Смачні пампушки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №226)
4 грудня 2022р. | |
85 |
У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте.
У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану.
Миску накрийте рушником і заберіть у тепле місце на 20-25 хвилин. Маса має збільшитися в обсязі в 2,5 рази, а на поверхні почнуть лопатися бульбашки.
Готову опару перемішайте. Додайте сіль, цукор, що залишився, яйце, жовток, м’яке вершкове масло і кефір кімнатної температури.
Перемішайте до однорідності.
Замісіть тісто, поступово, порціями додаючи борошно, що просіює. Спочатку можна замішувати тісто вінчиком або ложкою, а потім у міру загусання викласти його на робочу поверхню і ретельно вимісити руками.
Тісто викладіть у миску, змащену олією. Накрийте вологим рушником і заберіть у трохи розігріту, але вимкнену духовку. Поруч поставте склянку окропу.
Приблизно через 1,5 години, коли тісто збільшиться в об’ємі в 2,5 рази, присипте робочу поверхню борошном. Так само присипте тісто. Злегка обомніть його і розділіть на 24 рівні частини.
З кожної частини сформуйте невелику кульку, злегка сплющивши тісто, загорнувши краї всередину і злегка покотавши його по робочій поверхні. Поки формуєте кульки, накривайте решту тіста та заготівлі вологим рушником.
Кулі з тіста викладіть на невеликій відстані один від одного в глибоке деко або форму для запікання, застелену пекарським папером.
Накрийте заготовки харчовою плівкою, присипаною мукою, і вологим рушником. Залишіть на 40 хвилин. За цей час кульки збільшаться в об’ємі.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (режим «Верх-Низ» без конвекції) до рум’яності приблизно 15 хвилин.
У цей час приготуйте суміш для змащування. Зубчики часнику очистіть та пропустіть через прес. У мисці змішайте подрібнений часник з олією, сіллю та водою.
Сумішю, що вийшла, щедро змастіть гарячі пампушки. Накрийте харчовою плівкою і дайте просочитися 10-15 хвилин.
• Молоко – 180 г
• Кефір – 80 мл
• Дріжджі свіжі – 15 г
• Сіль – ½ ч.л.
• Яйце куряче – 1 шт.
• Жовток яйця – 1 шт.
• Масло вершкове – 40 г
• Також знадобляться для змащування:
• Олія рослинна – 50 л
• Часник – 5 зубців
• Вода – 2 ст.л.
• Сіль – дрібка
(всього голосів: 18)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
18 | 0 |
Всі рецепти Салати Перші страви Другі страви Випічка Десерти Консервація Закуски Дитяче меню Корисні поради Рейтинг рецептів Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити...
Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...
Куряче філе нарізати на середні шматки. Бекон і огірки нарізати на смужки, печериці нарізати великими шматками, сир натерти на крупній терці...
Приготувати заправку. Вимиті овочі та сир нарізати великими кубиками, грубо порізати листя салату...
Необхідно висипати борошно, так що б вийшла гірка. У центрі зробити поглиблення...
Збити яйця з цукром міксером, додати майонез. В окремій мисці з’єднати просіяне борошно, розпушувач і щіпку солі...
Редиску нарізати тоненькими колечками. Нарізати петрушку, кріп і зелену цибулю, викласти в салатник до редиски...
Буряк відварити протягом 10-15 хвилин. нарізати соломкою або натерти на терці для корейських салатів...
Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...
Яйце змішати з йогуртом. Банан почистити, розімяти вилкою. Грушу почистити, видалити серцевину та нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто фрукти, потім соду, перемішати. Акуратно додати борошно, розмішати і розподілити тісто по формах, наповнюючи трохи вище, ніж 2/3. Якщо готувати силіконові форми, їх не потрібно змащувати маслом. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 30-35 хвилин. ПРИМІТКА: ...