Картопляно-морквяні галушки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №176)

6 листопада 2022р.
513


Духовку розігріти до 200 °С.

Картоплю вимити, обсушити паперовим рушником, наколоти виделкою і запікати до готовності близько 1 години. Моркву почистити, нарізати кружальцями завтовшки 5 мм.

Скласти в каструлю і залити водою так, щоб вона ледь покрила моркву.

Варити 15–20 хвилин до м’якості моркви і збити її в блендері. Картоплю трохи остудити, очистити від шкірки і ретельно розім’яти.

Додати морквяне пюре, жовтки, посолити і добре перемішати.

Додаючи порціями борошно, вимісити тісто. Притрусити робочу поверхню борошном.

Розділити тісто на 4–5 частин, розкачати з нього ковбаски завтовшки 1 см, нарізати їх упоперек на шматочки завдовжки 2 см. Із шматочків сформувати кульки.

Провести кулькою по внутрішньому боці виделки, злегка притискаючи великим пальцем. Варити у великій кількості киплячої підсоленої води.

Після того як галушки спливуть нагору, готувати ще 1–2 хвилини.

Шумівкою дістати галушки з каструлі і розкласти по тарілках.


• картопля 1 кг
• морква 3 шт
• яєчні жовтки 2 шт
• борошно пшеничне 1/2 склянки
• сіль

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 8)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
80


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з пекінської капусти

Спершу замаринувати цибулю, нарізану півкільцями: трохи посолити, полити соком лимона і прим’яти ложкою. Невеличку моркву натерти на терці для корейської моркви...

Салат з курячого філе і огірками

Беремо 200 г відвареного курячого філе, розрізаємо вздовж і нарізаємо маленькими шматочками. Пересипаємо в миску, нарізаємо соломкою 2 свіжі огірки та пересипаємо так само в миску...

Курка з рисом і овочами

Печериці нарізати тонкими пластинками, перець соломкою, а курку невеликими шматочками. На сковороді розтопити 1 ст.л. вершкового масла і обсмажити курку з двох сторін...

Салат з копченою куркою і ананасами

Нарізати філе на кубики. Викласти в глибоку миску. Додати кукурудзу. Нарізати ананас на кубики, висипати в миску. Відварити яйця. Коли охолонуть нарізати кубиками, на терці натерти сир, додати в миску. Посолити. Додати майонез, перемішати. Салат готовий...

Курка запечена з хрусткою скоринкою

В мисці з’єднати олію, рідкий мед, паприку, каррі, сухий часник, перець і сіль. Добре перемішати. Це буде маринад, який зробить скоринку хрусткою. Курку добре вимити і повитирати паперовими рушничками. Потім втерти маринад ззовні і всередині курки. Залишити маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Але краще залишити на ніч в холодильнику...

Карамелізовані курячі крила

Крила вимити, потім порізати кожен на три частини; Сковороду розігріти, налити олію і викласти мясо; ...

Овочевий салат

Порізати на кубики хлібні скибочки. Викласти в суху сковорідку. Прожарити. Огірок, помідор, солодкий перець нарізати. Посолити, посипати сумішшю перців. Пропустити через прес часникові зубки, додати оливкову олію. Перемішати. Нашаткувати цибулю...

«Тещин язик» з огірків

Помити й обсушити всі овочі. У огірків відрізати кінчики й порізати їх на досить тонкі кружальця (не більше 3 мм). У помідорів і перців видалити плодоніжки, порізати великими шматочками. Часник почистити. Помідори, перець і часник подрібнити блендером або за допомогою мясорубки...

Запечена скумбрія в духовці

Скумбрію розділити на філе: для цього відрізати голову і хвіст, видалити нутрощі і чорну плівку, відрізати плавники. Ретельно промити під проточною водою і відокремити філе від кісток...

Салат з кукурудзою та консервованим тунцем

Зливаємо рідину з банки, розминаємо виделкою консервований тунець. Невеликими кубиками нарізаємо огірок, сир, яйця та зелену цибулю. Додаємо кукурудзу...