Курка з лимоном і оливками(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №180)
![]() | 7 листопада 2022р. |
![]() | 165 |

Курячі стегенця посолити і поперчити.
У сковорідці розігріти оливкову олію, викласти курку шкіркою донизу, обсмажити з одного боку, потім з другого, до золотистого кольору. Лимони порізати великими шматочками, з оливок злити маринад.
Додати у сковорідку лимони, оливки, влити вино.
Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 20–25 хвилин. Листя петрушки дрібно посікти.
Готову курку притрусити петрушкою й одразу подавати.
• олія оливкова 2 ст. ложки
• лимони 2 шт
• оливки чорні (з кісточкою) 200 г
• біле сухе вино 150 мл
• зелень петрушки
• пучок
• сіль і чорний мелений перець
(всього голосів: 6)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
6 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рибі відрізаємо голову, плавники, чистимо гарненько всередині. Робимо поперечні надрізи з боків риби: для того, щоб краще просолилася. Маринуємо рибу: солимо зовні і всередині, поливаємо соком лимона, посипаємо приправою для риби також і зверху, і всередині...

Помідори, листя вишні, смородини, малини, хрону і селеру вимити. Тару для засолки томатів теж добре вимити (стерилізувати не обовязково)...

Перше, що нам потрібно – сир. Зовсім не важливо якої якості: і кислий і не жирний і жирний, підійде будь-який. Зелень дрібно нарізаємо і додаємо до сиру...

Куряче філе зварити в підсоленій воді, охолодити й нарізати скибочками. Сир нарізати слайсами. Руколу помити, обсушити й подрібнити. Скибочки хліба змастити вершковим маслом. Викласти на дві з них сир, курятину, руколу і знову сир. Накрити скибочками хліба...

Висипаємо сир у зручну місткість, в якій можна буде вимішати всі інгредієнти. За допомогою сита просіємо трохи борошна для наших сирників. Не обовязково додавати багато борошна, для нашого рецепту буде цілком достатньо 1 – 2 ст. л...

Для крему змішуємо какао, цукор, манну крупу, добре перемішуємо. Вливаємо молоко, розмішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Варимо крем до густого стану, постійно перемішуючи. Охолоджуємо...

Підготувати дві ємності. Одну для борошна і сухарів, другу для збитих яєць. В кожну додати трохи солі і спецій...

Моркву помити, почистити й нарізати за допомогою овочечистки тонкою локшиною. Огірок помити й нарізати так само. Зелень петрушки й базиліку помити, обсушити, подрібнити, і розтерти в ступці. Додати сіль, перець та сметану, добре перемішати...

Яловичину порізати на скибочки так, щоб вони були не товщі одного сантиметра. Приготувати маринад, змішавши терту цибулю з іншими інгредієнтами зі списку і приправами. Помістити в нього м’ясо і дати постояти кілька годин...

Кефір повинен мати температуру 35 градусів, тобто не бути холодним. Додаємо до нього сіль, вводимо яйце і добре збовтуємо. Насипаємо борошно, додаємо при замісі до тих пір, поки тісто не перестане поглинати продукт. Мнемо добре руками, залишаємо на годину...