослинна олія - для смаження
• Сіль, цукор - за смаком
• Оцет - 1 ч. л.
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
5 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Очищену картоплю, кабачок та плавлений сир натерти на середній терці. В овочево-сирну масу розбити два яйця, ретельно перемішати до однорідності...

Крабові палички і помідори нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на великій терці...

Візьміть продукти згідно з рецептурою. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину нарубати товстими кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте довільно. У товстостінну каструлю налийте гарячу воду і закиньте овочі. Додайте горошини перцю, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування коренеплодів. Коли овочі практично будуть зварені, відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу...

Філе куряче нарізати кубиком. В миску для маринування викласти нарізане філе і додати оливкову олію, часник (пропустити через прес), суміш сушених трав і сіль...

Порізати цибулю і часник на квадрати, обсмажити. Викласти туди ж м’ясо невеликими шматками, потримати ще пару хвилин на вогні. Додати подрібнену картоплю, перець, моркву, спеції за смаком...

Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо. На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання...

Помідори і сир нарізати, додати в миску. Туди ж додати кукурудзу, сухарики...

Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками...

Авокадо очистити и нарізати кубиком середнього розміру. Полити лимонним соком. Перемішати і відставити в сторону на 5-10 хв. Перець очистити від насіння і нарізати тонкою соломкою...

Відварити куряче філе і яйця. Баклажани нарізати на тонкі півкільця...