Чебуреки на горілці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №190)

7 листопада 2022р.
43


В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію.

Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води).

Перемістіть утворене тісто на чисту робочу поверхню і замісіть, до утворення однорідної густої маси. Покладіть підготовлене тісто в миску, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте постояти близько 30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку для майбутніх чебурек: дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і заздалегідь вимиту зелень петрушки.

Покладіть мясо (можна використовувати яловичий або свинячий фарш) у велику миску, додайте нарізану цибулю і петрушку, додайте сіль, чорний мелений перець і залийте воду. Змішайте все, поки не обєднаються всі інгредієнти і відставте утворену мясну масу в сторону.

Розділіть тісто на 12 рівних частин. Сформуйте кожну частину в кулю. При роботі з однією кулькою накривайте інше тісто рушником.

Розкачайте кожну кульку з тіста в тонкий корж. Покладіть близько 2-3 столових ложок мясної суміші на половину кожного коржика з тіста і рівномірно розподіліть. Складіть порожню частину тіста на мясну суміш. За допомогою виделки акуратно закріпіть край тіста, сформувавши чебурек.

Розігрійте рослинну олію у великій широкій сковороді. Коли олія почне кипіти, укладіть в неї чебуреки і обсмажуйте, до золотистого кольору і утворення хрусткої скоринки (близько 2-3 хвилин з кожного боку).

Перекладіть обсмажені чебуреки на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.


• Петрушка
• Перець чорний мелений за смаком
• Цибуля 1 шт.
• Фарш яловичий 700 г.
• Вода 250 мл.
• Горілка 1 ст.л
• Олія 4 ст.л
• Сіль 1 ч.л
• Борошно 750 г.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 4)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
40


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Капуста з буряком на зиму

Поставте на вогонь каструлю з необхідною кількістю води. Додайте сіль і закип’ятіть. Повинен вийти розсіл на смак більш солоний, ніж звичайний бульйон. Капусту слід вимити, а потім нарізати досить великими шматками. Очистити та нарізати буряк великими шматочками. Перець очистити та нарізати кружечками, часник очистити від лушпиння...

Запіканка з кабачків

Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до прозорості. Кабачки очищаємо від шкірки, якщо вони молоді, то мякоть прибирати не потрібно. Натираємо їх на крупній тертці. Віджимати кабачки не потрібно. Дрібно ріжемо кріп, сир натираємо на крупній тертці. Додаємо до кабачків кріп, цибулю, половину чайної ложки солі, трохи чорного перцю, сир і перемішуємо. В іншу миску розбиваємо яйця, наливаємо рослинного масла і збиваємо. Додаємо борошно і розпушувач ...

Фарширований перець

Перці добре промити, протерти насухо, розрізати навпіл і вирізати серцевину з насінням, залишивши хвостики. Щоб перчик добре пропекти і шкурка краще відокремлювалася, треба змастити його з зовнішнього боку олією. Викласти перчик у форму для запікання...

Піца Маргарита

Змішати дріжджі з просіяним борошном, розтерти пальцями до дрібних крихт. Додати олію і воду, замісити пружне тісто. Вимішувати тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук, за необхідності підсипати борошно. Накрити тісто серветкою і залишити підходити на 1 годину...

Салат з курячим філе

Нарізати цибулю півкільцями, замаринувати на 10-15 хв. в оцті або лимонній кислоті і теплій воді Куряче філе нарізати невеликими кубиками, перець – невеликою соломкою...

ЧІАБАТТА

Змішати сухі інгредієнти, потім додати до них воду та замістити еластичне тісто. Помістити тісто в миску, накрити плівкою і залишити на 5 годин, а краще на ніч. Тісто викласти на дошку, трохи розкатати і загорнути із чотирьох сторін, щоб вийшов конверт. Повторити процедуру 3-4 рази. Розрізати тісто на 2 частини, сильно присипати борошном з усіх боків, накрити плівкою і залишити на 1 годину. Випікати у розігрітій до 200...

Запечена скумбрія з овочами

Рибі відрізаємо голову, плавники, чистимо гарненько всередині. Робимо поперечні надрізи з боків риби: для того, щоб краще просолилася. Маринуємо рибу: солимо зовні і всередині, поливаємо соком лимона, посипаємо приправою для риби також і зверху, і всередині...

Салат з крабовими паличками і овочами

Нарізати крабові палички, помідори. З кукурудзи злити рідину. Нарізати дрібно кріп. З’єднати всі продукти, пропустити через прес часник, додати мелений перець і майонез. Перемішати...

Салат з пекінської капусти

Шинку нарізати соломкою. Пекінську капусту нашаткувати...

Курячі гомілки з грибами і картоплею

Форму для запікання змастити олією. Нарізати грубо картоплю, викласти в форму і перемішати, поперчити...