Пряники на молоці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №218)

16 листопада 2022р.
276


З’єднайте 250 грамів борошна, цукор і дрібку солі і добре перемішайте. Додайте до маси кипляче молоко. Перемішайте тісто так, щоб не залишилося грудочок, і остудіть його до кімнатної температури.

Додайте до маси, яка остигла 2 цілих яйця і 2 жовтки, ванільний цукор і рослинна олія і збийте продукти за допомогою міксера. Зєднайте борошно, що залишилося (1 кг) з розпушувачем, і всипте його в рідке тісто.

Замісіть пружне тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 3 частини, з кожної скачайте кульку і присипте її борошном.

Кожну частину тіста розкачайте в пласт товщиною приблизно 1 см. Виріжте круглі заготовки для пряників. З даної кількості тіста вийде приблизно 60 пряників.

Випікайте пряники на деку, застеленому пергаментним папером, 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Для приготування глазурі збийте білки з цукровою пудрою і соком лимона.

Рясно змастіть кожен пряник глазурю і залиште на пергаментному папері до підсихання.


• борошно -1250 гр;
• цукор - 450-500 гр;
• сіль - щіпка;
• молоко - 500 мл;
• рослинна олія - 100 мл;
• яйце - 2 шт;
• жовтки - 2 шт;
• ванільний цукор - 30 гр;
• розпушувач - 60 гр;
• Глазур:
• білок яйця - 2 шт;
• цукрова пудра - 250 гр;
• сік лимона - 1 ч. л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 10)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
100


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
М’ясний пиріг з картоплею

Для початку розтопимо 100 г вершкового масла і наллємо його в миску. Додамо 200 мл сметани, одне яйце, дрібку солі та перемішаємо. Просіюємо 300 г борошна і дві чайні ложки розпушувача. Замішуємо м’яке та еластичне тісто. Загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на деякий час...

Капуста з буряком

Капусту (невеликі головки) розрізати на 4 частини. Буряк помити, почистити і нарізати кружками або соломкою...

Салат с куркою і грибами

Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити. Цибулю нарізати кубиком...

Соковиті курячі котлети з зеленню

Фарш потрібно перемішати зі спеціями, із зазначеною кількістю борошна і вбити туди яйце. Зелень дрібно нарізати, додати до маси, все ретельно перемішати...

Яловичина з кабачком і картоплею в фользі

Картоплю і кабачок очистити і нарізати. Викласти в форму, застелену фольгою. Яловичину нарізати смужками і відправити до кабачка з картоплею...

Салат з куркою і квасолею

Куряче філе відварити в підсоленій воді 30-40 хв. Нарізати потім його невеликими кубиками...

Салат з крабовими паличками і овочами

Нарізати крабові палички, помідори. З кукурудзи злити рідину. Нарізати дрібно кріп. З’єднати всі продукти, пропустити через прес часник, додати мелений перець і майонез. Перемішати...

Салат з руколою, куркою і прошутто

Куряче філе приправляємо сіллю, перцем, сушеним часником, приправою для курки, поливаємо оливковою олією. Після чого випікаємо в духовці 25 хв при температурі 180 градусів. Запечене філе нарізаємо тонкими слайсами...

Салат з огірка і авокадо

Огірки, сир і авокадо нарізати дрібним кубиком. Додати майонез, сік лимона і сіль...

Смажений сир

Сир твердий наріжте товстою соломкою. Збийте яйця виделкою в окремій посудині. Борошно та сухарі висипте також у 2 окремі тарілки так, щоб було зручно обвалювати у них шматочки сиру...