Салат с квасолею і шинкою(Готуємо смачно: збірник найкращих рецептів. Рецепт №275)
![]() | 16 травня 2023р. |
| 1237 |

Шинку нарізати соломкою.
Сир натерти на терці.
Огірки і болгарський перець нарізати соломкою.
Зелень нарізати дрібно.
Додати все в салатник.
Для соусу: змішати оливкову олію, соєвий соус, сік лимона і гірчицю.
Заправити салат.
Перемішати.
Також в заправку можна додати 3 ст.л. майонезу.
• сир – 100 гр.
• перець болгарський – 1 шт.
• квасоля консервована – 1 банка
• червона цибуля – 1 шт.
• огірок маринований – 3 шт.
• зелень петрушки – 10 гр.
• заправка для салату:
• гірчиця зерниста – 2 ч.л.
• сік лимона – 2 ст.л.
• оливкова олія – 2 ст.л.
• соєвий соус – 2 ст.л.
• майонез – за бажанням
(всього голосів: 12)
| СУПЕР | НЕ ДУЖЕ |
![]() | ![]() |
| 12 | 0 |
Всі рецепти
Салати
Перші страви
Другі страви
Випічка
Десерти
Консервація
Закуски
Дитяче меню
Корисні поради
Рейтинг рецептів
Пошук рецептів
У вас є цікаві, і смачні і оригінальні рецепти і ви б хотіли, щоб вони були розміщенні у нас сайті? Надсилайте нам свої рецепти на електронну пошту і вони обов’язково будуть у нас опубліковані. При бажанні: публікуємо автора рецепту!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Розім’яти виделкою тунець. Огірок і яйця нарізати на невеликі кубики...

Беремо 200 г відвареного курячого філе, розрізаємо вздовж і нарізаємо маленькими шматочками. Пересипаємо в миску, нарізаємо соломкою 2 свіжі огірки та пересипаємо так само в миску...

Солодкий болгарський перець помити. Акуратненько вирізати насіннєві коробочки і очистити від насіння. Обсмажити перець з додаванням масла з усіх боків і викласти на блюдо. Для приготування начинки, рис промити і зварити до напівготовності з додаванням солі. Моркву почистити, помити і натерти на крупну тертку. Цибулю почистити, помити і подрібнити. Лук обсмажити на олії протягом 3 хвилин. Додати моркву і смажити помішуючи, ще близько 5 хвилин...

Цибулю і моркву нарізати тоненькою соломкою. Викласти в сковорідку з розгрітою олією і пасерувати протягом 4-5 хвилин. Тим часом підготувати курячу печінку: почистити, промити і висушити паперовим рушником...

В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинну олію. Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше борошна, якщо густим, долийте більше води)...

Зваріть 3 яйця і потріть їх у великій тертці. Натріть моркву на дрібній тертці, а картопля на великій і відіжміть від соку. Кабачок натріть на великій тертці і змішайте з іншими овочами. Сире яйце збийте віночком, змішайте з іншими продуктами і поставте масу в холодильник на півгодини. Добре перемішайте тісто, руками сформуйте котлети (сік можна віджимати) і випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 180 °C...

Для консервування краще брати солодкий перець з тонкою шкіркою. Стиглі неушкоджені перці добре вимити, зрізати верхівку з плодоніжкою, видалити насіння. У великій каструлі закип’ятити воду. Занурити в неї перці на 3 хвилини. Відкинути на сито і викласти на паперові серветки зрізом донизу. Цибулю і моркву вимити, почистити і нарізати тонкою соломкою. Часник очистити, дрібно нарізати. Петрушкуі кінзу вимити, висушити паперовими рушниками, дрібно нарізати...

Баклажани добре промити, відрізати хвостики, розрізати навпіл вздовж, потім кожну половинку також нарізати вздовж на 2-3 частини, в залежності від розміру баклажанів, нарізати досить крупними кубиками. Для того, щоб прибрати гіркоту з баклажанів, в миску влити 2 літри води, додати 1 чайну ложку солі, перемішати. Відправити баклажани в воду, залишити на 10-20 хвилин, потім баклажани відкинутим на сито і дати стекти воді...

Куряче філе промити, залити водою, додати цибулю та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння. Потім треба додати порізану кубиками картоплю та натерту моркву. Періодично слід знімати піну з бульйону. Варити ще приблизно 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати вермішель, спеції та зелень...

Нарізати всі інгредієнти невеликими кубиками. Подрібнити горіхи, додати часник, заправити спеціями і майонезом,перемішати...


