Фарширований перець(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №186)

7 листопада 2022р.
66


Солодкий болгарський перець помити. Акуратненько вирізати насіннєві коробочки і очистити від насіння. Обсмажити перець з додаванням масла з усіх боків і викласти на блюдо.

Для приготування начинки, рис промити і зварити до напівготовності з додаванням солі. Моркву почистити, помити і натерти на крупну тертку. Цибулю почистити, помити і подрібнити. Лук обсмажити на олії протягом 3 хвилин. Додати моркву і смажити помішуючи, ще близько 5 хвилин.

Змішати у великій мисці м’ясний фарш, обсмажені овочі та рис. Помідори помити і натерти на тертку видаляючи шкірку, прямо в миску з фаршем. Додати 1 столову ложку томатної пасти, подрібнену зелень, подрібнений часник, сіль, цукор і перець за смаком. Все якісно перемішати. Нафарширувати перці приготовленим фаршем і щільно укласти в товстостінну каструлю.

В окремій мисці змішати залишилася томатну пасту, сметану, воду, сіль і перець. Влити отриманий соус до перцям, накрити кришкою і поставити на вогонь. Готувати протягом 40 хвилин, після чого зняти з вогню і дати настоятися ще близько 10 хвилин. Розкласти фарширований перець на порційні тарілки, полити сметаною і посипати подрібненою зеленню.


• М’ясний фарш - 400 г
• Солодкий болгарський перець - 7-10 шт
• Рис - 2-3 ст. ложки
• Ріпчаста цибуля - 1 шт
• Морква - 1 шт
• Часник - 2 зубчики
• Помідори - 1-2 шт
• Зелень петрушки і кропу - 1 пучок
• Томатна паста - 2-3 ст. ложки
• Цукор - 1/4 ч. ложки
• Сметана - 200 г
• Вода - 1-1,5 склянки
• Сіль - за смаком
• Чорний мелений перець - за смаком
• Рослинна олія - для смаження
• Сметана - для подачі

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Котлети з картопляного пюре

Усе перемішати, за потреби додати ще борошно, запанірувати в сухарях, посмажити на олії...

Салат з беконом і сиром

Салат і помідори промити, обсушити. В мисці змішати олію, лимонний сік, вичавлений часник, сіль, перець, трави...

Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

ХЛІБ-ПЛЕТЕНКА

У мисці змішати дріжджі, цукор та воду і залишити на 15 хвилин. Збити два яйця. До борошна додати яєчну суміш та дріжджі - перемішати. Потім додати олію та сіль, щоб замісити еластичне тісто. Тісто помістити в миску та залишити на 1,5 години. Розділити тісто на дві частини і добре вимісити. Кожний шматок тіста розділити на три довгі шматки і сплести з них дві коси. Залишити під плівкою на...

Салат з морської капусти і крабових паличок

Варені яйця порізати кубиками, викласти в миску, додати морську капусту. Дрібно нарізати крабові палички. Порізати цибулю...

Молода картопля в духовці

Молоду картоплю відварити зі шкіркою до пів готовності в підсоленій воді. Готову картоплю розрізати на половинки...

Торт з апельсином без випічки

З одного апельсина вичавіть сік, а другий очистіть від шкірки і поріжте тонкими кружечками. Поломайте печиво і додайте в нього розтоплене вершкове масло. Візьміть розємну форму і змастіть маслом, а потім викладіть в неї шар печива, утрамбуйте, полийте невеликою кількістю апельсинового соку і поставте в холодильник на півгодини. А в цей час зробіть крем для торта...

Шарлотка з вишнею

Вишню помийте, видаліть кісточки і пересипте крохмалем. Для тіста яйця збийте з цукром і ванільним цукром до пишної піни. Додайте порціями просіяне борошно з розпушувачем, не перестаючи збивати. Тісто має бути однорідним та консистенції сметани середньої густоти...

Десерт з манної каші

Один стакан молока змішати з цукром і поставити на вогоннь. Другий стакан молока змішати з манною крупою і пудингом. Додати суміш в гаряче молоко і варити на помірному вогні, помішуючи, щоб не було грудочок...

Солені баклажани з морквою і селерою

Баклажани вимити, зрізати плодоніжки і кожен надрізати посередині вздовж. Опустити в киплячу підсолену воду (на 1 л води 20 г солі) і на слабкому вогні проварити близько 15 хв...