Пряники на молоці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №218)
16 листопада 2022р. | |
275 |
З’єднайте 250 грамів борошна, цукор і дрібку солі і добре перемішайте. Додайте до маси кипляче молоко. Перемішайте тісто так, щоб не залишилося грудочок, і остудіть його до кімнатної температури.
Додайте до маси, яка остигла 2 цілих яйця і 2 жовтки, ванільний цукор і рослинна олія і збийте продукти за допомогою міксера. Зєднайте борошно, що залишилося (1 кг) з розпушувачем, і всипте його в рідке тісто.
Замісіть пружне тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 3 частини, з кожної скачайте кульку і присипте її борошном.
Кожну частину тіста розкачайте в пласт товщиною приблизно 1 см. Виріжте круглі заготовки для пряників. З даної кількості тіста вийде приблизно 60 пряників.
Випікайте пряники на деку, застеленому пергаментним папером, 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Для приготування глазурі збийте білки з цукровою пудрою і соком лимона.
Рясно змастіть кожен пряник глазурю і залиште на пергаментному папері до підсихання.
• цукор - 450-500 гр;
• сіль - щіпка;
• молоко - 500 мл;
• рослинна олія - 100 мл;
• яйце - 2 шт;
• жовтки - 2 шт;
• ванільний цукор - 30 гр;
• розпушувач - 60 гр;
• Глазур:
• білок яйця - 2 шт;
• цукрова пудра - 250 гр;
• сік лимона - 1 ч. л.
(всього голосів: 10)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
10 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Духовку розігріти до 200 °С. Розморожене слойоне тісто розкачати і розрізати на квадрати...
Картоплю почистити, помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Злить рідину. Розім’яти на пюре. З консервованої квасолі злити рідину (але не всю, залишити 2 ст.л), перекласти в блендер. Подрібнити до однорідної маси. Якщо маса дуже густа, то можна додати рідину з квасолі. З’єднати картопляне пюре з подрібненою квасолею. Добре перемішати. З маси, яка вийшла, сформувати кульку, в ній зробити заглиблення. В це заглиблення покласти в’ялений томат. Сформувати...
У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо в неї куряче філе. Моркву, цибулю, картоплю і корінь селери очищаємо від шкірки...
Баклажани добре промити, очистити, відрізати верхівку. Потім нарізати баклажани вздовж на 4-5 частин шириною приблизно 5-7 мм не розрізав хвостик...
Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити...
Всі овочі добре вимити. Перець нарізати великими шматочками...
Буряк запекти (або відварити), охолодити і почистити. Нарізати невеликим кубиком – виложити в салатник...
Кабачки вимити і нарізати на невеликі шматочки. Перець помити, видалити насіння і порізати кубиками...
Маргарин потрібно добре розтерти з борошном. Додати майонез...
Кількість цукру можна коригувати залежно від того, наскільки солодка випічка до вподоби. Змішати сухі інгредієнти: борошно, какао, сіль, розпушувач. Цукор перетерти з маргарином і яйцями. Змішати все з кавою, вилити суміш у форму. Покласти в духовку для запікання. Готовий корж щедро полити топінгом...