Деруни з картоплі. Готуємо
швидко і смачно!
(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №233)

5 лютого 2023р.
1793


Чистимо картоплю і цибулю. Картоплю потерти на мілкій терці. З потертої картоплі злити воду в окрему посуду. Дати трохи відстоятися воді, щоб крохмаль осів на дні, після цього воду зливаємо. Крохмаль добавляємо до потертої картоплі. Щоб картопля не чорніла потрібно добавити дві столові ложки сметани.

Збиваємо яйця до однорідної суміші, добавляємо сіль, перець. Змішуємо з потертою картоплею. Додаємо одну чайну ложку соди, потім борошно, так щоб, суміш була не рідка. Сіль і перець за смаком.

Викладаємо суміш столовою ложкою на розігріту сковороду додаючи невелику кількість соняшникової олії. Смажимо до золотистого кольору.

Деруни їсти поки гарячі, можна зі сметаною або з варенням, повидлом!


• Картопля (середня) – 10 шт.
• Цибуля ріпчаста – 2 шт.
• Яйце куряче – 2 шт.
• Сметана – 2 ст. ложки.
• Сода – 1 чайна ложка.
• Борошно
• Сіль, перець чорний мелений – за смаком

РЕЙТИНГ РЕЦЕПТУ
(всього голосів: 27)
СУПЕРНЕ ДУЖЕ
270


У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Кус-кус з куркою і овочами

Додати в окріп лимонний сік і сіль. Влити цю рідину в каструлю з крупою, накрити кришкою і залишити настоюватися на 5-7 хвилин. Обсмажити на розпеченій сковороді заморожені овочі, накрити кришкою і готувати 5 хвилин. Порізати куряче філе дрібним кубиком. Обсмажити з невеликою кількістю олії - приблизно 5-7 хвилин. Додати до м’яса овочі і все перемішати. Всипати приправу, посолити за смаком і ретельно перемішати. Накрити сковороду...

Теплий салат з кабачків і печерицями-гриль

Приготувати заправку для салату. Для цього потрібно змішати сік лимона, олію, гірчицю і рідкий мед...

Салат з крабовими паличками і помідорами

Крабові палички нарізати соломкою. Помідори нарізати соломкою...

Салат із молодої капусти з селерою

Нашаткувати тоненько капусту. Трішки зім’яти її...

чебуреки з сиром

Ретельно просійте борошно, щоб не було грудочок. В глибокій мисці розчиніть сіль в окропі. Влийте 1 ст. л олії. До окропу додайте борошно та ретельно вимішайте еластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку та поставте в холодильник відпочити на дві години...

Салат з курки з виноградом

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...

Фруктовий салат з йогуртом

Банани, апельсини, яблука і ківі очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками. Заправити натуральним йогуртом...

Салат з куркою і овочами

Для заправки перемішати виделкою в мисці олії, мед і гірчицю. Курку порізати соломкою...

Печериці з часником і петрушкою

Велику сковорідку розігріти на сильному вогні. Налити трошки олії і викласти одразу печериці...

Вершковий суп із білих грибів

Перш за все підготуйте овочі. Селеру очистіть від тонкої шкірки і дрібно порубайте. Наріжте 2 стебла зеленого часнику, а білі гриби наріжте кубиками. Щоб зробити страву більш ситною, можете додати до неї 2–3 картоплини. На сковороді розігрійте олію. У ній обсмажте до м’якості селеру і цибулю, нарізану дрібним кубиком. Якщо ви віддаєте перевагу класичній засмажці, в ту ж сковороду додайте ще натерту моркву. До м’яких овочів на сковороді...