Самса з м’ясом(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №228)

4 грудня 2022р.
80


Змішуємо всі інгредієнти між собою (крім вершкового масла). Вимішуємо тісто протягом 5 хвилин.

Накриваємо та залишаємо при кімнатній температурі на 40 хвилин.

Після чого, тісто ділимо на 10 частин.

Кожну частину розкачуємо дуже тонко, змащуємо розтопленим маслом, завертаємо вдвоє, знову змащуємо маслом і ще раз складаємо вдвоє.

Викладаємо мясну начинку і завертаємо конвертом.

Змащуємо збитим яйцем і відправляємо випікатися в розігріту до 200° духовку. Випікаємо до золотистої скоринки.


• Борошно – 500 г
• Фарш – 500 г
• Вершкове масло – 100 г
• Яйце – 1 шт.
• + 1 яйце для змащування
• Вода – 275 мл
• Сіль – 1 ч.л.
• Олія – 4 ст.л.
• Оцет – 1 ст.л.

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 15)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
150


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Малинове варення 5 хв

Малину очистити від хвостиків, перебрати, скласти у варильний таз. Додати цукор і трохи води. Поставити на мінімальний вогонь. Помішуючи малину, довести до кипіння. Не давати закипіти! Витримати 5 хвилин. Заповнити підготовлені банки варенням з малини. Закрити банки кришками...

Сирний рулет

У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо сіль і добре збити вінчиком. Додаємо в яйця натерту на дрібній тертці моркву, натертий сир, додаємо сметану, перемішати до однорідної маси. Форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олію і розподіляємо сирно-морквину масу по всьому деко...

Пісні голубці з гречкою і грибами

Гречку відварити на повільному вогні до готовності. Сушені гриби обшпарити окропом, добре промити, залити ще раз 300 мл окропу і залишити настоюватися. Капусту розібрати на листки, відварити їх у киплячій підсоленій воді до м’якості. Остудити і злегка відбити молоточком товсті прожилки. Цибулю і печериці почистити і дрібно порізати...

Курячі сердечка з помідорами і перцем

Цибулю обсмажити кілька секунд на великому вогні, додати перець, смажити на такому ж вогні, ще кілька секунд. Після чого зробити середній вогонь, і обжарювати до готовності. Викласти в тарілку. На тій же сковороді смажимо курячі сердечка на великому вогні, постійно помішувати. Додати порізані помідори, спеції. Зменшити вогонь та тушкувати під кришкою 15 хвилин...

БАНАНОВІ КЕКСИ (від 1 року)

Яйце змішати з йогуртом. Банан почистити, розімяти вилкою. Грушу почистити, видалити серцевину та нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто фрукти, потім соду, перемішати. Акуратно додати борошно, розмішати і розподілити тісто по формах, наповнюючи трохи вище, ніж 2/3. Якщо готувати силіконові форми, їх не потрібно змащувати маслом. Випікати в розігрітій духовці за температури 180 °C протягом 30-35 хвилин. ПРИМІТКА: ...

Салат з кукурудзи та перцю

Нарізаємо кубиками почищені від шкірки помідор та перець; Зливаємо рідину з кукурудзи, а яйця тремо на грубій тертці...

Салат з тунцем і яйцями

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Солені зелені помідори з болгарським перцем

Помідори помити і видалити плодоніжку. Часник почистити, помити, розрізати кожен зубчик навпіл...

Салат з курячим філе

Нарізати цибулю півкільцями, замаринувати на 10-15 хв. в оцті або лимонній кислоті і теплій воді Куряче філе нарізати невеликими кубиками, перець – невеликою соломкою...

Крабовий салат з рисом

Рис добре промити і відварити в підсоленій воді. Відварити яйця, натерти на терці...