Чебуреки на горілці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №190)

7 листопада 2022р.
1426


В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію.

Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води).

Перемістіть утворене тісто на чисту робочу поверхню і замісіть, до утворення однорідної густої маси. Покладіть підготовлене тісто в миску, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте постояти близько 30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку для майбутніх чебурек: дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і заздалегідь вимиту зелень петрушки.

Покладіть мясо (можна використовувати яловичий або свинячий фарш) у велику миску, додайте нарізану цибулю і петрушку, додайте сіль, чорний мелений перець і залийте воду. Змішайте все, поки не обєднаються всі інгредієнти і відставте утворену мясну масу в сторону.

Розділіть тісто на 12 рівних частин. Сформуйте кожну частину в кулю. При роботі з однією кулькою накривайте інше тісто рушником.

Розкачайте кожну кульку з тіста в тонкий корж. Покладіть близько 2-3 столових ложок мясної суміші на половину кожного коржика з тіста і рівномірно розподіліть. Складіть порожню частину тіста на мясну суміш. За допомогою виделки акуратно закріпіть край тіста, сформувавши чебурек.

Розігрійте рослинну олію у великій широкій сковороді. Коли олія почне кипіти, укладіть в неї чебуреки і обсмажуйте, до золотистого кольору і утворення хрусткої скоринки (близько 2-3 хвилин з кожного боку).

Перекладіть обсмажені чебуреки на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.


• Петрушка
• Перець чорний мелений за смаком
• Цибуля 1 шт.
• Фарш яловичий 700 г.
• Вода 250 мл.
• Горілка 1 ст.л
• Олія 4 ст.л
• Сіль 1 ч.л
• Борошно 750 г.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 14)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
140


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Капуста квашена зі спеціями

До пошаткованої капусти додають сіль і потрохи вминають. Далі одразу перекладають у сухі чисті трилітрові банки: шар капусти, лаврове листя, кілька горошин духм’яного і чорного перцю, тмин, далі знову шар капусти. І так чергувати кілька разів. Добре втрамбувати капусту, щоб та пустила сік. У банку втиснути пластикову кришку, тільки перевернутим боком, і закрити капроновою кришкою. Банки одразу поставити на холод. Капусту в банках не перемішувати, не випускати гази...

Мясна запіканка із хрусткою скоринкою

У готовий свиняче-яловичий фарш додати 1 сире яйце, сіль і перець за смаком. Перемішати. Сиру картоплю очистити і нарізати тонкими скибочками. На дно змащеної олією форми укласти нарізану картоплю, посолити...

Курячий суп з вермішеллю

Куряче філе промити, залити водою, додати цибулю та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння. Потім треба додати порізану кубиками картоплю та натерту моркву. Періодично слід знімати піну з бульйону. Варити ще приблизно 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати вермішель, спеції та зелень...

Куряча печінка в сметанному соусі

Цибулю і моркву нарізати тоненькою соломкою. Викласти в сковорідку з розгрітою олією і пасерувати протягом 4-5 хвилин. Тим часом підготувати курячу печінку: почистити, промити і висушити паперовим рушником...

Котлети з картоплею, запечені в духовці

У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, яйце, сіль і перець за смаком. Добре вимішати. Помідори нарізати дрібними шматочками, додати сметану і перемішати...

Салат із авокадо з помідорами і кукурудзою

Помідори розрізати на частини. Авокадо очистити від шкіри і порізати кубиком...

Швидка маринована капуста

Капусту розрізаємо на 4 частини й тонко шаткуємо її гострим ножем. Потім капусту перекладемо в зручну глибоку миску. Болгарський перець помиємо під проточною водою, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькою соломкою...

Салат з буряком і квасолею

Буряк відварити, охолодити, очистити і нарізати середнім кубиком. Викласти в миску. Додати консервовану квасолю, дрібно нарізаний часник...

Картопля з овочами в рукаві

Це чудовий варіант пісного обіду або для дієтичного харчування. За потреби можете додати шматочки м’яса або ще кілька видів овочів: кабачки, цвітну капусту, броколі. Але в рецепті використано лише цибулю, моркву, перець та баклажан. Овочі очистити, порізати півкільцями, перець подрібнити соломкою...

Літній салат з капусти і моркви з вареною ковбасою

Нарізати цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору. Нашаткувати капусту, посилити і добре її вим’яти в великій мисці...