Салат із мідіями та огірком(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №231)

22 січня 2023р.
134


Мідій розморозити, обсушити й обсмажити в оливковій олії протягом 5 хвилин. Яйця зварити накруто, почистити і нарізати. Огірки помитий нарізати. Цибулю та кріп помити, обсушити й подрібнити. Капусту тонко нашаткувати.

У салатнику змішати мідій, огірки, яйця, капусту, цибулю та кріп.

Для заправки змішати сметану, соєвий соус, лимонний сік, гірчицю, додати сіль та перець. Полити цією заправкою салат, перемішати й подавати на стіл.

За бажанням можна додати трохи кедрових горіхів, кунжуту або насіння соняшнику чи гарбуза.


• Мідії – 600г
• Огірки – 3 шт.
• Пекінська капуста 150 г
• Яйця – 2 шт
• Сметана – 3 ст. ложки
• Соєвий соус – 2 ч. ложки
• Лимонний сік – 1 ч. ложка
• Оливкова олія
• Гірчиця
• Кріп
• Зелена цибуля
• Сіль
• Перець

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 3)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
30


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
КЛАСИЧНИЙ ДОМАШНІЙ ХЛІБ

Дріжджі розімяти із сіллю та цукром, а потім додати до них воду і залишити на 7-10 хвилин до утворення бульбашок на поверхні. У отриману суміш додати масло, перемішати. Потім поступово додати муку, замісити еластичне тісто. Покласти тісто в миску, накрити рушником чи плівкою і залишити на годину у теплому місці. Добре вимішати тісто. Форму для хліба присипати борошном, покласти в неї тісто, накрити плівкою або рушником і залишити...

Теплий салат з кабачків і печерицями-гриль

Приготувати заправку для салату. Для цього потрібно змішати сік лимона, олію, гірчицю і рідкий мед...

Скумбрія запечена з овочами

Скумбрію розділити на філе і зі сторони шкіри зробити надрізи. Картоплю почистити, нарізати на середні шматки і відварити в підсоленій воді до пів готовності...

Гарбузові млинці на дріжджах

Очистіть гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте невеликими шматочками та залийте 100 мл води. Поставте на вогонь і варіть під кришкою протягом 15 хвилин. Викладіть гарбуз у глибоку ємність. Влийте молоко та 300 мл води. Додайте цукор, сіль, яйця та олію. Збийте все занурювальним блендером до однорідності. Всипте дріжджі. Перемішайте усі інгредієнти віночком. Потім введіть борошно пшеничне. Знову перемішайте. Накрийте харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин...

Кавовий пиріг із шоколадом

Кількість цукру можна коригувати залежно від того, наскільки солодка випічка до вподоби. Змішати сухі інгредієнти: борошно, какао, сіль, розпушувач. Цукор перетерти з маргарином і яйцями. Змішати все з кавою, вилити суміш у форму. Покласти в духовку для запікання. Готовий корж щедро полити топінгом...

Суп з курки з грибами і горошком

Картоплю очистіть, наріжте кубиками, складіть в глибоку каструлю і залийте водою. Поставте на середній вогонь. Філе наріжте кубиками, посипте карі і обсмажте на розігрітій з олією сковороді, надішліть в каструлю з картоплею - до цього часу вона вже закипить. На сковороді, де смажилося філе, спасеруйте нарізану дрібно цибулю, додайте нарізані пластинками гриби і нарізаний смужками солодкий перець. Перемішайте і через 5 хвилин смаження перекладіть в каструлю. Додайте в...

Салат з крабовими паличками та рисом

Зварити у підсоленій воді рис. Всі інші складники порізати на дрібні кубики...

Печиво з гарбузом

Спочатку підготувати гарбуз: запекти, разом із шкіркою при температурі 200 градусів 25-30 хвилин, посипавши кардамоном та корицею. Звільнити від шкірки, розім’яти виделкою, додати вершкове масло. Тісто: поєднати всі інгредієнти, замісити ніжне, гладке тісто. Забрати на 30 хвилин у пакет...

Салат з м’ясом і корейською морквою

М’ясо відварити в підсоленій воді, нарізати соломкою. Печериці скибками...

Смачні пампушки

У глибоку миску просійте борошно. В окрему миску викладіть свіжі дріжджі. Додайте половину цукру і влийте трохи теплого молока. Акуратно перемішайте до повного розчинення дріжджів, а потім влийте тепле молоко, що залишилося. Перемішайте. У суміш, що вийшла, всипте трохи борошна і перемішайте. Має вийти маса, консистенція якої нагадує рідку сметану...