Голубці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №184)
![]() | 7 листопада 2022р. |
![]() | 74 |

Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя.
Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити.
Цибулину очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до красивого золотистого кольору.
Зелень петрушки помити, обсушити за допомогою паперового рушника або серветки і подрібнити. Часник почистити і пропустити через часниковий прес.
Поєднати в глибокій мисці разом м’ясний фарш, рис, обсмажені овочі, 2 ст. ложки томатної пасти і часник. Додати сіль за смаком і чорний мелений перець. Потім ретельно перемішати.
На кожен капустяний лист викласти по 2 столові ложки підготовленого фаршу. Згорнути кожен лист у формі «конвертика».
Підготовлені таким чином голубці обсмажити з обох боків на олії. Потім перекласти в глибоку форму для запікання.
Для приготування соусу потрібно з’єднати 2 ст. ложки томатної пасти зі сметаною. Перемішати до однорідності і додати м’ясний бульйон.
Залити голубці приготованим соусом і тушкувати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Потім духовку вимкнути, а голубцям дати настоятися протягом 5 хвилин.
При подачі голубці викласти на тарілку полити сметаною і посипати дрібно нарізаною зеленню.
• м’ясний фарш - 500 г
• рис - 1 / 2 склянки
• ріпчаста цибуля - 1 шт
• морква - 1 шт
• томатна паста - 2 ст. ложки
• часник - 2-3 зубчики
• зелень петрушки - за смаком
• томатна паста - 2 ст. ложки
• сметана - 4 ст. ложки
• м’ясний бульйон - 500 мл
• сіль - за смаком
• чорний мелений перець - за смаком
• рослинна олія - для смаження
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
8 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Перекрутіть рибне філе на фарш. Батон подрібніть, розімніть і додайте до фаршу. Плавлений сир і часник натріть на дрібній терці. Додайте тертий сир, часник і яйця у фарш. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте...

Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин. Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю...

Всі продукти повинні бути кімнатної температури, щоб тісто рівномірно піднімалося та добре пропікалося. Цукор з’єднуємо з сіллю та ваніліном та розм’якшеним вершковим маслом, збиваємо міксером до пишності...

1. Готуємо тісто: у глибокій мисці змішати яйця, сметану і майонез. Додати борошно, добре перемішати. Тісто має вийти рідким, трохи густішим за сметану. 2. Велику сковороду змастити олією. Вилити на сковороду тісто і рівномірно розгладити по дну...

Змішати борошно та сіль, додати воду і вимішати тісто. Зробити з тіста кулю, завернути його в плівку і залишити на 30 хвилин. Зімяти тісто та розділити на 16 рівних частин. Розкатати кожен шматочок у найтонший коржик. Випікати коржики на розігрітій сухій сковороді по 1 хвилині кожну сторону. Накрити коржики рушником і дати їм охолонути...

М’ясо нарізати соломкою. Сковороду розігріти. Додати олію. Висипати цукор. Дочекатися доки цукор розплавиться до стану коричневої карамелі. Викласти в сковороду м’ясо...

М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...

Картоплю помити, почистити і нарізати довільними дольками. Закинути дольки картоплі в киплячу підсолену воду. Дати закипіти і варити на сильному вогні рівно 2 хвилини. Потім, не швидко, викласти картоплю на друшляк і обдати холодною водою...

Моркву, буряк, картоплю і яйця відварити. Рибу почистити, забрати кістки...

Для заправки перемішати виделкою в мисці олії, мед і гірчицю. Курку порізати соломкою...