Біляші на кефірі без дріжджів(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №195)
10 листопада 2022р. | |
95 |
У теплий кефір всипаємо сіль і цукор, жовток та олію, добре перемішуємо.
Борошно просіюємо і додаємо частинами в кефір, додаючи соду, добре вимішуємо.
Борошна вам може знадобитися більше, ніж у мене, тому додавайте стільки, скільки ваше тісто вимагатиме.
Накриваємо тісто та залишаємо на 20 хвилин.
Для начинки змішуємо дрібно нарізану цибулю, зелень, сіль і перець, різні спеції, у тому числі коріандр.
Змащуємо руки олією і ділимо тісто на порційні шматочки, з яких катаємо колобки.
Розтягуємо руками колобки в коржики і формуємо біляші з начинкою, защипуючи краї по колу.
Смажимо біляші на невеликому вогні в олії до рум’яності з кожного боку.
• жовток, 1 шт;
• олія соняшникова, 25 г;
• сіль та цукор по 1 ч.л;
• сода, 0,5 ч.л;
• борошно, 400 г;
• фарш асорті, 350 г;
• цибуля, 300 г;
• сіль, перець, спеції, зелень.
(всього голосів: 9)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
9 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Моркву почистити і натерти на крупній терці. Часник подрібнити...
Зваріть 3 яйця і потріть їх у великій тертці. Натріть моркву на дрібній тертці, а картопля на великій і відіжміть від соку. Кабачок натріть на великій тертці і змішайте з іншими овочами. Сире яйце збийте віночком, змішайте з іншими продуктами і поставте масу в холодильник на півгодини. Добре перемішайте тісто, руками сформуйте котлети (сік можна віджимати) і випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C...
Зварити у підсоленій воді рис. Всі інші складники порізати на дрібні кубики...
Баклажани порізати кружечками, посолити. Подрібнити перець, часник і томати, додати спеції. Помити овочі, обсушити, посмажити...
Обсмажити до золотистого кольору полоски курячої грудки та 10 хвилин обварювати порізані на 4 частини гриби. Нашаткувати тонко капусту, огірки порізати півкільцями...
Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо...
Курячу грудинку розріжте вздовж на 2 частини та трохи відбийте. Додайте сіль та перець. Сир твердий натріть на дрібній терці. Він додасть страві ніжний смак та золотаву скоринку...
Для початку розтопимо 100 г вершкового масла і наллємо його в миску. Додамо 200 мл сметани, одне яйце, дрібку солі та перемішаємо. Просіюємо 300 г борошна і дві чайні ложки розпушувача. Замішуємо м’яке та еластичне тісто. Загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на деякий час...
Огірки вимити, висушити, нарізати на четвертинки. Скласти в пакет...
Очищаємо гарбуз від шкірки, видаляємо насіння. Нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо гарбуз у каструлю. Засипаємо його 500 г цукру. Ретельно миємо цитрусові. Натираємо цедру одного апельсина та лимона на дрібній тертці. Додаємо її до цукру, що залишився. Добре перемішуємо. Вижимаємо сік із двох апельсинів. Вливаємо його до гарбуза. Всипаємо мелену корицю та цедру, перемішану з цукром. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Варимо протягом години...