Запіканка з кабачка(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №213)
![]() | 15 листопада 2022р. |
![]() | 80 |

Будь-який мясний фарш обсмажуємо в олії на повільному вогні. Солимо, перчимо за смаком.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Додаємо в сковороду з фаршем і обсмажуємо.
Потім додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо до готовності фаршу. Остуджуємо.
Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Якщо ви використовуєте зовсім молоденький кабачок, то це робити зовсім не обовязково. Натираємо на крупній тертці. Якщо є сік, то кабачок натертий віджимаємо і викладаємо половину на дно змащеної форми.
Зверху, наступним шаром, поміщаємо готовий обсмажений мясний фарш. Рівно розподіляємо по всій поверхні. Накриваємо рештою натертого кабачка. Кабачок трохи посолити.
Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо поверх кабачка. Яйця збиваємо зі сметаною, солимо за смаком.
Яєчно-сметанну суміш виливаємо у форму поверх кабачка.
Сир натираємо на дрібній тертці (можна і плавлений сир). Посипаємо підготовлену запіканку.
Форму відправляємо в духовку для запікання при температурі 200 градусів на 25-30 хвилин.
• Фарш - 300 г
• Помідори середнього розміру - 3-4 шт.
• Ріпчаста цибуля - 1 шт.
• Яйця курячі - 2 шт.
• Сметана - 100 г
• Сир - 100 г
• Томатна паста - 2 ст. л.
• Сіль, перець чорний мелений за смаком
• Олія рослинна
(всього голосів: 5)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
5 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Замішуємо тісто із сиру, частини цукрової пудри, борошна, кокосової стружки, манки і яйця. Ліпимо кульки. У кожну кульку кладемо ягоду...

Зваріть 3 яйця і потріть їх у великій тертці. Натріть моркву на дрібній тертці, а картопля на великій і відіжміть від соку. Кабачок натріть на великій тертці і змішайте з іншими овочами. Сире яйце збийте віночком, змішайте з іншими продуктами і поставте масу в холодильник на півгодини. Добре перемішайте тісто, руками сформуйте котлети (сік можна віджимати) і випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C...

Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити. Цибулю нарізати кубиком...

Дріжджі залити теплою водою і залишити на 15 хвилин. Одне яйце збити з сіллю і цукром. Злегка підігріти молоко і влити в яєчну суміш. Додати дріжджі. Влити олію. Просіяти в рідку суміш борошно через сито і замісити тісто. Тісто накрити рушником і залишити на 2 години підніматися...

Куряче філе промити, залити водою, додати цибулю та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння. Потім треба додати порізану кубиками картоплю та натерту моркву. Періодично слід знімати піну з бульйону. Варити ще приблизно 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати вермішель, спеції та зелень...

З’єднайте 250 грамів борошна, цукор і дрібку солі і добре перемішайте. Додайте до маси кипляче молоко. Перемішайте тісто так, щоб не залишилося грудочок, і остудіть його до кімнатної температури. Додайте до маси, яка остигла 2 цілих яйця і 2 жовтки, ванільний цукор і рослинна олія і збийте продукти за допомогою міксера. Зєднайте борошно, що залишилося (1 кг) з розпушувачем, і всипте його в рідке тісто...

Обсмажити куряче філе і нарізати кубиками, так само нарізати сир і помідори. Додати сухарики, подрібнену зелень...

Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...

Листя салату порвати руками. Нарізати помідори дольками...

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...