Самса з м’ясом(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №228)
![]() | 4 грудня 2022р. |
![]() | 80 |

Змішуємо всі інгредієнти між собою (крім вершкового масла). Вимішуємо тісто протягом 5 хвилин.
Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин.
Після чого, тісто ділимо на 10 частин.
Кожну частину розкачуємо дуже тонко, змащуємо розтопленим маслом, завертаємо вдвоє, знову змащуємо маслом і ще раз складаємо вдвоє.
Викладаємо мясну начинку і завертаємо конвертом.
Змащуємо збитим яйцем і відправляємо випікатися в розігріту до 200° духовку. Випікаємо до золотистої скоринки.
• Фарш – 500 г
• Вершкове масло – 100 г
• Яйце – 1 шт.
• + 1 яйце для змащування
• Вода – 275 мл
• Сіль – 1 ч.л.
• Олія – 4 ст.л.
• Оцет – 1 ст.л.
(всього голосів: 15)
СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
15 | 0 |
Всі рецепти








У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Малину очистити від хвостиків, перебрати, скласти у варильний таз. Додати цукор і трохи води. Поставити на мінімальний вогонь. Помішуючи малину, довести до кипіння. Не давати закипіти! Витримати 5 хвилин. Заповнити підготовлені банки варенням з малини. Закрити банки кришками...

У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо сіль і добре збити вінчиком. Додаємо в яйця натерту на дрібній тертці моркву, натертий сир, додаємо сметану, перемішати до однорідної маси. Форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олію і розподіляємо сирно-морквину масу по всьому деко...

Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...

Цибулю обсмажити кілька секунд на великому вогні, додати перець, смажити на такому ж вогні, ще кілька секунд. Після чого зробити середній вогонь, і обжарювати до готовності. Викласти в тарілку. На тій же сковороді смажимо курячі сердечка на великому вогні, постійно помішувати. Додати порізані помідори, спеції. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 15 хвилин...

Яйце змішати з йогуртом. Банан почистити, розімяти вилкою. Грушу почистити, видалити серцевину та нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто фрукти, потім соду, перемішати. Акуратно додати борошно, розмішати і розподілити тісто по формах, наповнюючи трохи вище, ніж 2/3. Якщо готувати силіконові форми, їх не потрібно змащувати маслом. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 30-35 хвилин. ПРИМІТКА: ...

Нарізаємо кубиками почищені від шкірки помідор та перець; Зливаємо рідину з кукурудзи, а яйця тремо на грубій тертці...

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Помідори помити і видалити плодоніжку. Часник почистити, помити, розрізати кожен зубчик навпіл...

Нарізати цибулю півкільцями, замаринувати на 10-15 хв. в оцті або лимонній кислоті і теплій воді Куряче філе нарізати невеликими кубиками, перець – невеликою соломкою...

Рис добре промити і відварити в підсоленій воді. Відварити яйця, натерти на терці...