Пиріг із ревеню(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №215)

15 листопада 2022р.
138


Ревінь очистити, нарізати на шматки (1-2 см) і залити окропом на 30 секунд. Воду злити і дочекатися, коли ревінь охолоне.

Ошпарений ревінь покласти в миску, посипати цукром (2-3 столові ложки) і перемішати.

Яйця з цукром збивати близько 10 хвилин і додати олію.

Борошно змішати з розпушувачем і частинами повільно, весь час помішуючи, додати в нього яєчну масу – тісто має бути середньої густини. Якщо вам здається, що тісто вийшло занадто густе, під час замішування додайте до нього кілька столових ложок теплого молока.

Форму для випікання змастіть олією і посипте борошном. 2/3 тіста вилити на форму для запікання і покласти половину нарізаного ревеню (без отриманого соку). Решту тіста вилити зверху і викласти другий шар ревеню.

Пиріг випікають у попередньо розігрітій до 180° C духовці близько 60 хвилин. Коли він охолоне, посипати його цукровою пудрою.


• - ревінь – 1,4 кг;
• – борошно пшеничне вищого ґатунку – 2 склянки;
• – цукор – 1 склянка і 2-3 ст. ложки;
• – олія рослинна – 12 ст. ложок;
• – яйця – 5 шт.;
• – розпушувач – 2 ложки;
• – олія для змазування кондитерського листа;
• – пудра цукрова для посипання.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 7)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
70


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Розчавлена запечена картопля з хрусткою скоринкою

Молоду велику картоплю добре помити щіткою. Зварити в мундирі до готовності...

Гарбузові млинці на дріжджах

Очистіть гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте невеликими шматочками та залийте 100 мл води. Поставте на вогонь і варіть під кришкою протягом 15 хвилин. Викладіть гарбуз у глибоку ємність. Влийте молоко та 300 мл води. Додайте цукор, сіль, яйця та олію. Збийте все занурювальним блендером до однорідності. Всипте дріжджі. Перемішайте усі інгредієнти віночком. Потім введіть борошно пшеничне. Знову перемішайте. Накрийте харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин...

Швидка маринована капуста

Капусту розрізаємо на 4 частини й тонко шаткуємо її гострим ножем. Потім капусту перекладемо в зручну глибоку миску. Болгарський перець помиємо під проточною водою, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькою соломкою...

КАРТОПЛЯ З М’ЯСНИМИ КУЛЬКАМИ

Овочі (цибулю, моркву) почистити, дрібно порізати, обсмажити. Рис відварити. У фарш додати приготовані овочі та рис. З рисово-м’ясної суміші формуємо невеликі кульки, діаметр близько 4-5 см...

Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста

Насамперед слід приготувати основу для тіста – опару. З’єднати в глибокій каструлі підігріте молоко (не гаряче), висипати дріжджі, цукор-пісок і 15 г борошна і соняшникову олію. Накрити тару кришкою і рушником, прибрати в тепле місце «підніматися». Коли у опари з’явитися «біла пухнаста шапочка», всипати сіль, залишки борошна, частину ванільного порошку, розбити яйце. Вимісити тісто до однорідного стану...

Салат з вареною яловичиною

Варену яловичину нарізаємо на кубики. Також нарізаємо огірки...

Салат з кабачків

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...

Салат з тунцем і білою квасолею

Червону цибулю нарізати півкільцями. Замаринувати цибулю в суміші води, цукру і яблучного оцту протягом 20 хв. Половину моркви нарізати тонкими скибочками. Залити гарячою підсоленою водою і відварити близько 1хв. Перекинути моркву на сито і облити холодною водою. ...

Курячі гомілки з капустою в духовці

Гомілки викласти в миску, додати сметану, паприку, сіль, перець і перемішати. Залиишити маринуватися на 20 хвилин. Сметану можна замінити на майонез. У капусти зняти верхні пошкоджені листя, видалити серединку, нашаткувати. Капусту краще брати молоду, в неї більш ніжне листя, тому в готовій страві вона получиться більш м’яка і соковита...

Курячі гомілки в вершково-пікантному соусі

Часник розчавити плоскою стороною ножа. Додати декілька колечок чилі...