Біляші на кефірі без дріжджів(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №195)
![]() | 10 листопада 2022р. |
![]() | 112 |

У теплий кефір всипаємо сіль і цукор, жовток та олію, добре перемішуємо.
Борошно просіюємо і додаємо частинами в кефір, додаючи соду, добре вимішуємо.
Борошна вам може знадобитися більше, ніж у мене, тому додавайте стільки, скільки ваше тісто вимагатиме.
Накриваємо тісто та залишаємо на 20 хвилин.
Для начинки змішуємо дрібно нарізану цибулю, зелень, сіль і перець, різні спеції, у тому числі коріандр.
Змащуємо руки олією і ділимо тісто на порційні шматочки, з яких катаємо колобки.
Розтягуємо руками колобки в коржики і формуємо біляші з начинкою, защипуючи краї по колу.
Смажимо біляші на невеликому вогні в олії до рум’яності з кожного боку.
• жовток, 1 шт;
• олія соняшникова, 25 г;
• сіль та цукор по 1 ч.л;
• сода, 0,5 ч.л;
• борошно, 400 г;
• фарш асорті, 350 г;
• цибуля, 300 г;
• сіль, перець, спеції, зелень.
(всього голосів: 9)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
9 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Всипте половину борошна у миску. Всередині борошна зробіть долонею кратер та налийте туди кефір. Додайте соду та починайте місити тісто. Спочатку робіть це ложкою, потім - руками. Додайте другу частину борошна та рослинну олію - тісто стане еластичнішим і не прилипатиме до рук. Якщо тісто все одно липне до рук, змастіть їх олією та продовжуйте замішування. Зробіть із тіста кулю, загорніть у харчову плівку та лишіть «відпочивати» на...

Капусту помити і нарізати великими шматками. Моркву почистити, помити і нарізати кружками товщиною 0,3-0,5 см...

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...

З одного апельсина вичавіть сік, а другий очистіть від шкірки і поріжте тонкими кружечками. Поломайте печиво і додайте в нього розтоплене вершкове масло. Візьміть розємну форму і змастіть маслом, а потім викладіть в неї шар печива, утрамбуйте, полийте невеликою кількістю апельсинового соку і поставте в холодильник на півгодини. А в цей час зробіть крем для торта...

Шинку і сир нарізати дрібним кубиком. Гриби нарізати скибками...

Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до мякості. Другий варіант - гарбуз можна відварити до готовності. Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре...

Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити. Моркву очистити від шкірки, натерти на грубій терці...

Крабові палички нарізати соломкою. Помідори нарізати соломкою...

Картоплю очистіть, наріжте кубиками, складіть в глибоку каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь. Філе наріжте кубиками, посипте карі і обсмажте на розігрітій з олією сковороді, надішліть в каструлю з картоплею - до цього часу вона вже закипить. На сковороді, де смажилося філе, спасеруйте нарізану дрібно цибулю, додайте нарізані пластинками гриби і нарізаний смужками солодкий перець. Перемішайте і через 5 хвилин смаження перекладіть в каструлю. Додайте в...

Нарізати дрібно куряче філе. Натерти на великій терці сиру картоплю...