Курка з лимоном і оливками
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №180)


Кількість голосів: 4


Курячі стегенця посолити і поперчити.

У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти курку шкіркою донизу, обсмажити з одного боку, потім з другого, до золотистого кольору. Лимони порізати великими шматочками, з оливок злити маринад.

Додати у сковорідку лимони, оливки, влити вино.

Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 20–25 хвилин. Листя петрушки дрібно посікти.

Готову курку притрусити петрушкою й одразу подавати.


• курячі стегна 6 шт
• олія оливкова 2 ст. ложки
• лимони 2 шт
• оливки чорні (з кісточкою) 200 г
• біле сухе вино 150 мл
• зелень петрушки
• пучок
• сіль і чорний мелений перець






ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Салат з яловичою печінкою

Для початку викладаємо печінку в ємність, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до готовності; Відварений субпродукт остуджуємо і протираємо на тертці з великими зубцями; ...

Свіжа малина без варіння

Засипте ягоди в каструлю, додайте цукор і подрібніть ягоди. Залиште на 4-5 годин, нехай цукор повністю розчиниться. Не забувайте періодично помішувати масу. Розфасуйте перетерту з цукром малину по пакетам або контейнерам і зберігайте в морозилці. Якщо хочете використовувати банки, то корегуйте рецепт – цукру потрібен не 1 кг, а 1,5. ...

Лаваш на сковороді з сиром і зеленню

Перше, що нам потрібно – сир. Зовсім не важливо якої якості: і кислий і не жирний і жирний, підійде будь-який. Зелень дрібно нарізаємо і додаємо до сиру. ...

Печінковий торт

Печінку очистити від плівок, помити і пропустити через м’ясорубку. Потім в печінкову масу додати яйця, просіяне борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. У розігріту з рослинною олією сковороду викласти частину печінкової маси, рівномірно розподіливши, і смажити коржик з обох боків до рум’яності. З рештою маси вчинити так само. ...