Голубці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №184)
7 листопада 2022р. | |
68 |
Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя.
Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити.
Цибулину очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до красивого золотистого кольору.
Зелень петрушки помити, обсушити за допомогою паперового рушника або серветки і подрібнити. Часник почистити і пропустити через часниковий прес.
Поєднати в глибокій мисці разом м’ясний фарш, рис, обсмажені овочі, 2 ст. ложки томатної пасти і часник. Додати сіль за смаком і чорний мелений перець. Потім ретельно перемішати.
На кожен капустяний лист викласти по 2 столові ложки підготовленого фаршу. Згорнути кожен лист у формі «конвертика».
Підготовлені таким чином голубці обсмажити з обох боків на олії. Потім перекласти в глибоку форму для запікання.
Для приготування соусу потрібно з’єднати 2 ст. ложки томатної пасти зі сметаною. Перемішати до однорідності і додати м’ясний бульйон.
Залити голубці приготованим соусом і тушкувати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Потім духовку вимкнути, а голубцям дати настоятися протягом 5 хвилин.
При подачі голубці викласти на тарілку полити сметаною і посипати дрібно нарізаною зеленню.
• м’ясний фарш - 500 г
• рис - 1 / 2 склянки
• ріпчаста цибуля - 1 шт
• морква - 1 шт
• томатна паста - 2 ст. ложки
• часник - 2-3 зубчики
• зелень петрушки - за смаком
• томатна паста - 2 ст. ложки
• сметана - 4 ст. ложки
• м’ясний бульйон - 500 мл
• сіль - за смаком
• чорний мелений перець - за смаком
• рослинна олія - для смаження
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
8 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Моркву очистіть та натріть на великій терці. Викладіть у сотейник. Сюди ж влийте молоко, додайте вершкове масло та сіль. Поставте на повільний вогонь і тушкуйте, помішуючи до готовності приблизно 15-20 хвилин. Потім всипте манну крупу...
Необхідно висипати борошно, так що б вийшла гірка. У центрі зробити поглиблення...
Карамель рекомендують готувати в посуді з товстим дном. Цукор, помішуючи, розтопити та нагріти на середньому вогні. Коли маса набуде бурштинового кольору, прибрати її з вогню й потроху влити тепле молоко, помішуючи. Потім знову поставити на повільний вогонь і помішувати, не доводячи до кипіння. Додати ванілін, дрібку солі й перемішати. Прибрати з вогню і додати масло, ще раз добре перемішати...
Прогріваємо воду до 38 градусів; Засипаємо в воду дріжджі, цукор і 1 столову ложку борошна, все розмішуємо. Відставляємо в сторону на 20 хвилин; ...
Філе куряче відварити до готовності в підсоленій воді, нарізати на середні шматки. Варені яйця почистити, відокремити білки від жовтків, натерти на терці...
Ковбасу нарізати тонкою соломкою. Помідори нарізати дрібним кубиком...
У кефір кімнатної температури додати сіль, цукор та соду. Все ретельно перемішати та залишити на 5 хвилин. Поступово додаючи в борошно кефір, вимішати еластичне тісто. Сформувати з тіста кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і залишити на 10 хвилин. Тісто викласти в змащену олією форму і зробити на ньому 3-4 розрізи. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин...
Приготуйте тісто. Змішайте половину кефіру, яйця, сіль, соду і борошно. Перемішайте. Додайте решту кефіру, постійно перемішуючи. Тісто має бути консистенції густої сметани. Нарізати цибулю кільцями, картоплю кружечками, м’ясо – тонкими смужками. М’ясо можна взяти абсолютно будь-яке – куряче, свиняче, у вигляді сосисок і ковбасок...
Вимити і почистити овочі. Нарізати їх кубиками. Покласти в каструлю. Обсмажити овочі прямо в каструлі на рослинній олії протягом 5-7 хвилин. Додати 1 літр окропу, нарізаний кубиками плавлений сир, посолити, поперчити і варити до мякості овочів 15 хвилин...
Філе нарізати на невеликі квадратики, додати туди дрібно порізану цибулю, приправити спеціями. Вбити яйце, покласти борошно і перемішати, щоб вийшла клейка маса...