Смачні пампушки(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №226)

4 грудня 2022р.
85


У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте.

У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану.

Миску накрийте рушником і заберіть у тепле місце на 20-25 хвилин. Маса має збільшитися в обсязі в 2,5 рази, а на поверхні почнуть лопатися бульбашки.

Готову опару перемішайте. Додайте сіль, цукор, що залишився, яйце, жовток, м’яке вершкове масло і кефір кімнатної температури.

Перемішайте до однорідності.

Замісіть тісто, поступово, порціями додаючи борошно, що просіює. Спочатку можна замішувати тісто вінчиком або ложкою, а потім у міру загусання викласти його на робочу поверхню і ретельно вимісити руками.

Тісто викладіть у миску, змащену олією. Накрийте вологим рушником і заберіть у трохи розігріту, але вимкнену духовку. Поруч поставте склянку окропу.

Приблизно через 1,5 години, коли тісто збільшиться в об’ємі в 2,5 рази, присипте робочу поверхню борошном. Так само присипте тісто. Злегка обомніть його і розділіть на 24 рівні частини.

З кожної частини сформуйте невелику кульку, злегка сплющивши тісто, загорнувши краї всередину і злегка покотавши його по робочій поверхні. Поки формуєте кульки, накривайте решту тіста та заготівлі вологим рушником.

Кулі з тіста викладіть на невеликій відстані один від одного в глибоке деко або форму для запікання, застелену пекарським папером.

Накрийте заготовки харчовою плівкою, присипаною мукою, і вологим рушником. Залишіть на 40 хвилин. За цей час кульки збільшаться в об’ємі.

Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (режим «Верх-Низ» без конвекції) до рум’яності приблизно 15 хвилин.

У цей час приготуйте суміш для змащування. Зубчики часнику очистіть та пропустіть через прес. У мисці змішайте подрібнений часник з олією, сіллю та водою.

Сумішю, що вийшла, щедро змастіть гарячі пампушки. Накрийте харчовою плівкою і дайте просочитися 10-15 хвилин.


• Борошно – 440 г
• Молоко – 180 г
• Кефір – 80 мл
• Дріжджі свіжі – 15 г
• Сіль – ½ ч.л.
• Яйце куряче – 1 шт.
• Жовток яйця – 1 шт.
• Масло вершкове – 40 г
• Також знадобляться для змащування:
• Олія рослинна – 50 л
• Часник – 5 зубців
• Вода – 2 ст.л.
• Сіль – дрібка

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 18)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
180


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КЛАСИЧНИЙ ДОМАШНІЙ ХЛІБ

Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити...

Салат з тунцем і яйцями

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Курка з грибами в вершковому соусі

Куряче філе нарізати на середні шматки. Бекон і огірки нарізати на смужки, печериці нарізати великими шматками, сир натерти на крупній терці...

Грецький салат з цитрусовими

Приготувати заправку. Вимиті овочі та сир нарізати великими кубиками, грубо порізати листя салату...

Конвертики з листкового тіста

Необхідно висипати борошно, так що б вийшла гірка. У центрі зробити поглиблення...

Кекс на майонезі

Збити яйця з цукром міксером, додати майонез. В окремій мисці з’єднати просіяне борошно, розпушувач і щіпку солі...

Салат із редиски, рукколи і бринзи

Редиску нарізати тоненькими колечками. Нарізати петрушку, кріп і зелену цибулю, викласти в салатник до редиски...

Буряк по-корейські

Буряк відварити протягом 10-15 хвилин. нарізати соломкою або натерти на терці для корейських салатів...

Салат з консервованим тунцем

Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...

БАНАНОВІ КЕКСИ (від 1 року)

Яйце змішати з йогуртом. Банан почистити, розімяти вилкою. Грушу почистити, видалити серцевину та нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто фрукти, потім соду, перемішати. Акуратно додати борошно, розмішати і розподілити тісто по формах, наповнюючи трохи вище, ніж 2/3. Якщо готувати силіконові форми, їх не потрібно змащувати маслом. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 30-35 хвилин. ПРИМІТКА: ...