Печена картопля з сиром(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №168)
6 листопада 2022р. | |
36 |
Добре вимити картоплю. Ножем зробити паралельні надрізи на картоплі (поперек). Будьте обережні: не розріжте картоплю до кінця.
Твердий сир і плавлений сир нарізати тонкими скибочками.
У розрізи картоплі почергово вкласти плавлений і твердий сири. Перекласти картоплю у форму для запікання, посипати сіллю та перцем. Зверху трошки полити рослинною олією.
Розігріти духовку до 200°С і поставити картоплю на 45 хвилин.
Вийняти картоплю з духовки, подавати гарячою, щоб сир залишався тягучим. За бажанням, полити сметаною і присипати дрібно нарізаною зеленню.
• Твердий сир - 100 г
• Плавлений сир - 1 шт.
• Сіль - 0,5 ч. л.
• Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
• Рослинна олія - 2 ч. л.
• Сметана - 50 г
• Зелень - для прикрашання
(всього голосів: 12)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
12 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...
Овочі потріть на дрібній тертці. Змішайте фарш з овочами і добре вимісіть. Якщо ви готуєте на всю сімю, то можна додати трохи солі, буквально на кінчику чайної ложки. Сформуйте котлети і викладіть їх у форму, застелену папером для запікання в духовці, що розігріта до 180 °C. Готувати котлетки 15-20 хвилин, доки не зарумяняться...
Огірки і підкопчену ковбасу нарізати спочатку кружальцями, а потім соломкою. Висипаємо це в миску, додаємо горошок, сухарики, свіжу зелень і майонез...
Всі овочі промити і просушити. Кабачки нарізаємо кружечками по 1 см. Помідори також нарізати кружечками. Нарізати зелену цибулю. Скласти в форму для запікання нарізані овочі, чергуючи кабачки з помідорами. Посолити і поперчити овочі, додати за бажанням будь-які інші спеції...
Капусту помити і нарізати великими шматками. Моркву почистити, помити і нарізати кружками товщиною 0,3-0,5 см...
Цибулю нарізати кубиком, залити холодною водою, щоб не була гостра. Картоплю, помідори і оселедець нарізати кубиком. Викласти в миску ...
Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...
М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...
Очищене філе оселедця нарізати на порційні шматки. Викласти в скляну миску де буде маринуватися оселедець. Змішати 9% оцет і воду у співвідношенні 1:3. Нарізати цибулю півкільцями і трохи зім’яти руками. Додати цибулю до оселедця і залити оцтом з водою. Для аромату додати декілька горошин перцю і лавровий листок. Маринувати оселедець 5-6 годин в холодильнику...
У казанку обсмажити часник на олії кілька секунд. Відразу додати подрібнену цибулю і натерту моркву, смажити до прозорості. Додати ковбаски, смажити ще кілька хвилин. Додати картоплю, смажити, помішуючи, близько 10 хвилин. Посолити за смаком. Залити в казанок воду і варити суп з ковбасками і овочами близько 15 хвилин, до готовності картоплі. Натерти плавлений сирок на крупній тертці, додати в суп, мішати до повного розчинення сиру. Вимкнути вогонь і...