Чебуреки на заварному тісті(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №188)

7 листопада 2022р.
55


Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити.

В цей час підготуємо начинку для чебуреків. В моєму випадку це готовий м’ясний фарш, до якого потрібно лише додати подрібнену цибулю.

Трохи спецій та солі завершують процес підготовки начинки. Залишається лише ретельно перемішати компоненти.

Знову займемося тістом. Необхідно розділити його на порційні шматочки.

Кожну порцію тіста розкочуємо скалкою в тонкий пласт круглої форми. Після чого, обрізаємо краї тіста, використовуючи тарілку відповідного розміру як трафарет.

Викладаю начинку та розподіляю шаром по одній половинці кола.

Накриваємо другою половиною тіста та виделкою притискаємо по краю.

Підготовлені чебуреки смажимо в розпеченій олії з обох сторін до появи апетитного рум’янцю.

Зі сковороди чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру після смаження.


• 350 гр пшеничного борошна;
• 200 мл води (крутий окріп);
• 1 куряче яйце;
• 3 ст. ложки рослинної олії (+ додатково для смаження);
• 250 гр м’ясного фаршу;
• 1 ріпчаста цибуля;
• щіпка солі;
• чорний мелений перець – за смаком.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 6)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
60


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Овочевий салат

Порізати на кубики хлібні скибочки. Викласти в суху сковорідку. Прожарити. Огірок, помідор, солодкий перець нарізати. Посолити, посипати сумішшю перців. Пропустити через прес часникові зубки, додати оливкову олію. Перемішати. Нашаткувати цибулю...

Перець, фарширований кукурудзяною крупою з овочами

Приготувати фарш. Кукурудзяну крупу крупного помелу перебрати, замочити на 5-6 годин і зварити...

Піца з шинкою та грибами

У маленькій ємності змішати яйця, тепле молоко та олію. Поступово вмішати у просіяне борошно. Місити тісто протягом 10 хв. Печериці, шинку, цибулю та помідори нарізати скибочками. Твердий сир натерти на дрібній тертці, плавлений сир ― на крупній...

Салат з беконом і сиром

Салат і помідори промити, обсушити. В мисці змішати олію, лимонний сік, вичавлений часник, сіль, перець, трави...

Салат з оселедцем

Нарізати цибулю і полити її соком лимону, посипати цукром. Нарізати буряк, оселедець і огірок...

БЕЗДРІЖДЖОВИЙ ХЛІБ

У кефір кімнатної температури додати сіль, цукор та соду. Все ретельно перемішати та залишити на 5 хвилин. Поступово додаючи в борошно кефір, вимішати еластичне тісто. Сформувати з тіста кулю, покласти в миску, накрити харчовою плівкою і залишити на 10 хвилин. Тісто викласти в змащену олією форму і зробити на ньому 3-4 розрізи. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин...

Крабовий салат з рисом

Рис добре промити і відварити в підсоленій воді. Відварити яйця, натерти на терці...

Курка по-прованськи з овочами

Духовку попередньо розігріти до 200 °C. Кожне стегенце розрізати на дві частини, натерти сіллю й перцем. У глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити курку до золотистого кольору. Зняти зі сковороди і відкласти. Картоплю почистити і нарізати частками, часник почистити і дрібно посікти. Картоплю відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, додати часник, оливки, лавровий лист, приправити сіллю й перцем. Чері розрізати навпіл. Викласти у форму помідори й...

Салат з тунцем і овочами

Редьку салатну очистити, розрізати на 4 частини, нарізати дуже тонко. Оливки нарізати тоненькими кільцями...

Заправка для борщу з буряком і помідорами

Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин. Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи...