Кекс з гарбуза та кави(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №212)

15 листопада 2022р.
93


Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до мякості. Другий варіант - гарбуз можна відварити до готовності.

Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре.

Заздалегідь можна приготувати посипання для кексу, для цього змішайте цукор з меленою кавою і корицею.

Для приготування тіста просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте спеції (гвоздику, мускатний горіх, корицю) і розчинну каву.

В окремій ємності збийте яйця з цукром до пишності. Акуратно викладіть гарбузове пюре і перемішайте силіконовою лопаткою. Влийте олію і молоко. Знову перемішайте.

Змішайте суху суміш з рідкою. Влийте тісто в змащену маслом або застелену пергаментним папером форму для випікання (11 на 21 см). Зверху кекс посипте посипкою. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-55 хвилин до готовності.

Дайте кексу охолонути у формі, а потім подавайте до столу.


• 300 г гарбуза
• 60 мл молока
• 120 мл рослинної олії
• 2 яйця
• 190 г борошна
• 1,5 ч. л. розпушувача
• 1 ст. л. розчинної кави
• 1 ч. л. кориці
• 0,5 ч. л. мускатного горіха
• 0,5 ч. л. меленої гвоздики
• 150 г цукру
• 0,5 ч. л. солі
• Інгредієнти для посипання:
• 3 ст. л. цукру
• 1 ч. л. натуральної меленої кави
• 0,5 ч. л. кориці

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з яблуком і редискою

Нарізаємо редиску, яблуко і яйце. Все змішуємо, поливаємо лимонним соком, додаємо шпинат і заправляємо сметаною або йогуртом...

Салат з курки з виноградом

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...

Кус-кус з куркою і овочами

Додати в окріп лимонний сік і сіль. Влити цю рідину в каструлю з крупою, накрити кришкою і залишити настоюватися на 5-7 хвилин. Обсмажити на розпеченій сковороді заморожені овочі, накрити кришкою і готувати 5 хвилин. Порізати куряче філе дрібним кубиком. Обсмажити з невеликою кількістю олії - приблизно 5-7 хвилин. Додати до м’яса овочі і все перемішати. Всипати приправу, посолити за смаком і ретельно перемішати. Накрити сковороду...

Десерт з манної каші

Один стакан молока змішати з цукром і поставити на вогоннь. Другий стакан молока змішати з манною крупою і пудингом. Додати суміш в гаряче молоко і варити на помірному вогні, помішуючи, щоб не було грудочок...

чебуреки із бездріжджового тіста

Для тіста змішуємо в одній мисці воду, олію, сіль і борошно. Вимішуємо тісто приблизно 5-7 хвилин, після чого накриваємо рушником та даємо відпочити ще 20 хвилин. Для начинки перемелюємо через мясорубку філе та цибулю. Додаємо сіль, перець, за бажанням інші спеції. Все добре перемішуємо...

Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...

Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста

Насамперед слід приготувати основу для тіста – опару. З’єднати в глибокій каструлі підігріте молоко (не гаряче), висипати дріжджі, цукор-пісок і 15 г борошна і соняшникову олію. Накрити тару кришкою і рушником, прибрати в тепле місце «підніматися». Коли у опари з’явитися «біла пухнаста шапочка», всипати сіль, залишки борошна, частину ванільного порошку, розбити яйце. Вимісити тісто до однорідного стану...

Фарширований перець

Перці добре промити, протерти насухо, розрізати навпіл і вирізати серцевину з насінням, залишивши хвостики. Щоб перчик добре пропекти і шкурка краще відокремлювалася, треба змастити його з зовнішнього боку олією. Викласти перчик у форму для запікання...

Крем-суп з гарбузом і сиром

Вимити і почистити овочі. Нарізати їх кубиками. Покласти в каструлю. Обсмажити овочі прямо в каструлі на рослинній олії протягом 5-7 хвилин. Додати 1 літр окропу, нарізаний кубиками плавлений сир, посолити, поперчити і варити до мякості овочів 15 хвилин...

Сендвічі з сиром та куркою

Куряче філе зварити в підсоленій воді, охолодити й нарізати скибочками. Сир нарізати слайсами. Руколу помити, обсушити й подрібнити. Скибочки хліба змастити вершковим маслом. Викласти на дві з них сир, курятину, руколу і знову сир. Накрити скибочками хліба...