Смачні пампушки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №226)

4 грудня 2022р.
83


У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте.

У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану.

Миску накрийте рушником і заберіть у тепле місце на 20-25 хвилин. Маса має збільшитися в обсязі в 2,5 рази, а на поверхні почнуть лопатися бульбашки.

Готову опару перемішайте. Додайте сіль, цукор, що залишився, яйце, жовток, м’яке вершкове масло і кефір кімнатної температури.

Перемішайте до однорідності.

Замісіть тісто, поступово, порціями додаючи борошно, що просіює. Спочатку можна замішувати тісто вінчиком або ложкою, а потім у міру загусання викласти його на робочу поверхню і ретельно вимісити руками.

Тісто викладіть у миску, змащену олією. Накрийте вологим рушником і заберіть у трохи розігріту, але вимкнену духовку. Поруч поставте склянку окропу.

Приблизно через 1,5 години, коли тісто збільшиться в об’ємі в 2,5 рази, присипте робочу поверхню борошном. Так само присипте тісто. Злегка обомніть його і розділіть на 24 рівні частини.

З кожної частини сформуйте невелику кульку, злегка сплющивши тісто, загорнувши краї всередину і злегка покотавши його по робочій поверхні. Поки формуєте кульки, накривайте решту тіста та заготівлі вологим рушником.

Кулі з тіста викладіть на невеликій відстані один від одного в глибоке деко або форму для запікання, застелену пекарським папером.

Накрийте заготовки харчовою плівкою, присипаною мукою, і вологим рушником. Залишіть на 40 хвилин. За цей час кульки збільшаться в об’ємі.

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (режим «Верх-Низ» без конвекції) до рум’яності приблизно 15 хвилин.

У цей час приготуйте суміш для змащування. Зубчики часнику очистіть та пропустіть через прес. У мисці змішайте подрібнений часник з олією, сіллю та водою.

Сумішю, що вийшла, щедро змастіть гарячі пампушки. Накрийте харчовою плівкою і дайте просочитися 10-15 хвилин.


• Борошно – 440 г
• Молоко – 180 г
• Кефір – 80 мл
• Дріжджі свіжі – 15 г
• Сіль – ½ ч.л.
• Яйце куряче – 1 шт.
• Жовток яйця – 1 шт.
• Масло вершкове – 40 г
• Також знадобляться для змащування:
• Олія рослинна – 50 л
• Часник – 5 зубців
• Вода – 2 ст.л.
• Сіль – дрібка

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 18)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
180


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Баклажани з часником і зеленню без стерилізації на зиму

Беремо баклажани і готуємо їх: миємо, нарізаємо кружальцями, солимо і залишаємо на 30 хв. – щоб прибрати гіркоту. Утворену воду зливаємо. На соняшниковій олії підсмажуємо нарізані баклажани з 2-х сторін до зарум’янювання...

Салат з маслинами і сухариками

Щоб салат вийшов особливо смачним, вибираємо свіжий і ароматний хліб, нарізаємо його кубиками довільного розміру. Хліб посипаємо спеціями, сіллю і сушеним часником, перемішуємо. Обсмажуємо пряні кубики хліба на сковорідці, змащеній олією, до рум’яності. В приготовлену ємність викладаємо нашатковану пекінську капусту і нарізаний соломкою болгарський перець. Додаємо в салат кукурудзу, оливки і гірчицю, все перемішуємо і викладаємо на тарілку для подачі. Зверху салат посипаємо апетитними ароматними сухариками. У додатковому...

Салат з вареною яловичиною

Варену яловичину нарізаємо на кубики. Також нарізаємо огірки...

Салат з чорносливом і виноградом

Варені яйця нарізати кубиками. Філе нарізати на тонкі медальйони і замаринувати...

Баклажани, як гриби

Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...

Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...

ВЕГЕТАРІАНСЬКІ КОТЛЕТКИ (від 1 року)

Зваріть 3 яйця і потріть їх у великій тертці. Натріть моркву на дрібній тертці, а картопля на великій і відіжміть від соку. Кабачок натріть на великій тертці і змішайте з іншими овочами. Сире яйце збийте віночком, змішайте з іншими продуктами і поставте масу в холодильник на півгодини. Добре перемішайте тісто, руками сформуйте котлети (сік можна віджимати) і випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C...

Пиріг з капустою

Приготувати тісто, перемішавши яйця, кефір, сіль, соду. Нарізати тонко капусту. Трохи протушкувати на сковороді. Викласти капусту у змащену маслом форму. Зверху залити тістом. На тісто покласти нарізане кубиками масло. Відправити до духовки і випікати при 180 градусах 40 хвилин...

Курячі сердечка по-корейські

Курячі сердечка відварити в підсоленій воді. Охолодити, нарізати на 2 частини...

Салат з ківі

Філе куряче відварити до готовності в підсоленій воді, нарізати на середні шматки. Варені яйця почистити, відокремити білки від жовтків, натерти на терці...