Печена картопля з сиром(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №168)

6 листопада 2022р.
87


Добре вимити картоплю. Ножем зробити паралельні надрізи на картоплі (поперек). Будьте обережні: не розріжте картоплю до кінця.

Твердий сир і плавлений сир нарізати тонкими скибочками.

У розрізи картоплі почергово вкласти плавлений і твердий сири. Перекласти картоплю у форму для запікання, посипати сіллю та перцем. Зверху трошки полити рослинною олією.

Розігріти духовку до 200°С і поставити картоплю на 45 хвилин.

Вийняти картоплю з духовки, подавати гарячою, щоб сир залишався тягучим. За бажанням, полити сметаною і присипати дрібно нарізаною зеленню.


• Картопля велика - 2 шт.
• Твердий сир - 100 г
• Плавлений сир - 1 шт.
• Сіль - 0,5 ч. л.
• Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
• Рослинна олія - ​​2 ч. л.
• Сметана - 50 г
• Зелень - для прикрашання

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 12)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
120


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з редиски і крабових паличок

Редиску нарізати тонкими пластинками. Огірок, крабові палички і яйця нарізати кубиками...

Салат з фетою, буряком і скумбрією

Скумбрію почистити, видалити плавники і хвіст, промити, видалити кістки. Потім нарізати на тонкі шматочки. Буряк запекти в фользі в духовці до готовності, охолодити і нарізати тонкими смужками...

Оладки з кабачком та картоплею

Очищену картоплю, кабачок та плавлений сир натерти на середній терці. В овочево-сирну масу розбити два яйця, ретельно перемішати до однорідності...

Пісні голубці з гречкою і грибами

Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...

Салат з консервованим тунцем

Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...

Баклажани з часником і зеленню без стерилізації на зиму

Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо. На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання...

Баварський салат

Обсмажити філе нарізану кубиками до готовності без олії. Нарізати великими кубиками сир і помідор...

Салат з яблуком і редискою

Нарізаємо редиску, яблуко і яйце. Все змішуємо, поливаємо лимонним соком, додаємо шпинат і заправляємо сметаною або йогуртом...

Салат з брокколі

Капусту брокколі промити, розібрати на суцвіття. Додати в киплячу підсолену воду, як закипить варити 4 хвилини...

Швидка закуска із баклажанів

Баклажан порізати на кільця середньої ширини і потім на брусочки (НЕ ЧИСТИТИ). Поставити баклажани в мікрохвильовку на 10 хв...