Курячі стегна, запечені з
морквою та цибулею
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №183)

7 листопада 2022р.
57


Моркву помити, почистити, розрізати вздовж на 4 частини, а потім ще раз тільки поперек.

Очистити цибулю і нарізати на четвертинки.

Зубчики часнику очистити, розрізати навпіл.

У мисці ретельно змішати оливкову олію або соняшникову з травами і спеціями.

Куряче мясо помити, висушити.

Отриманим маринадом полити стегенця і поставити в холодильник приблизно на 1 годину.

Замариноване мясо перекласти у форму для запікання.

Зверху розподілити підготовлені овочі, посипати сіллю (при наявності використовувати травяну сіль).

Посуд з покладеними продуктами накрити фольгою.

Випікати при температурі 180 градусів протягом 90 хвилин.

Потім зняти фольгу, підвищити температуру до 220 градусів і запікати ще 15-20 хвилин.


• морква 3 шт
• цибуля ріпчаста 2 шт
• часник 3 зубчики
• курячі стегна 4 шт
• олія рослинна 4 ст. ложки
• приправа універсальна 1/2 ст. ложки
• приправа до мяса 2 ст. ложки
• прованські трави 1 ч. ложка
• паприка солодка мелена 1 ч. ложка

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Піца на пательні

Тісто виходить рідке, як сметана. Вилийте його на пательню, змащену маслом і вже зверху покладіть будь-яку начинку (томат, ковбаса, солоні огірочки, оливки). Залийте майонезом, і зверху посипте товстим шаром сир...

Салат з куркою, виноградом і пекінською капустою

Виноград нарізати на чотири, капусту – соломкою, курку – середнім кубиком. Сир і яйця натерти на крупній терці...

Кабачки з рисом і грибами

Кабачки розрізати уздовж навпіл і видалити серцевину. Дрібно порізати цибулю. Болгарський перець – невеликими кубиками. Також дрібно порізати гриби. Сир натерти на крупній тертці. ...

Овочева запіканка

Картоплю, кабачки, цибулю та моркву очищаємо й натираємо на великій тертці. В залежності від ваших смакових переваг, пісна запіканка може містити також інші овочі, наприклад – солодкий перець, баклажани, помідори, цукіні, капусту...

Буряк по-корейські

Буряк відварити протягом 10-15 хвилин. нарізати соломкою або натерти на терці для корейських салатів...

Салат з редиски і крабових паличок

Редиску нарізати тонкими пластинками. Огірок, крабові палички і яйця нарізати кубиками...

Чанахи

Квасолю замочити на ніч, потім відварити до готовності (вона повинна бути мягка). Картоплю помити, почистити та порізати великими кусочками. Обсмажити на олії майже до готовності...

Курячі гомілки в вершково-пікантному соусі

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...

Салат з морської капусти і буряка

Почистити варений буряк, нарізати невеликими кубиками. Зелену цибулю помити, посушити і дрібно нарізати...

Біляші на кефірі без дріжджів

У теплий кефір всипаємо сіль і цукор, жовток та олію, добре перемішуємо. Борошно просіюємо і додаємо частинами в кефір, додаючи соду, добре вимішуємо...