Помідори фаршировані яловичиною
і булгуром
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №229)

4 грудня 2022р.
135


Баклажан наколіть виделкою і викладіть на лист, застелений пекарським папером. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин до появи підпалин. Періодично відкривайте духовку та перевертайте овоч для рівномірного запікання.

Готовий баклажан злегка остудити, а потім очистити від шкірки і видалити плодоніжку.

М’якуш із соком перекладіть у миску і перебийте за допомогою блендера.

У помідорів акуратно зріжте верхівки та відкладіть їх убік. Вийміть м’якоть, використовуючи чайну ложку, і перекладіть у чашу блендера.

Додати масло, сіль, перець і подрібнити до однорідності.

Соус, що вийшов, викладіть у форму для випічки, змащену маслом (приблизний розмір форми – 25х35 см).

Цибулю та часник очистіть і подрібніть за допомогою блендера. Листя м’яти та петрушки дрібно порубайте ножем, залиште частину листя для прикраси.

У глибокій мисці змішайте фарш із подрібненим баклажаном, цибулею, часником і булгуром.

Додайте сіль, перець, нашатковану зелень і перемішайте.

Помідори злегка посипте сіллю та нафаршируйте м’ясною начинкою.

Накрийте верхівками, що залишилися.

Заготовки викладіть у форму та накрийте фольгою. Відправте в духовку на 15 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте до підрум’янення помідорів та загустіння соусу (30-35 хвилин).

Готові фаршировані помідори подавайте прикрасивши зеленню, що залишилася.


• Помідори – 8 шт.
• Фарш з яловичини – 500 г
• Баклажан – 1 шт.
• Цибуля – 1 шт.
• Часник – 1 зубець
• Булгур – 3 ст.л.
• М’ята – 7 гілок
• Петрушка – 7 гілок
• Кмин – 1 ч.л.
• Оливкова олія – 2 ст.л.
• Перець – до смаку

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 12)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
120


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Салат з тунцем і сиром

Порубати яйця. Злити рідину з рибної консерви. Нарізати. Отримані шматки відправити до яєць. Нашаткувати цибулю. Змішати з консервою. Нарізати сир і помідор. Підготовлені кубики відправити до риби. Наламати листя салату, нарізати оливки. Помістити в салат. Підсолити. Влити майонез. Перемішати...

Салат з консервованим тунцем

Відварити яйця. В тунець додати гірчицю, мед, сіль, перець...

Макарони з крабовими паличками

Макарони відварити в підсоленій воді 8-10 хвилин, до готовності. Крабові палички нарізати кружальцями, твердий сир натерти на дрібній терці, часник і петрушку подрібнити...

Рис з родзинками і вершковим маслом

Крупу промиваємо кілька разів, потім висипаємо в каструльку з 1,5 літрами окропу і відварюємо до готовності. Незважаючи на те, що страва буде солодкою, воду потрібно посолити. Це зробить рис смачнішим. Родзинки заливаємо теплою, але не гарячою водою, залишаємо хвилин на 20, щоб виноградини набухли і стали соковитіші. Потім воду зливаємо, родзинки підсушуємо рушником...

Салат з баклажанів, помідорів та сиру

Баклажани порізати тонкими скибочками, добре посолити та залишити на 30 хвилин. Коли виділиться сік, серветкою видалити його разом із сіллю...

Курячий суп з сирними галушками

Куряче м’ясо промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо 3 літрами очищеної води і ставимо на вогонь. Коли бульйон почне кипіти, кладемо в нього шматочок кореневої селери, корінці петрушки або гілочки, шматочок цибулини і 2 зубчики очищеного часнику. Коли м’ясо буде готове, його дістаємо, а бульйон проціджуємо через марлю або сито. Повертаємо бульйон на вогонь. В результаті у нас повинно вийти 3 літри м’ясного бульйону. Далі очищаємо...

Баклажани, як гриби

Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...

Пиріжки з мясом і грибами

Спочатку потрібно підігріти воду, додайте туди трохи солі, цукор і дріжджі. Перемішайте вміст каструльки, потім влийте в неї три столові ложки олії. Вбийте туди ж одне яйце, злегка перемішайте. Вилийте заготовку для тесту в глибоку миску, туди ж додайте половину просіяного борошна. Постійно перемішуючи, додайте другу частину. Вимішуйте тісто ложкою, потім з’єднайте руки. Скачайте отриману суміш в кулю, накрийте рушником. Залиште на годину в теплому...

Салат з сулугуні та крабовими паличками

Збити яйця. Підсмажити два яєчні млинці. Нарізати огірки, сир і крабові палички...

Конвертики з пісочного тіста

Маргарин потрібно добре розтерти з борошном. Додати майонез...