Кекс з гарбуза та кави(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №212)
![]() | 15 листопада 2022р. |
![]() | 93 |

Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до мякості. Другий варіант - гарбуз можна відварити до готовності.
Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре.
Заздалегідь можна приготувати посипання для кексу, для цього змішайте цукор з меленою кавою і корицею.
Для приготування тіста просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте спеції (гвоздику, мускатний горіх, корицю) і розчинну каву.
В окремій ємності збийте яйця з цукром до пишності. Акуратно викладіть гарбузове пюре і перемішайте силіконовою лопаткою. Влийте олію і молоко. Знову перемішайте.
Змішайте суху суміш з рідкою. Влийте тісто в змащену маслом або застелену пергаментним папером форму для випікання (11 на 21 см). Зверху кекс посипте посипкою. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-55 хвилин до готовності.
Дайте кексу охолонути у формі, а потім подавайте до столу.
• 60 мл молока
• 120 мл рослинної олії
• 2 яйця
• 190 г борошна
• 1,5 ч. л. розпушувача
• 1 ст. л. розчинної кави
• 1 ч. л. кориці
• 0,5 ч. л. мускатного горіха
• 0,5 ч. л. меленої гвоздики
• 150 г цукру
• 0,5 ч. л. солі
• Інгредієнти для посипання:
• 3 ст. л. цукру
• 1 ч. л. натуральної меленої кави
• 0,5 ч. л. кориці
(всього голосів: 7)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
7 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Нарізаємо редиску, яблуко і яйце. Все змішуємо, поливаємо лимонним соком, додаємо шпинат і заправляємо сметаною або йогуртом...

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...

Додати в окріп лимонний сік і сіль. Влити цю рідину в каструлю з крупою, накрити кришкою і залишити настоюватися на 5-7 хвилин. Обсмажити на розпеченій сковороді заморожені овочі, накрити кришкою і готувати 5 хвилин. Порізати куряче філе дрібним кубиком. Обсмажити з невеликою кількістю олії - приблизно 5-7 хвилин. Додати до м’яса овочі і все перемішати. Всипати приправу, посолити за смаком і ретельно перемішати. Накрити сковороду...

Один стакан молока змішати з цукром і поставити на вогоннь. Другий стакан молока змішати з манною крупою і пудингом. Додати суміш в гаряче молоко і варити на помірному вогні, помішуючи, щоб не було грудочок...

Для тіста змішуємо в одній мисці воду, олію, сіль і борошно. Вимішуємо тісто приблизно 5-7 хвилин, після чого накриваємо рушником та даємо відпочити ще 20 хвилин. Для начинки перемелюємо через мясорубку філе та цибулю. Додаємо сіль, перець, за бажанням інші спеції. Все добре перемішуємо...

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

Насамперед слід приготувати основу для тіста – опару. З’єднати в глибокій каструлі підігріте молоко (не гаряче), висипати дріжджі, цукор-пісок і 15 г борошна і соняшникову олію. Накрити тару кришкою і рушником, прибрати в тепле місце «підніматися». Коли у опари з’явитися «біла пухнаста шапочка», всипати сіль, залишки борошна, частину ванільного порошку, розбити яйце. Вимісити тісто до однорідного стану...

Перці добре промити, протерти насухо, розрізати навпіл і вирізати серцевину з насінням, залишивши хвостики. Щоб перчик добре пропекти і шкурка краще відокремлювалася, треба змастити його з зовнішнього боку олією. Викласти перчик у форму для запікання...

Вимити і почистити овочі. Нарізати їх кубиками. Покласти в каструлю. Обсмажити овочі прямо в каструлі на рослинній олії протягом 5-7 хвилин. Додати 1 літр окропу, нарізаний кубиками плавлений сир, посолити, поперчити і варити до мякості овочів 15 хвилин...

Куряче філе зварити в підсоленій воді, охолодити й нарізати скибочками. Сир нарізати слайсами. Руколу помити, обсушити й подрібнити. Скибочки хліба змастити вершковим маслом. Викласти на дві з них сир, курятину, руколу і знову сир. Накрити скибочками хліба...