Чебуреки на горілці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №190)
![]() | 7 листопада 2022р. |
![]() | 145 |

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію.
Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води).
Перемістіть утворене тісто на чисту робочу поверхню і замісіть, до утворення однорідної густої маси. Покладіть підготовлене тісто в миску, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте постояти близько 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку для майбутніх чебурек: дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і заздалегідь вимиту зелень петрушки.
Покладіть мясо (можна використовувати яловичий або свинячий фарш) у велику миску, додайте нарізану цибулю і петрушку, додайте сіль, чорний мелений перець і залийте воду. Змішайте все, поки не обєднаються всі інгредієнти і відставте утворену мясну масу в сторону.
Розділіть тісто на 12 рівних частин. Сформуйте кожну частину в кулю. При роботі з однією кулькою накривайте інше тісто рушником.
Розкачайте кожну кульку з тіста в тонкий корж. Покладіть близько 2-3 столових ложок мясної суміші на половину кожного коржика з тіста і рівномірно розподіліть. Складіть порожню частину тіста на мясну суміш. За допомогою виделки акуратно закріпіть край тіста, сформувавши чебурек.
Розігрійте рослинну олію у великій широкій сковороді. Коли олія почне кипіти, укладіть в неї чебуреки і обсмажуйте, до золотистого кольору і утворення хрусткої скоринки (близько 2-3 хвилин з кожного боку).
Перекладіть обсмажені чебуреки на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
• Перець чорний мелений за смаком
• Цибуля 1 шт.
• Фарш яловичий 700 г.
• Вода 250 мл.
• Горілка 1 ст.л
• Олія 4 ст.л
• Сіль 1 ч.л
• Борошно 750 г.
(всього голосів: 4)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
4 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Приготувати маринад: В окремий посуд налити кефір, помістити в нього дрібно нарізаний часник (1-2 зубчики), додати сіль, перець і суміш італійських трав...

Дріжджі залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Одне яйце збити з сіллю і цукром. Злегка підігріти молоко і влити в яєчну суміш. Додати дріжджі. Влити олію. Просіяти в рідку суміш борошно через сито і замісити тісто. Тісто накрити рушником і залишити на 2 години підніматися...

Рис промити і відварити до напівготовності. Зварені круто яйця натерти на тертці або розімяти виделкою, додати в рис, що остигнув, змішаний з йогуртом. Кабачки очистити від шкірки, нарізати кружальцями завтовшки 1-1,5 см, видалити середину, посолити і заповнити рисовою начинкою. Запікати в розігрітій духовці за температури 170-180 градусів протягом 20-25 хвилин. Якщо рис почне пригоряти, накрити фольгою...

З курки знімаємо шкіру, щоб суп не був занадто жирним. Розрізаємо птицю на шматки. Очищаємо ріпчасту цибулю і моркву. Промиваємо їх, одну моркву ріжемо на великі кубики. Одну цибулину подрібнюємо. Половину стебел селери промиваємо і ріжемо на великі відрізки. Розміщуємо в каструлю курку, шматочки моркви, стебла селери, цибулю, горошки чорного перцю і лавровий лист. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні сорок хвилин, періодично знімаючи...

Яйце змішати з йогуртом. Банан почистити, розімяти вилкою. Грушу почистити, видалити серцевину та нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто фрукти, потім соду, перемішати. Акуратно додати борошно, розмішати і розподілити тісто по формах, наповнюючи трохи вище, ніж 2/3. Якщо готувати силіконові форми, їх не потрібно змащувати маслом. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 30-35 хвилин. ПРИМІТКА: ...

Щоб салат вийшов особливо смачним, вибираємо свіжий і ароматний хліб, нарізаємо його кубиками довільного розміру. Хліб посипаємо спеціями, сіллю і сушеним часником, перемішуємо. Обсмажуємо пряні кубики хліба на сковорідці, змащеній олією, до рум’яності. В приготовлену ємність викладаємо нашатковану пекінську капусту і нарізаний соломкою болгарський перець. Додаємо в салат кукурудзу, оливки і гірчицю, все перемішуємо і викладаємо на тарілку для подачі. Зверху салат посипаємо апетитними ароматними сухариками. У додатковому...

Зваріть 3 яйця і потріть їх у великій тертці. Натріть моркву на дрібній тертці, а картопля на великій і відіжміть від соку. Кабачок натріть на великій тертці і змішайте з іншими овочами. Сире яйце збийте віночком, змішайте з іншими продуктами і поставте масу в холодильник на півгодини. Добре перемішайте тісто, руками сформуйте котлети (сік можна віджимати) і випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C...

Підготувати дві ємності. Одну для борошна і сухарів, другу для збитих яєць. В кожну додати трохи солі і спецій...

Нарізати крабові палички, помідори. З кукурудзи злити рідину. Нарізати дрібно кріп. З’єднати всі продукти, пропустити через прес часник, додати мелений перець і майонез. Перемішати...

Пресовані дріжджі залийте молоком. Всипте 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. пшеничного борошна. Ретельно перемішайте, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин. До дріжджової суміші додайте яйце, кукурудзяний крохмаль, ванільний цукор, сіль і пшеничне борошно, що залишилося. Замішайте однорідне тісто. Накрийте його та приберіть у тепло на 30 хвилин...