Швидкий капустяний пиріг(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №211)
![]() | 15 листопада 2022р. |
![]() | 79 |

В першу чергу необхідно підготувати капусту: її шаткуємо якомога дрібніше. Капусту трохи присолюємо і добре мнемо руками, щоб вона стала більш мяка і соковита.
Якщо є бажання в пиріг можна додати будь-яку додаткову начинку: ковбасу, курку, гриби, сир або солодкий перець. Їх нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до капусти. Також можна додати пару зубчиків тертого часнику.
Тепер можна переходити і до тіста, яйця для нього повинні бути кімнатної температури, а кефір - теплий. У кефір додаємо соду і добре перемішуємо - реакція починається відразу ж. Додаємо в тісто, яйця, кефір з содою, олію, сіль і спеції, а також борошно і замішуємо досить рідке тісто.
Зєднуємо тісто з капустяною начинкою, при необхідності, якщо через капустяний сік тісто вийшло занадто рідким, додаємо в нього ще трохи борошна, добре все перемішуємо і викладаємо в форму для випікання.
Відправляємо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку орієнтовно на 35 хвилин до готовності.
• сіль, спеції - за смаком;
• яйця - 4 середніх;
• кефір (йогурт / сметана) - 150 г;
• сода - 0.5 ч. л.;
• рослинна олія - 3 ст. л.;
• борошно - 6 ст. л.;
• часник - 2 зубчики;
• за бажанням 100 г ковбаси / мяса / сиру / перцю або іншої начинки
(всього голосів: 8)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
8 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Капусту нашаткувати дрібною соломкою, посолити і трохи прим’яти. Сир натерти на великій терці...

Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та обсмажуємо до прозорості. Кабачки очищаємо від шкірки, якщо вони молоді, то мякоть прибирати не потрібно. Натираємо їх на крупній тертці. Віджимати кабачки не потрібно. Дрібно ріжемо кріп, сир натираємо на крупній тертці. Додаємо до кабачків кріп, цибулю, половину чайної ложки солі, трохи чорного перцю, сир і перемішуємо. В іншу миску розбиваємо яйця, наливаємо рослинного масла і збиваємо. Додаємо борошно і розпушувач ...

Ковбасу нарізати тонкою соломкою. Помідори нарізати дрібним кубиком...

Овочі і зелень нарізати за смаком. Посолити, поперчити, додати олію і кеш’ю...

Всі необхідні інгредієнти мають бути кімнатної температури, тому краще підготувати їх заздалегідь. ...

Візьміть продукти згідно з рецептурою. Коренеплоди помийте щіткою та очистіть від шкірки за допомогою ножа. Картоплю поріжте досить крупно. Морквину нарубати товстими кружечками. З цибулини зніміть лушпиння і наріжте довільно. У товстостінну каструлю налийте гарячу воду і закиньте овочі. Додайте горошини перцю, злегка підсолити і розмістіть на плиті. Варіть на середньому вогні до повного приготування коренеплодів. Коли овочі практично будуть зварені, відкрийте банку консервованої скумбрії і дістаньте рибу...

Куряче філе відварити і нарізати смужками. Так само нарізати перці і помідори. Подрібнити кінзу і видавити часник, додати до овочів і курки...

Куряче філе вимити і нарізати шматочками. Перекласти в глибоку миску, додати 3 ст.л. соєвого соусу і 1 ч.л. паприки...

Вишню помийте, видаліть кісточки і пересипте крохмалем. Для тіста яйця збийте з цукром і ванільним цукром до пишної піни. Додайте порціями просіяне борошно з розпушувачем, не перестаючи збивати. Тісто має бути однорідним та консистенції сметани середньої густоти...

Капусту тонко нашаткувати. Можна брати молоду капусту, а можна стару. Підготовлену капусту пересипати в каструлю, в якій буде тушкуватися наше блюдо. Влити олію і 9% оцет, додати сіль і цукор. Перемішати руками й трохи віджати, щоб капуста пустила сік. Залишити каструлю в стороні, поки займаєтеся іншими овочами...