Курка, маринована в кефірі,
запечена з картоплею(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №182)
7 листопада 2022р. | |
41 |
Приготувати маринад:
В окремий посуд налити кефір, помістити в нього дрібно нарізаний часник (1-2 зубчики), додати сіль, перець і суміш італійських трав.
Підготовлені курячі стегна викласти в миску і залити кефірним маринадом і залишити мінімум на півгодини.
Поки курка маринується, потрібно почистити картоплю, нарізати кусочками.
Викласти її у форму для запікання, скропити оливковою олією, посолити, поперчити, додати трошки сухих трав.
Зверху на картоплю покласти роздавлений ножем часник.
Зверху на картоплю викласти замариновану курку і залити залишками маринаду.
Помідори черрі, розрізані на 4 частини, також викласти у форму.
Відправити курячі стегна запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
• курячі стегна 4 шт
• картопля 6 шт
• помідори чері 8 шт
• часник 4 зубчики
• прованські трави
• сіль і чорний мелений перець
• олія оливкова
(всього голосів: 9)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
9 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Яйця і сир натерти на терці. Крабові палички нарізати на шматочки...
В фарш додати дрібно нарізану цибулю. Додати сіль, коріандр, копчену паприку і суміш перців...
Смачний салат, який готується без термічної обробки. Єдина умова - зберігання його повинно проводитися в приміщенні з температурою не вище +10 градусів, підійде холодний льох або холодильна камера. Тоді він може спокійно стояти до 3-4 місяців. Салат зручний тим, що спочатку готується з маслом, і після відкриття його можна, не заправляючи, подавати до столу...
Капусту помити і нарізати великими шматками. Моркву почистити, помити і нарізати кружками товщиною 0,3-0,5 см...
Червону капусту тоненько нашаткувати. Посолити і прим’яти руками...
Молоду картоплю відварити зі шкіркою до пів готовності в підсоленій воді. Готову картоплю розрізати на половинки...
Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...
Скибочки бекону обсмажити в олії з обох боків до хрусткої скоринки і викласти на серветку, щоб стек зайвий жир. Філе яловичини вимити холодною водою, обсушити та нарізати невеликими кубиками. Моркву та селера, очистивши, нашаткувати тонкою соломкою, червону цибулю – кубиками, печериці – скибочками. Часник порубати...
Баклажани нарізати півкільцями, обсмажити їх на олії до золотистого кольору. Потім викласти на паперовий рушник. Перець, помідори і огірки нарізати соломкою...
Крабові палички нарізати соломкою. Помідори нарізати соломкою...