Пиріжки з яйцем і цибулею без
дріжджів(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №197)
![]() | 11 листопада 2022р. |
![]() | 170 |

у миску розбийте яйця, додайте цукор, сіль, вершкове масло або маргарин. Інгредієнти збийте.
До маси додайте сметану і гашене соду. Перемішавши.
Повільно всипати борошно і ретельно перемішуйте, щоб не було грудок.
Густе тісто викладайте на дошку, посипану борошном, і місіть, поки не перестане липнути до рук.
Тісто готове. Залиште його чекати своєї години при кімнатній температурі.
Тепер знадобиться начинка для пиріжків. Готуйте її так:
Зваріть яйця круто, почистіть і подрібніть.
Цибулю поріжте і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
Яйця і цибулю змішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
Перед тим як ліпити пиріжки, приготуйте качалку і нагрійте духовку до 200 градусів. Деко змастіть олією або постеліть пергамент.
Прийшов час ліпити пиріжки. Від тесту відокремлюйте однакові грудочки, розгортайте кружечками товщиною 5 мм, викладайте на середину начинку і защипуйте.
Викладіть на деко, кожен пиріжок змастіть збитим яйцем для золотистої скоринки і відправляйте в духовку. Діставайте пиріжки, коли стануть рум’яними.
• 1 стакан сметани;
• 2 ст. л. м’якого вершкового масла або маргарину;
• 2-3 склянки борошна;
• 0,5 ч. л. погашеної соди;
• 1 ст. л. цукру без гірки;
• 0,5 ч. л. солі.
• Начинка:
• 7 яєць;
• 3 великих цибулини або 3 пучка зеленої цибулі;
• сіль, мелений перець;
• вершкове масло для смаження цибулі.
(всього голосів: 10)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
10 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нашаткувати капусту і моркву. Додати нарізану цибулю. У воді розчинити крохмаль...

В мисці з’єднати олію, рідкий мед, паприку, каррі, сухий часник, перець і сіль. Добре перемішати. Це буде маринад, який зробить скоринку хрусткою. Курку добре вимити і повитирати паперовими рушничками. Потім втерти маринад ззовні і всередині курки. Залишити маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Але краще залишити на ніч в холодильнику...

Приготувати заправку для салату. Для цього потрібно змішати сік лимона, олію, гірчицю і рідкий мед...

Нарізати філе. Кубики необхідні маленькі. Покласти у сковорідку. Влити олію. Засмажити. Кубики повинні забарвиться в красивий золотистий колір. Остудити. Нашаткувати капусту. Надіслати до курячих шматочків. Підсолити. Влити майонез. Перемішати...

На сковороді обсмажуємо спочатку нарізану цибулю, потім додаємо моркву і через кілька хвилин курку, порізану на кубики. Заправляємо все спеціями. Цю масу ділимо і викладаємо в горщики рівними частинами. Зверху додаємо кілька ложок сирого рису і заливаємо гарячою водою. Можна додати спеції, ті, що йдуть спеціально для плову...

Заморожене вершкове масло натерти на терці й посікти з борошном у крихту. Збити жовтки додати цукор, сіль, додати суміш борошна з вершковим маслом. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку, поставити в холодильник на 1 годину. Тісто розкачати і викласти в застелену пергаментним папером форму, формуючи бортики. Тісто в кількох місцях проштиркнути виделкою...

Збийте жовтки з цукром, крохмалем і ваніліном. Додайте сік лимона. Закипятіть молоко. Постійно помішуючи, введіть тонкою цівкою збиті жовтки. І на повільному вогні доведіть майже до кипіння. Охолодіть...

Очищену картоплю, кабачок та плавлений сир натерти на середній терці. В овочево-сирну масу розбити два яйця, ретельно перемішати до однорідності...

Філе вимийте, обсушіть та наріжте однаковими шматочками. Яйця збийте разом із сіллю. Яєчною сумішшю залийте шматочки курки та залиште на 10 хвилин. Борошно, рубану петрушку, паприку, щіпку солі зєднайте і перемішайте. Шматочки курки обваляйте в борошняній суміші, потім у сухарях. Викладіть на розпечену з олією сковороду і обсмажте до золотистого кольору. ...

Нарізати цибулю півкільцями, замаринувати на 10-15 хв. в оцті або лимонній кислоті і теплій воді Куряче філе нарізати невеликими кубиками, перець – невеликою соломкою...