Весняний салат(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №259)
![]() | 6 травня 2023р. |
| 1451 |

Огірок і помідор нарізати невеликими кубиками.
Цибулю нарізати тонкою соломкою.
Потім до овочів додати листя салату.
Посолити все, поперчити, присипати прованськими травами.
Полити бальзамічним соусом, соком лимона, оливковою олією і перемішати.
• помідор – 1 шт.
• цибуля – 1 шт.
• листя салату – 1 пучок
• сіль – 1 щіпка
• перець чорний – 1 щіпка
• прованські трави – 1 щіпка
• сік лимона – 3 мл.
• бальзамічний соус – 2 ч.л.
• оливкова олія – 2 ст.л.
(всього голосів: 24)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 24 | 0 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Помідори розрізати на частини. Авокадо очистити від шкіри і порізати кубиком...

Промиті овочі відварюємо і очищаємо, натираємо на тертці, картоплю – на великій, буряк і морква – на дрібній. Натерті овочі розкладаємо в окремі ємності. Гриби нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з дрібно нарізаною цибулею з додаванням невеликої кількості масла, солі і спецій. Готуємо заправку для салату, змішавши майонез з соєвим соусом і бальзамічним оцтом. В приготовану форму або просто на тарілку для подачі викладаємо шар картоплі...

Готуємо (миємо, очищаємо) всі овочі. Капусту нарізаємо тонко на спеціальній шатківниці або ножем. Моркву можна нарізати тоненькою соломкою, але простіше і швидше можна буде підготувати коренеплоди, скориставшись теркою. Часник пропускаємо через прес і розтираємо ложкою, додавши дрібку солі. Порада! Якщо ви не любите гостре або не можете їсти гострі страви за станом здоров’я, то кількість часнику можна скоротити або зовсім прибрати цей овоч зі списку...

Всі інгредієнти дрібно нарізати і змішати в мисці, додати квасолю. Заправити майонезом, добре перемішати...

Курку нарізати кубиками. Обсмажити на олії до золотистої скоринки...

Найперше готуємо яблука: добре миємо, очищаємо від насіння та шкірки. Нарізаємо на четвертинки, а потім ще на дрібніші кусочки. Добре посипаємо очищені яблука меленою корицею. Відставляємо у бік та готуємо тісто. Спочатку борошно просіюємо із розпушувачем. Яйця добре збиваємо із склянкою цукру та вініліном (до пухкої маси та зміни кольору). Не припиняючи збивати, вливаємо тонкою цівкою олію, слідом частинами кефір. В кінці додаємо частинами борошно...

Перше, що нам потрібно – сир. Зовсім не важливо якої якості: і кислий і не жирний і жирний, підійде будь-який. Зелень дрібно нарізаємо і додаємо до сиру...

Авокадо порізати невеликими шматочками, полити лимонним соком. Часник подрібнити, помідор і солодкий перець порізати невеликими шматочками...

500 г курячого відвареного м’яса нарізати кубиками. Гриби нарізати шматочками...

Огірки ріжемо соломкою і перекладаємо в глибоку миску. Туди ж натираємо моркву, ріжемо соломкою солодкий перець. Слідом шаткуємо в миску зелену цибулю, слайсами нарізаємо часник, шаткуємо всю зелень. Додати спецій: висипаємо в салат гострий перець, сіль, паприку і в останню чергу поливаємо все розпеченим рослинним маслом...


