Пряники на молоці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №218)
![]() | 16 листопада 2022р. |
![]() | 951 |

З’єднайте 250 грамів борошна, цукор і дрібку солі і добре перемішайте. Додайте до маси кипляче молоко. Перемішайте тісто так, щоб не залишилося грудочок, і остудіть його до кімнатної температури.
Додайте до маси, яка остигла 2 цілих яйця і 2 жовтки, ванільний цукор і рослинна олія і збийте продукти за допомогою міксера. Зєднайте борошно, що залишилося (1 кг) з розпушувачем, і всипте його в рідке тісто.
Замісіть пружне тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 3 частини, з кожної скачайте кульку і присипте її борошном.
Кожну частину тіста розкачайте в пласт товщиною приблизно 1 см. Виріжте круглі заготовки для пряників. З даної кількості тіста вийде приблизно 60 пряників.
Випікайте пряники на деку, застеленому пергаментним папером, 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Для приготування глазурі збийте білки з цукровою пудрою і соком лимона.
Рясно змастіть кожен пряник глазурю і залиште на пергаментному папері до підсихання.
• цукор - 450-500 гр;
• сіль - щіпка;
• молоко - 500 мл;
• рослинна олія - 100 мл;
• яйце - 2 шт;
• жовтки - 2 шт;
• ванільний цукор - 30 гр;
• розпушувач - 60 гр;
• Глазур:
• білок яйця - 2 шт;
• цукрова пудра - 250 гр;
• сік лимона - 1 ч. л.
(всього голосів: 10)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
10 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Цибулю обсмажити кілька секунд на великому вогні, додати перець, смажити на такому ж вогні, ще кілька секунд. Після чого зробити середній вогонь, і обжарювати до готовності. Викласти в тарілку. На тій же сковороді смажимо курячі сердечка на великому вогні, постійно помішувати. Додати порізані помідори, спеції. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 15 хвилин...

Буряк відварити і нарізати кубиками. Сир також нарізати кубиками...

З одного апельсина вичавіть сік, а другий очистіть від шкірки і поріжте тонкими кружечками. Поломайте печиво і додайте в нього розтоплене вершкове масло. Візьміть розємну форму і змастіть маслом, а потім викладіть в неї шар печива, утрамбуйте, полийте невеликою кількістю апельсинового соку і поставте в холодильник на півгодини. А в цей час зробіть крем для торта...

Телятину відварити в підсоленій воді, охолодити в бульйоні. Відварити яйця...

Нашаткувати капусту і моркву. Додати нарізану цибулю. У воді розчинити крохмаль...

М’ясо посолити і поперчити з кожного боку. Розігріти сковороду...

Порізати листя салату, нарізати помідор невеличкими скибками, сир нарізати кубиками, також нарізати відварену курку. З квасолі зливаємо рідину. Додаємо її в салат разом з сухариками. Додаємо майонез і все перемішуємо...

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...

У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо в неї куряче філе. Моркву, цибулю, картоплю і корінь селери очищаємо від шкірки...

Змішати в мисці яйця, 1 ст. л. олії та молоко, збити вінчиком, поступово додаючи борошно. Посолити. У вас повинно вийти негусте однорідне тісто без грудочок. Подрібнити цибулю й обсмажити її на невеликій кількості олії...