Пиріжки з яблуками з дріжджового
тіста
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №198)

11 листопада 2022р.
156


Насамперед слід приготувати основу для тіста – опару. З’єднати в глибокій каструлі підігріте молоко (не гаряче), висипати дріжджі, цукор-пісок і 15 г борошна і соняшникову олію. Накрити тару кришкою і рушником, прибрати в тепле місце «підніматися».

Коли у опари з’явитися «біла пухнаста шапочка», всипати сіль, залишки борошна, частину ванільного порошку, розбити яйце. Вимісити тісто до однорідного стану.

Розтопити шматочок маргарину, влити в тісто.

Далі заміс продовжувати руками, потім накрити целофановим пакетом, залишити «відпочивати».

Яблука промити, видалити шкірку, порізати навпіл, видалити насіння і жорстку серцевину. Порішати кубиком.

Припорошити начинку ванільним цукром, відправити на плиту, пасерувати не менше 10 хвилин до світло-коричневого відтінку.

З тіста сформувати пиріжки, начинити, краї защипнути по центру.

Викладати на лист для запікання швом вниз.

Випікати в духовій шафі при 200С половину години.


• молоко 2,5% жирності – 1 ст.;
• дріжджі сухі - 5 м;
• цукор-пісок – 50 г;
• сіль – 10 г;
• борошно вищої категорії – 15г (опара)+3 ст.;
• олія соняшникова
• маргарин – 50 г;
• яблука солодкі – 8 шт.;
• ванільний порошок – 5 м;
• яйце – 1 шт.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з телятиною

Телятину відварити в підсоленій воді, охолодити в бульйоні. Відварити яйця...

Картопляні млинці з м’ясом

Цибулину одну ріжемо дрібно або тремо для фаршу, другу – для млинців. Картоплю тремо на середній тертці, змішуємо з яйцем, сіллю і перцем, подрібненим часником і цибулею. ...

Торт без випічки

Почнемо з желатину. Залийте його 100 мл холодної води. Добре перемішайте і залиште на пару хвилин. Підготуй форму для торта. Дно застеліть пергаментом, боки злегка змастіть рослинною олією і теж приліпіть туди шматочки пергаменту. Таким чином торт можна буде без праці витягти з форми. Для торта знадобиться два види печива: світле і темне. Нічого страшного, якщо буде печиво тільки одного кольору, але з двома кольорами...

Салат з кабачків з хроном і перцем

Кабачки вимити і нарізати на невеликі шматочки. Перець помити, видалити насіння і порізати кубиками...

Салат з манго і авокадо

Листя капусти/салату порвати руками, розкласти в тарілку, додати нарізане кубиками манго і авокадо і перець. Змішати всі інгредієнти для заправки, вилити в салат і перемішати. Смачного! ...

Кабачки з перцем і помідорами на зиму

Почистити кабачки, розрізати вздовж, видалити насіння, якщо велике. Половинки нарізати на на кубики 1,5-2 см. Солодкий перець розрізати вздовж, видалити насіння і перетинки. Нарізати шматочками приблизно 1,5 см. Щоб салат був яскравішим, використовувати різнокольоровий перець...

Салат з шинкою і соленим арахісом

Нарізати цибулю дрібним кубиком, додати оцет, цукор і воду. Перемішати все і замаринувати на 10-15 хв...

Салат осінній

Буряк і моркву помити і зварити. Приготувати заправку: до майонезу додати подрібнений часник і зелень, перемішати...

Печінковий торт

Печінку очистити від плівок, помити і пропустити через м’ясорубку. Потім в печінкову масу додати яйця, просіяне борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати. У розігріту з рослинною олією сковороду викласти частину печінкової маси, рівномірно розподіливши, і смажити коржик з обох боків до рум’яності. З рештою маси вчинити так само...

Теплий овочевий салат

Нарізати дрібно цибулю. Огірки нарізати соломкою...