Деруни з картоплі. Готуємо
швидко і смачно!(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №233)
![]() | 5 лютого 2023р. |
| 1793 |

Чистимо картоплю і цибулю. Картоплю потерти на мілкій терці. З потертої картоплі злити воду в окрему посуду. Дати трохи відстоятися воді, щоб крохмаль осів на дні, після цього воду зливаємо. Крохмаль добавляємо до потертої картоплі. Щоб картопля не чорніла потрібно добавити дві столові ложки сметани.
Збиваємо яйця до однорідної суміші, добавляємо сіль, перець. Змішуємо з потертою картоплею. Додаємо одну чайну ложку соди, потім борошно, так щоб, суміш була не рідка. Сіль і перець за смаком.
Викладаємо суміш столовою ложкою на розігріту сковороду додаючи невелику кількість соняшникової олії. Смажимо до золотистого кольору.
Деруни їсти поки гарячі, можна зі сметаною або з варенням, повидлом!
• Цибуля ріпчаста – 2 шт.
• Яйце куряче – 2 шт.
• Сметана – 2 ст. ложки.
• Сода – 1 чайна ложка.
• Борошно
• Сіль, перець чорний мелений – за смаком
(всього голосів: 27)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 27 | 0 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Додати в окріп лимонний сік і сіль. Влити цю рідину в каструлю з крупою, накрити кришкою і залишити настоюватися на 5-7 хвилин. Обсмажити на розпеченій сковороді заморожені овочі, накрити кришкою і готувати 5 хвилин. Порізати куряче філе дрібним кубиком. Обсмажити з невеликою кількістю олії - приблизно 5-7 хвилин. Додати до м’яса овочі і все перемішати. Всипати приправу, посолити за смаком і ретельно перемішати. Накрити сковороду...

Приготувати заправку для салату. Для цього потрібно змішати сік лимона, олію, гірчицю і рідкий мед...

Крабові палички нарізати соломкою. Помідори нарізати соломкою...

Нашаткувати тоненько капусту. Трішки зім’яти її...

Ретельно просійте борошно, щоб не було грудочок. В глибокій мисці розчиніть сіль в окропі. Влийте 1 ст. л олії. До окропу додайте борошно та ретельно вимішайте еластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку та поставте в холодильник відпочити на дві години...

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...

Банани, апельсини, яблука і ківі очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками. Заправити натуральним йогуртом...

Для заправки перемішати виделкою в мисці олії, мед і гірчицю. Курку порізати соломкою...

Велику сковорідку розігріти на сильному вогні. Налити трошки олії і викласти одразу печериці...

Перш за все підготуйте овочі. Селеру очистіть від тонкої шкірки і дрібно порубайте. Наріжте 2 стебла зеленого часнику, а білі гриби наріжте кубиками. Щоб зробити страву більш ситною, можете додати до неї 2–3 картоплини. На сковороді розігрійте олію. У ній обсмажте до м’якості селеру і цибулю, нарізану дрібним кубиком. Якщо ви віддаєте перевагу класичній засмажці, в ту ж сковороду додайте ще натерту моркву. До м’яких овочів на сковороді...


