Самса з м’ясом(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №228)

4 грудня 2022р.
1253


Змішуємо всі інгредієнти між собою (крім вершкового масла). Вимішуємо тісто протягом 5 хвилин.

Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин.

Після чого, тісто ділимо на 10 частин.

Кожну частину розкачуємо дуже тонко, змащуємо розтопленим маслом, завертаємо вдвоє, знову змащуємо маслом і ще раз складаємо вдвоє.

Викладаємо мясну начинку і завертаємо конвертом.

Змащуємо збитим яйцем і відправляємо випікатися в розігріту до 200° духовку. Випікаємо до золотистої скоринки.


• Борошно – 500 г
• Фарш – 500 г
• Вершкове масло – 100 г
• Яйце – 1 шт.
• + 1 яйце для змащування
• Вода – 275 мл
• Сіль – 1 ч.л.
• Олія – 4 ст.л.
• Оцет – 1 ст.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 15)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
150


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
салат з ковбасою і кукурудзою

Першим ділом відваріть яйця круто. Поки вони варяться, наріжте ковбасу і помитий огірок соломкою, зсипте їх в глибоку салатницю. Готові яйця відкладіть остигати.Салат «Ярославський» з ковбасою і кукурудзою Цибулю і петрушку подрібніть, пересипте до ковбаси і огірка. Злити воду з кукурудзи, самі зерна пересипте в салатницю. Охолоджені яйця очистіть, наріжте півкільцями...

КОТЛЕТКИ З КАБАЧКОМ ТА МОРКВОЮ (з 8 місяців)

Овочі потріть на дрібній тертці. Змішайте фарш з овочами і добре вимісіть. Якщо ви готуєте на всю сімю, то можна додати трохи солі, буквально на кінчику чайної ложки. Сформуйте котлети і викладіть їх у форму, застелену папером для запікання в духовці, що розігріта до 180 °C. Готувати котлетки 15-20 хвилин, доки не зарумяняться...

Салат із редиски і апельсина

Почистити апельсин від шкірки і профілірувати його. Філе апельсина нарізати на шматочки...

Запечена картопля

Сосиски нарізати кубиками і обсмажити на олії до появи золотистої скоринки. Викласти їх на паперові рушнички, щоб прибрати зайвий жир. Далі на цій же сковороді обсмажити подрібнену цибулю, натерту моркву, нарізаний дрібними кубиками перець. Додати подрібнений часник, спеції, посолити, поперчити і перемішати. Картоплю розрізати на дві половинки і вийняти серцевинки, залишаючи стінки не більше 5 міліметрів. У кожну з них покласти трохи сметани, потім овочі і шматочки сосисок...

Салат «Вінок з креветками»

В глибокій тарілці листя салату в руколу поливаємо лимонним соком, солимо и додаємо трохи олії. Все перемішуємо...

Чебуреки на горілці

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...

Салат з ківі

Філе куряче відварити до готовності в підсоленій воді, нарізати на середні шматки. Варені яйця почистити, відокремити білки від жовтків, натерти на терці...

Соковиті курячі котлети з зеленню

Фарш потрібно перемішати зі спеціями, із зазначеною кількістю борошна і вбити туди яйце. Зелень дрібно нарізати, додати до маси, все ретельно перемішати...

Салат з тунцем і макаронами

Відварити макарони згідно рецепту вказаному на упаковці, злити воду. Огірки нарізати кубиками...

Салат з кабачків

Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності...