Чебуреки із бездріжджового тіста
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №187)


Кількість голосів: 4


Для тіста змішуємо в одній мисці воду, олію, сіль і борошно. Вимішуємо тісто приблизно 5-7 хвилин, після чого накриваємо рушником та даємо відпочити ще 20 хвилин.

Для начинки перемелюємо через мясорубку філе та цибулю. Додаємо сіль, перець, за бажанням інші спеції. Все добре перемішуємо.

Готове тісто ділимо на однакові шматочки. Кожен шматок тіста тонко розкочуємо, викладаємо начинку всередину та формуємо чебуреки, заліплюючи краї вилкою.

Обсмажуємо чебуреки на сухій сковороді по 5 хвилин із кожного боку. Готові чебуреки змащуємо вершковим маслом.


• борошно – 500 г
• вода – 320 мл
• сіль – 1 ч. л.
• олія – 1 ст. л.
• Начинка:
• мясний фарш
• цибуля
• сіль
• перець






ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Сирний рулет

У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо сіль і добре збити вінчиком. Додаємо в яйця натерту на дрібній тертці моркву, натертий сир, додаємо сметану, перемішати до однорідної маси. Форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олію і розподіляємо сирно-морквину масу по всьому деко. ...

Густий суп з шампіньйонами та беконом

Скибочки бекону обсмажити в олії з обох боків до хрусткої скоринки і викласти на серветку, щоб стек зайвий жир. Філе яловичини вимити холодною водою, обсушити та нарізати невеликими кубиками. Моркву та селера, очистивши, нашаткувати тонкою соломкою, червону цибулю – кубиками, печериці – скибочками. Часник порубати. ...

Капуста квашена зі спеціями

До пошаткованої капусти додають сіль і потрохи вминають. Далі одразу перекладають у сухі чисті трилітрові банки: шар капусти, лаврове листя, кілька горошин духм’яного і чорного перцю, тмин, далі знову шар капусти. І так чергувати кілька разів. Добре втрамбувати капусту, щоб та пустила сік. У банку втиснути пластикову кришку, тільки перевернутим боком, і закрити капроновою кришкою. Банки одразу поставити на холод. Капусту в банках не перемішувати, не випускати гази....

Біляші на кефірі без дріжджів

У теплий кефір всипаємо сіль і цукор, жовток та олію, добре перемішуємо. Борошно просіюємо і додаємо частинами в кефір, додаючи соду, добре вимішуємо. ...