Чебуреки на заварному тісті(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №188)

7 листопада 2022р.
111


Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити.

В цей час підготуємо начинку для чебуреків. В моєму випадку це готовий м’ясний фарш, до якого потрібно лише додати подрібнену цибулю.

Трохи спецій та солі завершують процес підготовки начинки. Залишається лише ретельно перемішати компоненти.

Знову займемося тістом. Необхідно розділити його на порційні шматочки.

Кожну порцію тіста розкочуємо скалкою в тонкий пласт круглої форми. Після чого, обрізаємо краї тіста, використовуючи тарілку відповідного розміру як трафарет.

Викладаю начинку та розподіляю шаром по одній половинці кола.

Накриваємо другою половиною тіста та виделкою притискаємо по краю.

Підготовлені чебуреки смажимо в розпеченій олії з обох сторін до появи апетитного рум’янцю.

Зі сковороди чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру після смаження.


• 350 гр пшеничного борошна;
• 200 мл води (крутий окріп);
• 1 куряче яйце;
• 3 ст. ложки рослинної олії (+ додатково для смаження);
• 250 гр м’ясного фаршу;
• 1 ріпчаста цибуля;
• щіпка солі;
• чорний мелений перець – за смаком.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 6)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
60


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з копченою куркою і сиром

Листя салату вимити і висушити. Копчену грудинку нарізати тонкими скибками. Помідори черрі нарізати навпіл. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями. За бажанням цибулю можна замаринувати (2 ст.л. оцту + 1 ст.л. цукру). Приготувати заправку...

Кабачки з сиром в духовці

Кабачки і помідори нарізати кружальцями. Викласти в форму, чергуючи один з одним...

Салат з хурмою

В родзинки налити коньяк и дати настоятися 15-20 хв, перед використанням коньяк злити. Листя салату подрібнити...

Салат з квасолею, огірком і морквою по-корейські

Куряче філе вимити і нарізати шматочками. Перекласти в глибоку миску, додати 3 ст.л. соєвого соусу і 1 ч.л. паприки...

Картопляні оладки з грибним соусом

Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...

Печиво з гарбузом

Спочатку підготувати гарбуз: запекти, разом із шкіркою при температурі 200 градусів 25-30 хвилин, посипавши кардамоном та корицею. Звільнити від шкірки, розім’яти виделкою, додати вершкове масло. Тісто: поєднати всі інгредієнти, замісити ніжне, гладке тісто. Забрати на 30 хвилин у пакет...

Салат з шинкою і грибами

Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...

Голубці

Великий качан капусти помити і розібрати на листя. Відварити капустяне листя в підсоленій воді протягом 2-4 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа акуратно зрізати потовщену частину листя. Рис відварити в підсоленій воді майже до готовності. Відкинути на сито і добре промити...

Салат із мідіями та огірком

Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати. У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп...

Французький цибулевий суп з грінками

Цибулю очистити, помити, нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого кольору в каструлі на вершковому маслі. Додати сіль, цукор, борошно, смажити ще 1 хвилину...