Сирні булочки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №161)
![]() | 5 листопада 2022р. |
![]() | 1703 |

У теплому молоці розчинити дріжджі.
Натерти плавлений сир на терці.
Збити яйця з сіллю та цукром. Додати рослинне масло, розтоплений маргарин та молоко з дріжджами. Всипати троши більше половини борошна, замісити тісто та почекати, поки воно підійде.
Як тісто підійде, додати у нього дрібно натертий плавлений сир та решту борошна. Вимішувати поки тісто не стане м’яким та еластичним
Сформувати невеликі булочки. Викласти їх на лист для випікання та змазати зверху яйцем.
Випікати 35-40 хв при температурі 180°.
Через 20-25 хв булочки присипати зверху тертим твердим сиром та знову поставити у духовку.
• Яйце – 2 шт.
• Дріжджі – 2 ч.л.
• Маргарин – 120 мл
• Сіль – 3/4 ч.л
• Цукор – 1 ст.л
• Олія рослинна – 2-3 ст.л
• Сир плавлений – 2 шт.
• Сир твердий – 100 г
• Борошно – 800 г
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
5 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Шинку нарізати соломкою. Сир натерти на терці...

Збити яйця. Підсмажити два яєчні млинці. Нарізати огірки, сир і крабові палички...

Обсмажити куряче філе і нарізати кубиками, так само нарізати сир і помідори. Додати сухарики, подрібнену зелень...

Викласти крильця в ємність, присипати спеціями і полити соєвим соусом. Якщо соєвий соус не солоний, то можна додати солі; Томатну пасту змішати з медом до однорідної консистенції; ...

Шинку нарізати соломкою. Пекінську капусту нашаткувати...

М’ясо нарізати соломкою. Сковороду розігріти. Додати олію. Висипати цукор. Дочекатися доки цукор розплавиться до стану коричневої карамелі. Викласти в сковороду м’ясо...

Збийте яйця з цукром до пишної білої піни. Додайте рослинну олію і молоко і добре перемішайте. Всипте просіяне борошно, зєднане з розпушувачем, і замісіть однорідне досить рідке тісто. Форму діаметром 28 см вистеліть пергаментом. Викладіть тісто у форму і розкладіть зверху нарізане на часточки яблуко...

Гарбуз очистити від шкіри і насіння. Нарізати скибками, викласти на бритванок, застелений пергаментним папером, посипати мускатним горіхом і випікати 30 хв. при температурі 180 С. Готовий гарбуз нарізати середніми кубиками...

Змішайте легкий майонез, сметану та вершкове масло. У велику ємність просійте борошно з розпушувачем, добре перемішайте та додайте до борошна сметанно-масляну суміш. Замісіть тісто, сформуйте з тіста кулю, обгорніть харчовою плівкою та відправте до холодильника на 20 хвилин. Сир твердий натріть на середній терці, а зелень дрібно наріжте. Змішайте сир, зелень, яйця та сметану в одній посудині...

Моркву очистіть та натріть на великій терці. Викладіть у сотейник. Сюди ж влийте молоко, додайте вершкове масло та сіль. Поставте на повільний вогонь і тушкуйте, помішуючи до готовності приблизно 15-20 хвилин. Потім всипте манну крупу...