Голубці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №184)
![]() | 7 листопада 2022р. |
| 1283 |

Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя.
Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити.
Цибулину очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до красивого золотистого кольору.
Зелень петрушки помити, обсушити за допомогою паперового рушника або серветки і подрібнити. Часник почистити і пропустити через часниковий прес.
Поєднати в глибокій мисці разом м’ясний фарш, рис, обсмажені овочі, 2 ст. ложки томатної пасти і часник. Додати сіль за смаком і чорний мелений перець. Потім ретельно перемішати.
На кожен капустяний лист викласти по 2 столові ложки підготовленого фаршу. Згорнути кожен лист у формі «конвертика».
Підготовлені таким чином голубці обсмажити з обох боків на олії. Потім перекласти в глибоку форму для запікання.
Для приготування соусу потрібно з’єднати 2 ст. ложки томатної пасти зі сметаною. Перемішати до однорідності і додати м’ясний бульйон.
Залити голубці приготованим соусом і тушкувати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Потім духовку вимкнути, а голубцям дати настоятися протягом 5 хвилин.
При подачі голубці викласти на тарілку полити сметаною і посипати дрібно нарізаною зеленню.
• м’ясний фарш - 500 г
• рис - 1 / 2 склянки
• ріпчаста цибуля - 1 шт
• морква - 1 шт
• томатна паста - 2 ст. ложки
• часник - 2-3 зубчики
• зелень петрушки - за смаком
• томатна паста - 2 ст. ложки
• сметана - 4 ст. ложки
• м’ясний бульйон - 500 мл
• сіль - за смаком
• чорний мелений перець - за смаком
• рослинна олія - для смаження
(всього голосів: 8)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 8 | 0 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Цвітну капусту поділити на невеликі суцвіття, відварити 5 хвилин в підсоленій воді. Соломкою нарізати огірки, ковбасу, сир, перець, подрібнити кріп и часник...

Нарізати цибулю півкільцями, замаринувати на 10-15 хв. в оцті або лимонній кислоті і теплій воді Куряче філе нарізати невеликими кубиками, перець – невеликою соломкою...

Для начинки потрібні відварені яйця, сир і масло. Подрібнити їх. Масло для зрцчності зааморозити в холодильнику. Змішати фарш, подрібнену цибулю, батон вимочений в молоці і вичавлений від зайвої рідини. Посолити, поперчити, перемішати...

В глибоку посудину викласти кетчуп, соєвий соус, мед, гірчицю, аджику, копчену паприку, чорний мелений перець і сіль, натерти часник і добре все перемішати. Грудинку змастити приготовленим соусом...

З’єднайте 250 грамів борошна, цукор і дрібку солі і добре перемішайте. Додайте до маси кипляче молоко. Перемішайте тісто так, щоб не залишилося грудочок, і остудіть його до кімнатної температури. Додайте до маси, яка остигла 2 цілих яйця і 2 жовтки, ванільний цукор і рослинна олія і збийте продукти за допомогою міксера. Зєднайте борошно, що залишилося (1 кг) з розпушувачем, і всипте його в рідке тісто...

Філе вимийте, обсушіть та наріжте однаковими шматочками. Яйця збийте разом із сіллю. Яєчною сумішшю залийте шматочки курки та залиште на 10 хвилин. Борошно, рубану петрушку, паприку, щіпку солі зєднайте і перемішайте. Шматочки курки обваляйте в борошняній суміші, потім у сухарях. Викладіть на розпечену з олією сковороду і обсмажте до золотистого кольору. ...

Форму для запікання змастити олією. Нарізати грубо картоплю, викласти в форму і перемішати, поперчити...

Авокадо порізати невеликими шматочками, полити лимонним соком. Часник подрібнити, помідор і солодкий перець порізати невеликими шматочками...

Почистити кабачки, розрізати вздовж, видалити насіння, якщо велике. Половинки нарізати на на кубики 1,5-2 см. Солодкий перець розрізати вздовж, видалити насіння і перетинки. Нарізати шматочками приблизно 1,5 см. Щоб салат був яскравішим, використовувати різнокольоровий перець...

Духовку розігріти до 200 °С. Картоплю вимити, обсушити паперовим рушником, наколоти виделкою і запікати до готовності близько 1 години. Моркву почистити, нарізати кружальцями завтовшки 5 мм...


