Французький цибулевий суп з
грінками
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №167)

6 листопада 2022р.
56


Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями.

Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину.

Влити курячий бульйон, варити на повільному вогні 15 хвилин.

Розігріти духовку до 150°С. Розрізати скибочки батона навпіл, викласти на протвінь, помістити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.

Натерти твердий сир на дрібній тертці. Дістати грінки з духовки і посипати натертим сиром.

Включити гриль в духовці. Цибулевий суп налити в жаростійкі тарілки або горщики, в кожний покласти по 1-2 грінки. Запекти під грилем до золотистої скоринки.


• Цибуля ріпчаста - 4 шт.
• Курячий бульйон - 500 мл
• Твердий сир - 150 г
• Вершкове масло - 4 ст. л.
• Борошно - 1 ст. л.
• Скибочки батона - 3 шт.
• Сіль, цукор - по 0,5 ч. л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Омлет у мікрохвильовці

Розбийте яйця в посуд, що підходить для готування в мікрохвильовій печі, додайте до них молоко і сіль з приправами, додайте нарізані помідори. Готуйте омлет у мікрохвильовці 5 хвилин на максимальній потужності. Коли він буде готовий, посипте його свіжою зеленню...

Салат з квасолею, кукурудзою, копченою ковбасою і помідорами

Ковбасу і помідори нарізати кубиками. Дрібно порізати цибулю. Додати петрушку...

Чіпси картопляні

Картоплину овочерізкою нарізати на тоненькі скибочки (десь по 1 мм товщиною).Добре протерти паперовим рушничком, щоб зовні не було вологи. Розкласти одним шаром на тарілку, застелену пергаментом, поставити в мікрохвильовку на 2 хв на максимум. Якщо м’які, перевернути і готувати ще 2 хв. Готові чіпси посипати паприкою або карі і сіллю...

Персиковий пиріг із безе

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Курячі гомілки з грибами і картоплею

Форму для запікання змастити олією. Нарізати грубо картоплю, викласти в форму і перемішати, поперчити...

Капуста з огірками на зиму

Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару. Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами...

Салат з буряком і квасолею

Буряк відварити, охолодити, очистити і нарізати середнім кубиком. Викласти в миску. Додати консервовану квасолю, дрібно нарізаний часник...

Курячі рулети з начинкою

Відбити філе з однієї сторони, посолити з обох сторін і одну сторону, яка не відбита, посипати солодкою паприкою. Перець солодкий нарізати довільно, припустити на маслі 2-3 хвилини...

Салат з баклажанів, помідорів та сиру

Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин. Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю...

Курячі сердечка з помідорами і перцем

Цибулю обсмажити кілька секунд на великому вогні, додати перець, смажити на такому ж вогні, ще кілька секунд. Після чого зробити середній вогонь, і обжарювати до готовності. Викласти в тарілку. На тій же сковороді смажимо курячі сердечка на великому вогні, постійно помішувати. Додати порізані помідори, спеції. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 15 хвилин...