Помідори фаршировані яловичиною
і булгуром
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №229)

4 грудня 2022р.
1634


Баклажан наколіть виделкою і викладіть на лист, застелений пекарським папером. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин до появи підпалин. Періодично відкривайте духовку та перевертайте овоч для рівномірного запікання.

Готовий баклажан злегка остудити, а потім очистити від шкірки і видалити плодоніжку.

М’якуш із соком перекладіть у миску і перебийте за допомогою блендера.

У помідорів акуратно зріжте верхівки та відкладіть їх убік. Вийміть м’якоть, використовуючи чайну ложку, і перекладіть у чашу блендера.

Додати масло, сіль, перець і подрібнити до однорідності.

Соус, що вийшов, викладіть у форму для випічки, змащену маслом (приблизний розмір форми – 25х35 см).

Цибулю та часник очистіть і подрібніть за допомогою блендера. Листя м’яти та петрушки дрібно порубайте ножем, залиште частину листя для прикраси.

У глибокій мисці змішайте фарш із подрібненим баклажаном, цибулею, часником і булгуром.

Додайте сіль, перець, нашатковану зелень і перемішайте.

Помідори злегка посипте сіллю та нафаршируйте м’ясною начинкою.

Накрийте верхівками, що залишилися.

Заготовки викладіть у форму та накрийте фольгою. Відправте в духовку на 15 хвилин, потім зніміть фольгу і запікайте до підрум’янення помідорів та загустіння соусу (30-35 хвилин).

Готові фаршировані помідори подавайте прикрасивши зеленню, що залишилася.


• Помідори – 8 шт.
• Фарш з яловичини – 500 г
• Баклажан – 1 шт.
• Цибуля – 1 шт.
• Часник – 1 зубець
• Булгур – 3 ст.л.
• М’ята – 7 гілок
• Петрушка – 7 гілок
• Кмин – 1 ч.л.
• Оливкова олія – 2 ст.л.
• Перець – до смаку

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 12)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
120


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Запечена картопля з сиром по-домашньому

Картоплю почистьте та наріжте поздовжніми скибками. Накрийте протвінь фольгою та змажте її рослинною олією. Розкладіть на фользі картоплю. Додайте сіль та перець...

Плов з куркою в горщиках

На сковороді обсмажуємо спочатку нарізану цибулю, потім додаємо моркву і через кілька хвилин курку, порізану на кубики. Заправляємо все спеціями. Цю масу ділимо і викладаємо в горщики рівними частинами. Зверху додаємо кілька ложок сирого рису і заливаємо гарячою водою. Можна додати спеції, ті, що йдуть спеціально для плову...

Картопля з овочами в рукаві

Це чудовий варіант пісного обіду або для дієтичного харчування. За потреби можете додати шматочки м’яса або ще кілька видів овочів: кабачки, цвітну капусту, броколі. Але в рецепті використано лише цибулю, моркву, перець та баклажан. Овочі очистити, порізати півкільцями, перець подрібнити соломкою...

Маринований оселедець з цибулею

Очищене філе оселедця нарізати на порційні шматки. Викласти в скляну миску де буде маринуватися оселедець. Змішати 9% оцет і воду у співвідношенні 1:3. Нарізати цибулю півкільцями і трохи зім’яти руками. Додати цибулю до оселедця і залити оцтом з водою. Для аромату додати декілька горошин перцю і лавровий листок. Маринувати оселедець 5-6 годин в холодильнику...

Картопляні оладки з грибним соусом

Теплу відварену картоплю збити у блендері. Додати яйця, сметану, сіль, перець і борошно...

Чебуреки на заварному тісті

Для початку просіваємо борошно. Я одразу просіваю борошно з сіллю. Після цього на вершині борошняної гірки робимо поглиблення, в яке виливаємо порцію олії та починаємо заміс тіста. В процесі поступово доливаємо окріп і перемішуємо. Даємо борошняній суміші трохи охолонути (до комфортної для рук температури), після чого, вбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо отриману масу та починаємо вимішувати тісто руками. Готове заварне тісто огортаємо плівкою та даємо йому відпочити...

Картопляна запіканка з сиром і овочами

Картоплю помити, почистити, викласти в каструлю, залити водою і залишити варитися. А поки вона вариться, натерти сир, збити в мисці яйця, змішати їх із сиром і додати солі. Збити блендером до стану однорідної маси...

Заправка для борщу з буряком і помідорами

Буряк, моркву і цибулю подрібнити в кухонному комбайні. Всі овочі викласти у велику каструлю, залити олією та половиною оцту. Перемішати, щоб олія рівномірно покрила овочі. Додати воду, накрити кришку і тушкувати овочі 15 хвилин. Помідори подрібнити в блендері. У каструлю з овочами вилити томатне пюре і решту оцту. Додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Накрити кришкою і тушкувати все разом 40 хвилин, періодично помішуючи...

Фарширований перець

Перці добре промити, протерти насухо, розрізати навпіл і вирізати серцевину з насінням, залишивши хвостики. Щоб перчик добре пропекти і шкурка краще відокремлювалася, треба змастити його з зовнішнього боку олією. Викласти перчик у форму для запікання...

Чіпси картопляні

Картоплину овочерізкою нарізати на тоненькі скибочки (десь по 1 мм товщиною).Добре протерти паперовим рушничком, щоб зовні не було вологи. Розкласти одним шаром на тарілку, застелену пергаментом, поставити в мікрохвильовку на 2 хв на максимум. Якщо м’які, перевернути і готувати ще 2 хв. Готові чіпси посипати паприкою або карі і сіллю...