Морквяні котлети в духовці(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №230)

8 грудня 2022р.
81


Моркву очистіть та натріть на великій терці. Викладіть у сотейник. Сюди ж влийте молоко, додайте вершкове масло та сіль. Поставте на повільний вогонь і тушкуйте, помішуючи до готовності приблизно 15-20 хвилин.

Потім всипте манну крупу.

Перемішайте та готуйте ще 7 хвилин. Далі сотейник із морквою зніміть із плити. Дайте суміші охолонути.

У морквяну масу розбийте яйце. Ретельно перемішайте.

На плоску тарілку насипте панірувальні сухарі. Деко застеліть пекарським папером або силіконовим килимком для випікання.

Вологими руками сформуйте з морквяної маси невеликі котлети.

Обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладіть на деко.

Запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.


• Морква – 500 г
• Молоко – 60 мл
• Яйце куряче – 1 шт.
• Манна крупа – 30 г
• Масло вершкове – 20 г
• Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
• Сіль – дрібка

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 13)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
130


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Пиріг із ревеню

Ревінь очистити, нарізати на шматки (1-2 см) і залити окропом на 30 секунд. Воду злити і дочекатися, коли ревінь охолоне. Ошпарений ревінь покласти в миску, посипати цукром (2-3 столові ложки) і перемішати...

Салат з пекінською капустою, куркою і ананасом

Куряче філе розрізати вздовж на 3 частини, натерти сіллю і приправою «Каррі» Обсмажити філе на олії з кожного боку по 5 хв...

Салат з куркою, капустою та грибами

Обсмажити до золотистого кольору полоски курячої грудки та 10 хвилин обварювати порізані на 4 частини гриби. Нашаткувати тонко капусту, огірки порізати півкільцями...

Класичне м’ясо по-французьки в духовці

М’ясо промити, нарізати на шматки і відбити. Обтерти спеціями, викласти у форму, покрити кільцями цибулі, кільцями помідора, тертим сиром і промазати майонезом. Готувати 50 хвилин на 180 градусах до рум’яності...

Весняний салат

Огірок і помідор нарізати невеликими кубиками. Цибулю нарізати тонкою соломкою...

Вершковий суп із білих грибів

Перш за все підготуйте овочі. Селеру очистіть від тонкої шкірки і дрібно порубайте. Наріжте 2 стебла зеленого часнику, а білі гриби наріжте кубиками. Щоб зробити страву більш ситною, можете додати до неї 2–3 картоплини. На сковороді розігрійте олію. У ній обсмажте до м’якості селеру і цибулю, нарізану дрібним кубиком. Якщо ви віддаєте перевагу класичній засмажці, в ту ж сковороду додайте ще натерту моркву. До м’яких овочів на сковороді...

Салат з буряком і апельсином

Буряк вимити, загорнути в фольгу і запекти в духовці при температурі 200 градусів хвилин 50. Апельсин почистити, дольки краще почистити від перегородок...

Салат із смаженою картоплею

Свиняче або яловиче серце відварити в добре підсоленій воді 40-50 хвилин. Картоплю нарізати маленькими кубиками і обсмажити на олії, трохи посолити...

Запечена скумбрія з овочами

Рибі відрізаємо голову, плавники, чистимо гарненько всередині. Робимо поперечні надрізи з боків риби: для того, щоб краще просолилася. Маринуємо рибу: солимо зовні і всередині, поливаємо соком лимона, посипаємо приправою для риби також і зверху, і всередині...

Салат с квасолею і шинкою

Шинку нарізати соломкою. Сир натерти на терці...