Кекс з гарбуза та кави(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №212)

15 листопада 2022р.
41


Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до мякості. Другий варіант - гарбуз можна відварити до готовності.

Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре.

Заздалегідь можна приготувати посипання для кексу, для цього змішайте цукор з меленою кавою і корицею.

Для приготування тіста просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте спеції (гвоздику, мускатний горіх, корицю) і розчинну каву.

В окремій ємності збийте яйця з цукром до пишності. Акуратно викладіть гарбузове пюре і перемішайте силіконовою лопаткою. Влийте олію і молоко. Знову перемішайте.

Змішайте суху суміш з рідкою. Влийте тісто в змащену маслом або застелену пергаментним папером форму для випікання (11 на 21 см). Зверху кекс посипте посипкою. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-55 хвилин до готовності.

Дайте кексу охолонути у формі, а потім подавайте до столу.


• 300 г гарбуза
• 60 мл молока
• 120 мл рослинної олії
• 2 яйця
• 190 г борошна
• 1,5 ч. л. розпушувача
• 1 ст. л. розчинної кави
• 1 ч. л. кориці
• 0,5 ч. л. мускатного горіха
• 0,5 ч. л. меленої гвоздики
• 150 г цукру
• 0,5 ч. л. солі
• Інгредієнти для посипання:
• 3 ст. л. цукру
• 1 ч. л. натуральної меленої кави
• 0,5 ч. л. кориці

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Млинці на молоці

Всі необхідні інгредієнти мають бути кімнатної температури, тому краще підготувати їх заздалегідь. ...

Салат з плавленим сирком

Натерти на великій терці моркву, варені яйця, копчений сир. Посолити, поперчити...

Салат з грибами

Відварити свинину (20 хвилин), остудити. Гриби нарізати навпіл. Цибулю нарізати тоненькими напівкільцями, посипати цукром, полити оцтом (1 ч. л.). Залишити на 10 хвилин, потім віджати сік. Це надасть цибулі ніжності та позбавить гіркоти...

Салат з кабачків в медовому соусі

Кабачки вимити, нарізати кружальцями по 1 см. Петрушку помити і дрібно нарізати...

М’ясо, запечене шматочками, у фользі

Яловичину порізати на скибочки так, щоб вони були не товщі одного сантиметра. Приготувати маринад, змішавши терту цибулю з іншими інгредієнтами зі списку і приправами. Помістити в нього м’ясо і дати постояти кілька годин...

Фруктово-горіховий салат

Нарізати грушу, апельсин і банан кубиками. Волоський горіх нарізати і подрібнити...

Салат з манго і авокадо

Листя капусти/салату порвати руками, розкласти в тарілку, додати нарізане кубиками манго і авокадо і перець. Змішати всі інгредієнти для заправки, вилити в салат і перемішати. Смачного! ...

Салат з зелених помідорів на зиму

Помідори нарізати дольками. Петрушку, часник і гострий перець подрібнити за допомогою блендеру або м’ясорубки...

«Зелені» кабачкові оладки

Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх – не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою! А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметано-часниковим соусом, рецепт якого ми також даємо...

Бананове морозиво з хурмою

Банани почистити від шкірки і, нарізавши на шматочки, прибрати в морозильну камеру на 2 години. Хурму почистити від шкірки й насіння і разом із замороженими шматочками бананів збити в блендарі до однорідної густої маси, додавши сік лимона. Розкласти масу у формочки і поставити в морозильну камеру на 6 годин. При цьому морозиво потрібно акуратно перемішувати кожні 30 хвилин...